Nemáte někdo zkušenosti s deflektorem od Wunderlichu / nádstavcem/ na plexi ? Mám plexi 420mm a při svých 182cm mi vzduch přímo pere do přilby. Uchycení mám 3 děrové a nevím zda by bylo zdrávo další zátěž na to věšet. Taky nevím zda by toto zvýšení účinně pomohlo. Chtěl bych to využívat pouze pro delší trasy.
Sakrys, vidim, ze jses z Havirova - mam presne tenhle deflektor, ale sundanej, nepouzivam ho, ze bych ti ho tedy pujcil na vyzkouseni... Ja ho mam v Rakvicich na jizni Morave.
Díky za nabídku. Jsi velice hodný chlapec. Včera jsem však motorku částečně rozhodil a chci provést větší údržbu co se dělá po 40tis.km. Takže letos už bych to neodzkoušel. Pokud by jsi však sdělil svoje zkušenosti s tímto deflektorem a budou příznivé, hlavně se mi jedná jestli to pak udrží ty tří šrouby a původní plexi přes otvory nerozpraská , koupil bych to od Tebe i bez vyzkoušení. Proč to nepoužíváš Ty ? A co by to asi stálo ? Olin.
Deflektor jsem měl na BMW R 100 GS PD. Jsem malej, takže nebyl až tak potřeba, konstrukce byla přesně v mým výhledu a navíc se mi na kouřovým MRA plexi nelíbí. Tak jsem ho sundal.
Kdysi jsem používal deflektor od TT na VStromu 650 a tam byl perfektní (kromě offroadu). Ale vůbec nemám zkušenost s tím, jak by se choval na tvé 650. To by se měl ozvat někdo se stejnou motorkou. (A stejně může být jinak vysokej, vlastní zkušenost je nejlepší.)
Už se ozval 100bubu, že by ho vzal. Pokud by to náhodou nevyšlo, tak bude za 1000 Kč k dispozici.
Peacemaker napsal:
Kdysi jsem používal deflektor od TT na VStromu 650 a tam byl perfektní (kromě offroadu). Ale vůbec nemám zkušenost s tím, jak by se choval na tvé 650. To by se měl ozvat někdo se stejnou motorkou. (A stejně může být jinak vysokej, vlastní zkušenost je nejlepší.)
Dneska jsem ho na 650 namontoval, zítra ho vyzkouším a napíšu. Mám 190 cm, a taky zvýšené plexi, takže se mi taky vzduch hnal přímo na helmu a když pršelo, tak mi to lítalo do hledí
Olin napsal:
Tak to jsem zvědav , už se nemohu dočkat jaké to bude. Hlavně jestli to nebude nějak vibrovat.
Nevibruje. Jenom když stojíš a běží to na volnoběh, tak se to plexi trošku klepe, ale při jízdě je to v pohodě. Na to jak je ta konstrukce těžká, tak jsem byl příjemně překvapen.
Jinak celkově je parádní, proud vzduchu mi jde tak 10 cm nad helmu a už ne přímo na hledí.
PeterKeke napsal:
Má niekto skúsensoti či by to išlo namontovať aj na plexi z Dakara?
Teda či by to fungovalo správne?
Jde to namontovat na jakékoliv plexi. Jsou tam dva červíci (šrouby) s plochým koncem a těmi se to stáhne na hranu jakéhokoliv plexi od 4 do 8 mm (je jedno jestli je třeba zakřivené) a tím jak je ten deflektor nastavitelný, tak si ho dáš do polohy jaká ti vyhovuje
Ahoj taky jsem řešil vítr při větší rychlosti a udělal jsem si plexi celé nové .Pořizovací cena 100 kč. 3 hod. práce.
pepan přiložený následující obrázek:
Ahoj fotek mám málo ale udělal jsem si formu z plechu a ostatní najdete na tomto odkaze.
http://www.klr650.estranky.cz/clanky/rady-ptaka-motoraka/vyroba-vlastniho-plexi-stitku.html
pepan přiložený následující obrázek:
Tak jsem se inspiroval a udělal jsem si deflektor, funguje v celku dobře jen bych ho pro příště udělal možná malinko širší
DAGR přiložený následující obrázek:
[132.41Kb]
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad