Myslím ako náhrada na bežne použitie nič extra, zabere to miesto a toho niekedy nie je na rozdávanie.
Radšej si kúsok priplať za klasický momentový kľúč.
Najuniverzálneiší pre také to domáce krútenie je asi stredný, rozsah cca 10- 100.
Pozor ale na veľkosť orecha, bo rozsah 2-10(20) býva obyčajne 1/4", rozsah 10-70(100) býva 3/8" a 70-200 sú 1/2".Bahco a Proxxon sú v týchto veľkostiach, Tona ma ten stredný tuším 1/2.
je možné to použít jako částečnou náhradu momentového klíče?
Má někdo zkušenost s přesností takového řešení?
Případně doporučte spolehlivý momentový klíč, který používáte.
Díky za názory!
Rozsah 40-200Nm je pro naši motorku posazený moc vysoko. Ty 2% přesnost bych bral s rezervou.
no momentaky to chce 2 mi tak vzdycky prislo...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jj taky mám dva jeden 20-210Nm 1/2coul a malej 4-20Nm 1/4coul ten velkej v hornbachu za asi 800kč made in austria tam píšou,a malej sem kupoval v Louisu za asi 500kč bo u nás jsou malý jen Tona a ty ku.. neví co by za to chtěly myslím 2.500kč a to je na domácí používání fakt moc velkej luxus
kim napsal:
jj taky mám dva jeden 20-210Nm 1/2coul a malej 4-20Nm 1/4coul ten velkej v hornbachu za asi 800kč made in austria tam píšou,a malej sem kupoval v Louisu za asi 500kč bo u nás jsou malý jen Tona a ty ku.. neví co by za to chtěly myslím 2.500kč a to je na domácí používání fakt moc velkej luxus
a druhý asi zhruba 10-70Nm???? 3/8, ale teď ten rozsah nevím přesně, ale vím ,že stačí na utažení zadního kola(60Nm). Používám ho nad 25Nm. Dost dlouho jsem ho tehdy sháněl a záložka kde jsem koupil je už mrtvá.
Zvažoval jsem i třetí do 210Nm 1/2, ale má ho švára, takže si ho půjčím, kdybych ho někdy potřeboval.
Pája
servisak napsal:
Přesně jak píše Hicks musíš mít 2 neobejdeš se s jedním.
tak tak
17 cm
Myslím,že je lepší použít aspoň nějakej momenťák než žádnej a vše přetahovat na krev jak se říká a pak ztrácet za jízdy kola-to už tady taky tuším někde bylo . Tolerance 2% se mě zdá v pohodě na to domácí šontání.
Mám momenťáky z Louisu 4-20Nm a 20-210Nm a spokojenost,cena asi 1300,-kč za oba.
I když jen tak pro zajímavost by mě ta přesnost zajímala
Nevíte kde by to změřili?
Jedu? Tedy žiju!
řekl bych že když nějak nainstaluješ na čtyřhran momenťáku nějakou páku a přesný závaží, tak se s jednoduchými počty dostaneš tam kam potřebuješ. Ale je to jen nápad
~ R1100GS ~
To mě zprvu taky napadlo jako nejjednodušší domácí řešení.
Vlastně žádnej momenťák ani nepotřebujem,stačí mít doma různá závaží a metrovou tyč a je vystaráno
Jedu? Tedy žiju!
můžeš mít klidně 5cm tyčku, ale budeš potřebovat dvacetkrát těžší závaží, což u některých spojů může být problematické z hlediska přepravy po dílně
~ R1100GS ~
a pak 28-210Nm (ten je levnější a určitě né tak přesný, ale zas v těch jeho rozsazích těch pár procent navíc není takový problém - myslím tím, jestli kolo utáhneš na 100Nm nebo 107Nm... kdybys to dělal od ruky tak to uděláš tak na 180Nm http://www.eva.cz...hp?i=45182 to je ten co se prodává pod různými značkami např. v LIDLu atd...
Jako s momenťákem zjistíš, že všechny šrouby přetahuješ klidně na dvojnásobek... takže se bez toho určitě neobejdeš...
ahoj tak mne ten z toho Lidla odisiel do vačnych lovisk po zatiahnuti 10tej matice a vsetko som dodrziaval podla navodu,a nemam blocik tak sa len nan v garazi pozeram,tiez by som cchel poriesit neaky normalny kus za normalne koruny tak od 20-200Nm...neaka rada by bodla .?od vas skusenejsich...diky
Upravil tantito dne 19.02.2012 18:26
citim sa fajn..
tantito napsal:
ahoj tak mne ten z toho Lidla odisiel do vačnych lovisk po zatiahnuti 10tej matice a vsetko som dodrziaval podla navodu,a nemam blocik tak sa len nan v garazi pozeram,tiez by som cchel poriesit neaky normalny kus za normalne koruny tak od 20-200Nm...neaka rada by bodla .?od vas skusenejsich...diky
v OBI -- Lux ***** -- tj. rada Profi nebo Profi Plus.
Koupil jsem se slevou, ale stoji cca 2-3 tisice.
17 cm
tantito napsal:
v OBI -- Lux ***** -- tj. rada Profi nebo Profi Plus.
Koupil jsem se slevou, ale stoji cca 2-3 tisice.
no ja by som tak max 100€ len u nas nieje predajna OBI.hmm ale dik aj tak musim nieco poriesit kym bude sezona,mam volu na hruske kardanu malicku tak to chcem pozriet a nemam cim...
citim sa fajn..
Hicks jaky rozsah? Ono je lepší většinou lepší dojít pro takovýhle věci někam do nástrojů v OBI mají zrovna v nářadí dost věcí s tak 100-200% přirážkou... Ono tamten no-name co se prodává v Lidlu v různých auto doplňkách a i jinde se dělá s různými rozsahy, bohužel v tom nejblbějším možném ho dávají všude...
HonzaGS-SV napsal:
Hicks jaky rozsah? Ono je lepší většinou lepší dojít pro takovýhle věci někam do nástrojů v OBI mají zrovna v nářadí dost věcí s tak 100-200% přirážkou... Ono tamten no-name co se prodává v Lidlu v různých auto doplňkách a i jinde se dělá s různými rozsahy, bohužel v tom nejblbějším možném ho dávají všude...
20-200 tusim.
...
jinak Obi krivdis... maji ty ruzne rady... Basic *** je samo Lidl, ale Profi a Profi Plus ***** je podle mne DOST kvalitni.
myslim znacku Lux (=OBI)
---
ten Basic v OBI momentak stal asi 700.
Upravil hicks dne 19.02.2012 19:17
17 cm
Znám i člověka, co pro OBI dodával, OBI je co rok tlačilo s cenou o 5% dolů a samy šli o 5% nahoru... pak už se na ně vykašlali.... ceny spojovacího materiálu cca 10 násobek (tedy 1 000% běžné ceny), u nářadí (myslím klíče, goly a mnoho dalšího) na většině věcí taky 50-100% přirážka... vše osobní zkušenost...
Upravil HonzaGS-SV dne 19.02.2012 19:41