Jízda po lese je prima. Je to dobrodružství, adrenalin, vzrušení ...
Od toho sme si přeci pořizovali GS ne?
Jenže ono se do toho lesa správně jezdit nemá. Aspoň teda podle výkladu lesního zákona.
Zde je výňatek:
§ 20 - Zákaz některých činností v lesích
(1) V lesích je zakázáno
a) rušit klid a ticho,
g) jezdit a stát s motorovými vozidly,
h) vstupovat do míst oplocených nebo označených zákazem vstupu,
Třeba zrovna RALSKO nabízí pěkné možnosti v bývalém vojenském prostoru. Jsou zde závory a zákazy vjezdu téměř na každé cestě. Ano, jen téměř. Vjel jsem do prostoru bez zákazu i bez závory. Jen sem si nebyl jist, zda je to v pořádku či ne.
Na netu jsem objevil mnoho reakcí. Vesměs jsou všechny negativní.
Jako tato:
Dalším ze současných problémů, se kterým se zatím obec Ralsko nedokáže sama vypořádat, a který ohrožuje unikátně zachovanou krajinu a přírodu, je řádění motoristických chuligánů po lesních cestách bývalého vojenského prostoru. Nerespektují zákaz vjezdu do lesa a naopak se domnívají, že v oblasti, která byla po desetiletí hermeticky uzavřena, je jim a jejich drahým terénním vozům a motocyklům dovoleno vše.
Co vy na to? Jak to vidíte vy?
Asi blbá otázka, jasně.
Nechci moralizovat, jen hledám odpověď, pokud by mnne tam někdo zastavil a prudil.
Misik
stěmi zákazy je to hloupost,myslím,že lesáci a rádoby myslifci nadělají v lese více škod než kdokolif jiný,kdysi jsem měl DR 600 a jezdil jsem po lesních cestách,na podzim po polích,polních cestáchjenže ouvej,dej do ruk pravomoc myslifcovy se střelnou zbraníjednou mě tak na lesní cestě zelení vypatlaní kombojové stavěli se střelnou zbraní,proto jsem DR prodal.
tento stát je sviňa sviňská,on ti umožní koupit enduro,ale už ..................
nikdy jsem neměl na moto laďák,jel jsem cestou furt pryč,nenadělal jsem žádnou škodu,doba je zlá,možná horší jak za komára,lidi mají z televize v palici totálně nasráno a vadí jim i to co se jich vlastně ani netýká
cizak napsal:
tomu nerozumím proč si prodal DR, až tě zastaví někdo s pistolí na silnici přestaneš jezdit na silnici ?
víš sám,že z vyhlášky je to zakázané,pole,louky,lesy,ikdyž jedeš po asfaltové cestě,je tam značka zákaz vjezdu,dotoho lesní stráž,či jak to nazvat,a máš broky v kožuchu ani nevíš jak,když je vás víc,nebojíme se vlka nic,nebál jsem se,jezdil jsem sám,až jsem narazil na zatarasenou cestu a nebylo kde uhnout,do toho dva kombojové,slézt z máši a vyříkat si to z očí do očí atd.atd.
jezdím i dnes,znova,je to silnější než cokoliv,ale prostě se víc bojím,že narazím na nějakého blba,který sedí dva dni někde na posedu a neunese to,že jedu kolem.
až se ti někdy něco takového přihodí,třeba pochopíš,páč nikdy nevíš na koho narazíš
Já nějak nevidím ten půvab ježdění po lese s mastodontem. Když člověk jednou zkusí něco lehčího a ví, že se dá vyjet každá stráň - nebo skoro každá... Ale jeden čas jsme takhle jezdili fakt hustě. Každopádně je jedno, jestli člověk jede na GS nebo na MX. V principu "nás" nemají rádi.
Jen tak mimochodem, kupovat si GS kvůli ježdění po lese, to asi néééé
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Chápu obě strany....
po cestách v pohodě nevidím v tom problém. V lese mezi stromama mi to osobně vadí.
Jako člověk,kterej se o nějakej ten les starám a vím,že to neroste úplně samo a nějaká práce s tím je.
