Už mi zase svrbí dlaně a tak bych vyjel na něco zajímavého ( ne vlez ).
Do MAROKA nebo Sahary se asi dlouho nepodívám ( jestly vůbec ) a tak mi napadlo něco jako MAROKO tady v Čechách .
Místo je vzdálené cca 80 km od Prahy na sever a jmenuje se Bílina.
Okolo Bíliny jsou povrchové doly které jsou některé opuštěné a zarostlé ( vytěžené ), a některé ještě funkční. Předesílám že občas budou zapotřeba špunty. Rozloha největšího je cca 5x5 km.
Kdo se chce mrknout ať jde na SEZNAM......Mapy.....Bílina......fotomapa......max zvětšení a mrkne na to. Jednotlivé plochy jsou mezi Bíĺinou a Mostem.
Cestu navrhuji takhle :
Sobota - hezké počasí .....sraz cca 9:40 až 10:00 někde u začátku dálnice na PRAHA - TEPLICE .........po dálnici ( opruz ) nebo okrsky ( delší cesta ) do Teplic........odbočka doleva a kousek do Bíliny......obídek v Hospodě .............najít vhodnou SAHARU v jednom z osmi povrchových dolů okolo.......zablbnout .......odpoledne návrat domu.
Zná někdo jiné MAROKO v Čechách ? ? ?
Robert přiložený následující obrázek:
[74.92Kb]
Upravil Robert dne 23.04.2008 15:52
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
1) jezdí se na výsypce která je vidět na fotce ta je už opravdu uzavřená
2) Bez špuntů ani ránu je mokro a jízda mimo zpevněné úseky bez špuntů *tdown*
3) I se špunty je po současných deštích pohyb s hrochem velký problém
pro přiblížení jelo se tam minulý měsíc Crosscountry t.j. lehké krosky a čtyřkolky a topily se v blátě jak hrom. Možná budou někde na netu fotky nebo informace z toho závodu.
Informace o povrchu platí pro všechny výsypky je to kyprá směs písku jílu a bůhví čeho ještě.
vlada-adv přiložený následující obrázek:
ceskej Erzberg?
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
To Vlaďa : Díky moc za typ. Myslel jsem že to nebude takový bahno, ale pohoda na vlnách. Ty jsi tam jezdil s tim GS 1200 Adveture ? ? ?
Dá se to ? - jsou tam i rovinky nebo jenom ty muldy.
A jak to vypadá s tím bahnem - jak dlouho po dešti tam ještě je.........? ? ?
Když bude středa, čtvrtek a pátek sluníčko tak to bude pohoda nebo pořád trochu bahna ...? ? ? .......a akci lépe o týden posunout.
[87.8Kb]
Upravil Robert dne 24.04.2008 18:23
Tak prima... Tuhle sobotu mam zase volno, tak bych se pridal. Ale prosim min blata . Myslim, ze kdyz bude Bilina nevhodna, tak v Ralsku je jeste spousty neprobadanych cesticek .
OK souhlas Ralsko jako záloha je vedle, a ještě jsme si neopekly toho buřta. Bahna bych si taky dal míň než minule.
Sobota ráno kde.........co třeba parkoviště u GLÓBUSU a koupíme toho buřta + pecen chleba , nebo nějaká Benzínka na D8 ( na TEPLICE ) ? ? ?
[58.28Kb]
Ani si nevzpomínám, zda jsem někde viděl nějaký Robertův příspěvek bez fota.
Pěkný.
Kluci, na výsypkách v Bílině sem nejezdil, takže vlastní zkušenost nemám, ale z vyprávění kluků z motokrosu je to sajrajt. Brus horší než písek a bláto.
Tak jen pro info. Každý s informací naloží dle vlastního uvážení.
Na pravou míru by to asi mohl uvést Vláďa.
Upravil Misik dne 24.04.2008 20:54
Misik
No zeptáme se Vládi on tam už jezdil se svojí GS 1200 Adv, já ho vyděl a bylo v pohodě ( neobroušené ) . A kdyby to tak bylo i za sucha tak všeho s mírou nebo na buřta do Ralska - motorky si vážím a břicha taky .
[136.76Kb]