Běží tady pěkná diskuse na téma: "Čím fotografovat", co zkusit téma jak fotografovat. Jak následně fotky zpracovat, jak publikovat... Nebo proč vůbec ztrácet čas fotografováním a víc si ta místa a lidi kolem sebe neužívat...
Korsika 2004 Monte Chinto
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[58.35Kb]
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
Jarda Dingo napsal:
Běží tady pěkná diskuse na téma: "Čím fotografovat", co zkusit téma jak fotografovat. Jak následně fotky zpracovat, jak publikovat... Nebo proč vůbec ztrácet čas fotografováním a víc si ta místa a lidi kolem sebe neužívat...
Korsika 2004 Monte Chinto
ja bych nejradsi porad jel a spolujezdec at foti.
Bohuzel se neosvedcilo, takze musime fotit oba...
vichr, dest, lachtani hned vedle kempu.. spolujezdce fotit nevyzenes, musis sam
Stromness, Orkney, 9/2011
Upravil hicks dne 08.12.2011 07:52
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
PEKNY fotky!
17 cm
Fakt pěkný fotky kluci...
Panorama.... zatím jsem vlastně nezkoušel... vlastně "ho nevidím"... spíš dělám fotky širokáčem s mírným výřezem dostávám jakousi šířku...., ale širokáč mám asi ze všeho nejradějc
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[133.02Kb]
Jarda Dingo napsal:
Panorama.... zatím jsem vlastně nezkoušel... vlastně "ho nevidím"... spíš dělám fotky širokáčem s mírným výřezem dostávám jakousi šířku...., ale širokáč mám asi ze všeho nejradějc
Kvůli širšímu pohledu na svět jsem koupil Panasonic LX5 - má široké ohnisko (a skvělou světelnost), pro které jsem obětoval i velký zoom (váhal jsem mezi LX5 a TZ 20)
Jiné vlastnosti zatím moc nevyužiju a to nejširší ohnisko je možná někdy už dost široké (kraje to deformuje), ale stejně jsem spokojen - oživení vzpomínek a lehké rozechvění se spolehlivě dostaví - to je důvod, proč fotím
Upravil buboGS dne 08.12.2011 10:00
BMW GS = stroj na radost
jedna z tech opravdu lepsich fotek GG, co jsem videl...
17 cm
Jarda Dingo napsal:
Kvůli širšímu pohledu na svět jsem koupil Panasonic LX5 - má široké ohnisko (a skvělou světelnost), pro které jsem obětoval i velký zoom (váhal jsem mezi LX5 a TZ 20)
Jiné vlastnosti zatím moc nevyužiju a to nejširší ohnisko je možná někdy už dost široké (kraje to deformuje), ale stejně jsem spokojen - oživení vzpomínek a lehké rozechvění se spolehlivě dostaví - to je důvod, proč fotím
Pěkný.... to je v přepočtu 24 mm?
Pak by to zkreslení nebylo až tak strašný a fotce to určitě neubralo )
Jarda Dingo napsal:
Pěkný.... to je v přepočtu 24 mm?
Pak by to zkreslení nebylo až tak strašný a fotce to určitě neubralo )
Tady je odkaz na fotku na webu, v EXIFu je napsáno 5 mm, nevím jaký je přepočet, ale předpokládám, že to bylo nejširší ohnisko, tedy těch 24 mm
BMW GS = stroj na radost
Než jsem o ni přišel v Teheránu, měl jsem Leicu LX3.... vlastně většina fotek z cesty byla s ní, mohla bejt v kapse, kdykoli po ruce, to jsem oceňoval ze všeho nejvíc... a hlavně nikoho nestrašila
Pro me byl vzdycky nejlepsi fotak Panasonic DMC-TZ (1, 3, 5, 7,...)
Bohuzel jsem presedlal na Olympus SP800, pevne doufam, ze uz ho co nejdriv ztratim a poridim zase TZ.
Alda napsal:
Pro me byl vzdycky nejlepsi fotak Panasonic DMC-TZ (1, 3, 5, 7,...)
Bohuzel jsem presedlal na Olympus SP800, pevne doufam, ze uz ho co nejdriv ztratim a poridim zase TZ.
Měl jsem TZ1 (a ještě ho trápí moje milovaná dcera) a byl OK, chtěl jsem TZ7 a nějak jsem ji prošvihl... a pak už jsem volil mezi TZ20 a LX5 - zatím jsem spokojen...
Taky jen zastavím, cvaknu a jedu dál. Je to pouze dokumentaristika pro vlastní zimní potěchu než vážně míněné fotografování pro širokou veřejnost...