Chápu, že když banda kokotů na otorkách někde rozvoře místo s chráněnejma kytkama nebo drapákama vyrve pár stromků, že je to špatně. Pak jsou všichni motorkáři kokoti a hodnej motorkář se cítí ukřivděnej. Když pak kokot nimrod vytáhne na hodnýho motorkáře kvér - i když se to samo nesmí, motorkáři si to řeknou a jsou kokoti všichni myslivci.
Je jasné,že tam,kde se kácí a tahaj klády je les rozoranej vážně fest a motorkář si řekne, že jeho průjezd a občasné hrábnutí nenadělá žádné škody. Jenže když vytahám stromy,vysázím nové a rozořu to, je tam pak už znovu klid,zvěř se vrátí a příroda se s tím srovná lehčeji, než když tam každej tejden projede 15 maníků na motorkách a budou tam krosit po celej rok, nehledě na to, ža tím plašej právě tu zvěř.
V lese je to prostě zakázané jezdit a já v lese tedy nejezdím(občas jezdím-taky mě to baví,ale jezdím jen po cestách).
Například v německu nesmíš ani kempovat mimo kempy a tady ti za to nikdo hlavu neutrhne,takže jsme na tom ještě dobře. Ale myslím,že časem přituhne i Rumunsku a dalších zemích,kde si ještě teď můžeš klidně zařádit.
V Alpách už si zakrosit po lese dovolí taky málokdo. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Já jsem měl jednou výstup s člověkem, který neváhal bežet naproti a použít vidle na to, aby mě zastavil! Tvrdil, že ta louka je jeho a já mu jí ničím a to jsem jel jen po polňačce uprostřed luk a ne po louce a jel jsem ve dvou - za "1" a kochal jsem se... Byl to klasicky omezenej člověk byl rudej, vzteklej až se zajíkal. Nic příjemnýho. Chudák manželko z toho měla šok - už viděla, že se budeme prát... No byl jsem pěkně nasr... A tak jsem se ho ptal jak to chce řešit a on, že zavolá policajty a tak jsem řekl, že slezu z motorky zavolám je a on, že zapíchne ty vidle do země a nebude mě s nima ohrožovat a společně na ně počkáme. Na to se s nadávkama otočil a šel do pr....
No a na druhou stranu v Rumunsku před nějakými 4-léty nás zastavil v horách člověk, že se necházíme v národním parku a dál nemůžeme (měl brokovnici přes rameno) a ještě nám ukázal odznak. Uměl anglicky a byl příjemnej a tak jsme motorky po dohodě nechali na určeném místě a tradá na 4 hodinky výšlap. Byla s ním dohoda a choval se slušně tak proč mu nevyjít vstříc.
Vždy je pravda někde "mezi" a také záleží jaký kokot je za řidítky nebo za zbraní to je jasné... *pissed*
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
bystricke> já jen to že jsi jednou narazil na takovýhle přístup se ti může stát i kdekoliv na silnici (lidi jsou různé) jestli mají pravdu nebo ne to je vedlejší byly to magoři a hotovo chtěli tě postrašit a vyléčit si na tobě všechny mindráky atd. a ty ses nechal vystrašit a prodal moto tomu nerozumím ?
Takhle to určitě chtěli, bylo to od nich podle zákona mířit zbraní na lidi ?!
To by na mne mohl někdo z ulice namířit něco a tvrdit že práším nebo vjedu omylem nebo neomylem (to je jedno) do zákazu vjezdu a já bych to vyřešil prodejem motorového vozidla ?
Že v lese na lesní cestě ty s moto nemůžeš a Lakatoš co tam nechá půlmetrové koleje a litry oleje co z něj tečou a vyplaší zvěř k smrti celodenním řáděním to že má být správné to nesouhlasím ! Kdyby to bylo tak důležité tak padesát let starou lesní techniku dávno vyměnily za moderní tichou co z ní neteče olej proudem atd.!
Věřím že ničím lesu neškodím že se po takových cestách vozím a tak se odradit nenechám, zakázaný je to určitě proto že to zas někdo z lidí zneužíval a les nějakou jízdou mimo cesty poškozoval tak se to zatrhlo plošně a basta a to je takhle se vším,motorová plavba na vltavě atd.
