Zas jednou kafe, pokec, známe se 15 let... začínal u mě... Najednou to ze mě vypadlo... Hele jedu na chvíli do Albánie... kdybys...
Jasný, jedu (je spíš salónní jezdec BMW Adventure)... Tak vyjedem... Odtud do Benátek ok... no jen posledních 250 km po dálnici bez pauzičky se mu nelíbí, ale vezme to...
Na trajektu to asi začalo.... Nějaká motorkářka (holanďanka) se nám nabídne, že nám udělá společnou fotku.... vypadá jak správná ženská... fotku udělá, poděkuju, nabídnu cigáro...
Kámoš brblá... co se vnucuje... viděls tu jejich motorku... blbci...
Dívám se na něj, usmívám se a myslím si "to přejde až přespíš na na palubě" - vychladneš Bobe.... Nevychlad....
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[114.19Kb]
Upravil Jarda Dingo dne 09.11.2011 10:56
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
Jarda Dingo napsal:
Kámoš brblá... co se vnucuje... viděls tu jejich motorku... blbci...
Dívám se na něj, usmívám se a myslím si "to přejde až přespíš na na palubě" - vychladneš Bobe.... Nevychlad....
jo aha.. tak tys zapomel PROC jezdis sam?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zatím 4 motodovolené a pokáždé sám se ženou.Zastavím,kde a kdy chci,přespíme,když už toho máme dost a vyrážíme když jsme vyspaní do růžova.
Jinak většina našich přátel buď mašinu nemá,nebo nemají finanční nebo časové možnosti a když jo,tak jezdí spíše na okruhu.Potřeba seznamovat se těsně před dovolenou mě už jaksi neláká,ale pořád to nevylučuji.
Třeba,příští rok chci na Nordkapp,to by bylo lepší jet v menší bandě.
Je to fakt úspěšnej kluk - a myslel jsem si vždycky, že nad věcí... Opravdu první problémy nastali ještě v Řecku.... zapadlá vesnice - jak jinak než nákup základních zásob. Stará paní nerorumí anglicky skoro nic - tak úsměvy, ruce nohy a legrace.... Kámoš na ní valí svoji skvělou oxfordskou angličtinu - s komentářem: "Vyblbci my na vás makat nebudem, když jste i líný naučit se angličtinu..." Babča to cejtí, pacifikuju ho s tím, že nosí věci na motorky...
Babča na chvilku zmizí - vrátí se s nějakou hokou co mluví anglicky.... Kámoš hned pookřeje, je mladší a fakt umí, prý dělá v Americe 5 let....
Kámoš perlí, je samý úsměv, já platím, loučím se s paní a mám chuť na kafe.... Jaký, ptám se kámoše odpovídá mi spisovnou angličtinou, že pressso jak jinak...
Já řecký s cukrem, horký... babača se usmívá a mizí za plentou....
Jdu ven, kámoš za chvíli přijde za mnou a zas talchá vo tom, že se ani v Americe nic nenaučej, prostě Řeci jsou blbci.... Jsem zticha, zapálím si, ta žabka nám přinese kafe mě řecký kámošovi presso....
Mě ho prý posilá paní a kámoš má zaplatit Tlemím se, pokuřuju a čekám na svou chvíli.... kámoš je nasranej, von přece s ní mluvil....
Když se ukldnil říkám mu: "Vole, slušnost tu platí, ne blbý keci". Naštěstí sme pak už jen jeli a jeli až na hranice.... Tam to začlo nanovo...
[110.74Kb]
Otočme to.
Jsi schopen odsoudit kamaráda co znáš 15 let pro špatný den?
Nevím co se děje v lidech, ale občas vím co se děje ve mě. Holanďanku jsi poslouchal a rozuměl, kamarádovi možná ne.
Je to jako když lidé nadávají na svou ženu......kterou si vybrali sami.
Je těžké si vybrat, ještě těžší někdy přiznat že jsem vybral špatně a nejtěžší přiznat si, že když jsem si něco namaloval a ono to tak není, nemusí být vždy chyba toho druhého.
Waltr napsal:
Otočme to.
Nevím co se děje v lidech, ale občas vím co se děje ve mě. Holanďanku jsi poslouchal a rozuměl, kamarádovi možná ne.
Je těžké si vybrat, ještě těžší někdy přiznat že jsem vybral špatně a nejtěžší přiznat si, že když jsem si něco namaloval a ono to tak není, nemusí být vždy chyba toho druhého.
Jeden den je legrace - kort na motorkách, prostě ten den se jezdí, nebo se se to na chvíli rozpustí - odpočinem si a pak se pokračuje... O tom bych se nezmiňoval, není mi 20 (stejně jako v tom manželství ne?)
Waltr napsal:
Otočme to.
doufam ale ze nezavrhnes na to jezdit ve skupince?
Sam vyjet je fajn a ma to sve vyhody (vim o tom sve), ale ve dvou a vice lidech je take fajn - muzete se spolu delit o krasu kolem.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Znát někoho 15 let v jeho podmínkách a být s ním byť jen pár dní v novým prostředí je jako poznat novýho člověka. Tady leze ven to podstaný, jeho hodnoty, jeho jednání pod tlakem v novým prostředí, tady se nic neschová - Proto moje partnerky, děti a kámoše tahám do hor, chci vědět, co jsou zač
U piva u vína, to jsme všich OK ))))
[121.61Kb]
doufam ale ze nezavrhnes na to jezdit ve skupince?
Sam vyjet je fajn a ma to sve vyhody (vim o tom sve), ale ve dvou a vice lidech je take fajn - muzete se spolu delit o krasu kolem.
Dufíno určitě ne
Tady o tom píšu jen proto, že je tam spousta drobností v chování se k místním, kerá zabije všechno to fajn, co se dá při cestování zažít, nebo dokonce - smrdí fakt velkým problémem.... a o ty asi nestojíme nikdo Aspoň já se chci vždycky vrátit...Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
Hranice, fajn místo... celníci kontrolujou místní, bude to chvíli trvat, je hezky, dám cígo, připravím si papíry... nakonec dám i na kafe, bude to delší - nálada dobrá.
Kontrola dokladů - motorky jsou firemní!!!! Běžný nedorozumění, bežně na chvilku... Domlouvám se s nimi ukazuju osvědčené doklady ve světových jazycích od bebyhttp://www.bebawe..., vyzkoušené a prověřené v Íránu, Turkmenistánu....
Začíná to vypadat dobře....
Kámoš nastoupí, rozčiluje se mluví perfektně anglicky a chce mluvit s důstojníkem... snažím se ho předejít, poslat pro kafe klukům na celnici, vytahuju cigára....
Jde, ale keci nepřestávají....
Jsem odbaven - kámoš musí počkat na toho důstojníka.... dám vodu na další kafe a čekáme.... nakonec se přidávám do jednání - Ufff jen mu projeli věci, pohrozili a po skoro třech hodinách odjíždíme...
Stavíme na takovým fajn plácku, lehce posvačíme a proberem to...
Prej to byla sranda, aby ty špiňdírové si nemysleli, že se z nich podělá... Připomělo mi po nadšení tanečnice v Poslednim Scouta...
Blíží se večer, začínáme hledat nějaký místo na spaní....
[113.12Kb]
Upravil Jarda Dingo dne 09.11.2011 14:27
to Jarda: je to jak píšeš...poutník by měl putovat s pokorou a úctou k těm, ke kterým přichází jako host, pokud chce, aby oni jej přijali jako poutníka a otevřeli mu nejen svá srdce...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."