Ahoj všichni a přeju úspěšný rok 2012.
Příští cíl je Norsko s Nordkappem,plus Lofoty atd.Myslel jsem,že tuto už beztak dlouhou trasu absolvuji solo,ale moje ženuška v poslední době vážně počítá,že prostě pojede se mnou.Otázkou je,kam ze všemi těma krámama?Stan,2 karimatky,2 spacáky,halda oblečení,žrádlo...
Mám boční Begry-zrovna ty tuningové černobílé co tady na mě blikají z banneru a zadní Touratech Zega Pro.
Vaky na tyto kufry se mi zdají jako jediné vhodnější řešení.Jaké by byly nejvhodnější?Jejich upevnění?Vadí moc při jízdě a nastupování?Díky.
Upravil Nori dne 26.12.2011 08:03
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
pri nastupovani vies prekazajuce vaky vyriesit tak ze budes davat zakazdym motorku na hlavny stojan na pevny podklad a budes nastupovat normalne cez stupacku
pri vystupovani par krat kopnes do sedla kym sa naucis dvihat poriadne nohu - odporucam trening "na sucho" lebo takymto sposobom sa da roztrhnut / natrhnut sedlo
Upravil raptor - neaktivni ucet dne 26.12.2011 10:10
jasně že to zavazí a musíš nastupovat jiným způsobem,vlastně tím co tu popsal raptorko,to samé platí i pro spolujezdce
jezdím stěma vakama,mám je od českého výrobce už 3 sezónu a pořád jsou gut
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Tak jsem si pravděpodobně vybral,zatím na top case:
http://www.lojzo.cz/detail/157
Zvažuji,zda budu pořizovat ještě nějaké vaky na boční kufry,přece jenom to bude pro ženu náročnější...chce to vyzkoušet.
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
mám celou sadu od Lojza, tři do kufrů, dva na kufry, válec i tankvak a musím říct že jsem velmi mile překvapen kvalitou a zpracováním. A to vše stálo miň než 5000
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Nori napsal:
Zvažuji,zda budu pořizovat ještě nějaké vaky na boční kufry,přece jenom to bude pro ženu náročnější...chce to vyzkoušet.
Ten samej mám akorát jsem požádal o atipickej rozměr spracování i dodací lhuta famozní.. Jinak si budu pořizovat na bočáky tahle od Bystři.. http://www.begr.c...vaky-gear/
Ten 24 litrovej
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mám to na topcase od BEGRA a ten rozměr si nepamatuju ale nechal jsem si šít menší velekej. tan co sijou standartně byl velkej
... servis a diagnostika BMW Motorrad
mal by som otazku. myslim z je to spojene s vakmi. ako ich tam "bezpecne" uchytit? nemyslim gurtna a pod. ale proti kradezi napr ked sa motoka niekde odstavi a idem sa prejst. aby som sa nevratil a stan, spacak a pod vsetko prec
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
a to mam kupovat 2? na kazdu stranu jeden? mna napadlo urobit na to z dakeho hrubsieho dratu taku polgulatu klietku ktora by sa dala dat po zamky na kufroch a vsetko by to drzalo spolu
Nori napsal:
Opavdu zkus Lojzo.cz.Mluvil jsme s nim o vikendu a s mnozstvim prace to nebude asi nic moc,tak verim, zeti to doda obratem. Jinak zpracovani parada a pripradna oprava neni problem
Upravil milanosor dne 18.01.2012 11:07
I pád na hubu je pohyb kupředu
může se Ti to zdát trošičku OT, ale něco Ti poradím. Až motorku naložíš, zajeď si s ní na váhu. Nezapomeň si na ní taky stoupnout. Pak si k tomu připočítej ještě váhu (hmotnost) ženušky, nějakou tu petflašku s vodou atd.
Ono se toho dá na motorku naložit spousta, ale taky se dá z motorky vyrobit neforemný a vratký monstrum. Nebo stačí chytit tisíc kiláků od baráku při troše nepozornosti pořádnou díru a máš vymalováno... Stejně člověk třetinu věcí co s sebou veze až tak moc nepotřebuje...
Vím o čem píšu... a to jsem s sebou měl nářadí a dopadl sem moooc dobře...
Od té doby mám pár tisíc kilometrů od baráku v protisvahu zahrabaný hafo konzerv a dalších ptákovin "na horší časy"...
taky jsem to absolvoval. na pizza kufr jsem dal rolku a bylo to komplet. ta motorka se stavěla na zadní ještě na trojku a tlumiče furt nadoraz. po téhle cestě jsem sehnal na obyč gs tlumiče z ADV, abych byl výš. ten zájezd bude stát určitě za to, ale asi bych podruhé nebral tolik věcí...méně je někdy více. bylo to hrozně těžký, nebrzdilo to a to stavění na zadek kdykoli přidáš, to je taky docela zábavný.
xNOKIAx napsal:
mal by som otazku. myslim z je to spojene s vakmi. ako ich tam "bezpecne" uchytit? nemyslim gurtna a pod. ale proti kradezi napr ked sa motoka niekde odstavi a idem sa prejst. aby som sa nevratil a stan, spacak a pod vsetko prec
no ještě můžeš zkusit tuhle radu, ale zabere to trochu místa...
kejda přiložený následující obrázek:
[73.96Kb]
Upravil kejda dne 06.02.2012 20:22
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
kejda: rozmyslam vyrobit ocelove sito ktore pojde cez vak alebo batozinu na kufry. napad uz je ale este musim niekedy skusit realizaciu. ale najprv musim urobit spojku- asi vymena