Upravil cizak dne 23.04.2008 09:34
Dyt jsem vam to s tim Ralskem psal. My jsme jen projizdeli, motorky nabaleny, spis pruda nez offroad v tom pisku. Vyskoci na nas lesak, ze policajti a kdesi cosi. Argument ze po cestach kde 40 let jezdili tanky muzeme projet taky se mu nezamlouval. Blby taky je, ze my bez ladaku a bez kraveni jsem v jednom pytli s hochama se 4kolama, kroskama se rvoucima ladakama atd. Kdyby se chovali vysichni slusne, tak budou mit lesaci jinej pristup, nez kdyz tak prijede par vypatlancu na moto bez znacek a jezdej i mimo cesty.
BMW R1150GS MY02
Chtel jsem jen dodat, ze jizda po lesnich cestach me bavi, akorat se vzdy snazi chovat tise a nedelat zbytecne problemy. Taky si chci poridit lehci krosku, ale uz ted vim, ze na ni nebudu mit kde jezdit
BMW R1150GS MY02
No me byvalej lesnik povidal, ze v lese nemam co delat, protoze nikdy nevim, kdy se na me co vyriti, lakatos, tahace klad atd. Proti jezdeni jinak nic moc nemel. Ptal jsem se ho jen na to, co rika on na to jako lesnik, kdyz si chci nekde postavit stan, prespat a pokracovat dal. Litani a delani bordelu po lese s ladakama a tak neuznavam a nemam to rad.
Parkrat jsem si jel odpocinout na chatu za babickou a dedou, a ti kreteni s DRkama XTečkama TEčkama s ladakama tam jezdili porad dokola, a kazdy vikend jako kokoti(zakaz vjezdu nejak nepomohl a zakazany vjezd do lesa taky ne), ze nebylo slyset vlastniho slova, co jsme si chteli s dedou rict u piva... tak jsem na ne vlitnul, s tim, ze deda vola fiky, protoze pry je jednou upozornoval, ze mu nevadi, kdyz tam jen projedou. Jednomu jsem vytahnul klic ze zapalovani... borec se zapotil tak, jak pri jizde nikdy ostatni (kamaradi jaxsvina) ujeli, panacek kolem 30 se skoro rozbrecel, tak jsem mu dal klice a tihle se tam uz nikdy neobjevili. Za to pribylo ychtylu se 4kolkama... ty jsou nebezpecnejsi, protoze muzou prejet a nejdou zkopnout Tak jsem rikal dedovi, nerozciluj se, bud si zapni cirkularku a zacni rezat nebo se s nimi nebav a kdyz budou jezdit porad, zavolej 158 a oni si to treba vyresi nejak sami.
Kraveni po lese mimo cesty v rekreacnich oblastech proste neuznavam a ani nemuzu. Jednou treba budu mit decka... a moc se tesim, ja bude rvat decko v kocaru, kdyz nebude moct spat... Tesim se na infarkt nekoho z rodiny, protoze se po nejake dobe fakt nasere a nejakej drzej fakan s ni bude vyjebavat. A co chudaci zvirata, uz tak maji docela malo mista na jejich prezivani.
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Proto přátelé, nutno vyrazit tam, kde je každá jízda vlastně offroad a to dřív, než bude pozdě. Rumunsko je dneska už bych řekl za hranou, možná ještě chvíli Albánie a v Maroku se každým rokem mění offroady na asfaltky.. Chvátejte!!!!
Jinak kdo jednou zkusí Maroko, nebude o českém lese vůbec přemýšlet.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak třeba já bych bez MASA nevydržel ani tejden a lidský tělo na něj neni stavěný.
Pokud už vjedu na lesní cestu ( 3 - 8 x ročně ), tak se tam nechovám jako HOVADO a les neobtěžuju. Moje guma tam nadělá méně škody než těžká lesácká technika takže výčitky rozhodně nemám. A koho to baví tak by to měl vyzkušet ( rozumě ) než to bude opravdu totálně v prdely, a zakázaný pod trestem smrti. A když mě někdo zastaví, rozumě mi řekne že tady to opravdu nejde tak uznám svoji chybu a jedu jinám kde to jde, A takovech míst je pořád dost a dost a dost.
Upravil Robert dne 23.04.2008 16:23
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
A nebo budem žrát zeleninu, používat ekologické energie, zamezíme skleníkovému efektu, třídit odpad, vyčistíme všechny světové moře, zasadíme milony stromů a motorky sešrotujeme páč sou to mrchy neekologické a začneme jezdit na kole který nám z železa po tý motorce ukovaj.....kdo začne ? ? ? ...........Pánové nic se nemá přehánět a jsme tady jenom jednou.
Robert přiložený následující obrázek:
[13.78Kb]
Upravil Robert dne 23.04.2008 16:51
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
Jsme tady jen jednou.A po nás potopa?Co to je za blbost?
Zkuste se vžít do majitelů lesa nebo palouku.Co peněz a času to stojí udržovat pozemek a pak nějakej mistr světa tam jezdí,jako by to bylo jeho.To mě hlava nebere.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Zakaz nezakaz, zavora nezavora.
Nic takovyho tam bejt nemusi a stejne se tam s motorovym vozidlem nesmi!
Ano, mam s tim podobnej problem. To byl duvod, proc jsem prodal 4kolku. Vadi mi, kdyz me nekdo az takhle moc nenavidi.
Jasne, mam na to svuj nazor, to, co s lesem udela jeden prujezd traktoru nedokazu se 4kolkou za celej rok, ale vysvetli to lesni strazi a myslivcum.
Takze ja uz to vzdal.
Nepredpokladam, ze na me na silnici bude policie strilet, aspon se mi to teda jeste nestalo. Na 4kolce jsem par vystrelu zazil.
jj. jizda po lese mimo cesty je úplná kravina, to sem ani na mysli neměl.
Jízda po lesních cestách i lesních asfaltkách je asi v poho, pokud člověk nemá laďáky nebo tam nelítá jako debil. Je zde ale nutno počítat s tím, že se to ofiko nesmí.
Jízda čtyřkolek nebo bezohledná jízda motorek, tak aby poškozovaly přírodu nebo někoho obtěžovaly je taky blbost. Taky by se mi nelíbilo, když mi bude někdo vrčet za plotem nebo mne ohrožovat v lese.
Pokud tedy tedy do lesa, byť jen na cesty, tak to každý musí v hlavě srovnat sám, zda je to v poho nebo ne. *tdown*
Je spousta jiných míst, kde se dá vyblbnout. V tom má Tomas TT prostě pravdu.
Ale asi bych nemusel zatí ani do toho Maroka nebo Rumunska.
Příliž daleké cíle.
Letos v červnu zkusím Alpské průsmyky. Byť je to jen silnice a s Marokem se to srovnat nedá. Jsem ježdění zelenáč, tak mi to bude pro začátek stačit.
bystricke napsal:
stěmi zákazy je to hloupost,myslím,že lesáci a rádoby myslifci nadělají v lese více škod než kdokolif jiný,kdysi jsem měl DR 600 a jezdil jsem po lesních cestách,na podzim po polích,polních cestáchjenže ouvej,dej do ruk pravomoc myslifcovy se střelnou zbraníjednou mě tak na lesní cestě zelení vypatlaní kombojové stavěli se střelnou zbraní,proto jsem DR prodal.
tento stát je sviňa sviňská,on ti umožní koupit enduro,ale už ..................
nikdy jsem neměl na moto laďák,jel jsem cestou furt pryč,nenadělal jsem žádnou škodu,doba je zlá,možná horší jak za komára,lidi mají z televize v palici totálně nasráno a vadí jim i to co se jich vlastně ani netýká
myslivec nemá žádnou pravomoc tě stavět a jestli tě někde stavěl s nabytou zbraní a mířil na tebe hned bych na něj podal trestný oznámení za ohrožování střelnou zbraní,nemá na to pravomoc a ani zbroják aby na tebe mohl mířit,jednou se mi to taky stalo že ně mmě mířil myslivec a donutil mě zastavit a slízt z motorky,bylop to ještě když sem měl XTéčko a byl mladej bouřlivák,dopadlo to tak že hned jak sklopil zbraň a chtěl mě dávat kázání skočil sem po něm a dokopal ho,no prostě bouřlivý léta,ale dneska bych to asi udělal podobně kdyby mě nějakej vypitej myslivec ohrožoval střelnou zbraní,ale udělal bych to sti rozdílem že bych na něj ještě podal trestní oznámení