Panove mam prosbu. Planuju na kveten vetsi Balkan trip. Bosna, Cerna Hora, Albanie, Makedonie, Srbsko a Rumunsko. V podstate mam jasno o vsech zemich z predchozich cest, s vyjimkou Bosny. Chtel bych jet horama, vyhybat se mestum. Mate nekdo zkusenosti, tipy na mista a pripadne primo i cesty v teto zemi? Diky.
Já asi moc nepomůžu jeli sme z madarska- osijek ,doboj,sarajevo a byla to furt jedna dlouhá vesnice. Ale je na co koukat a sarajevo je celkem dobrý vidět.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Franto, byl jsem tam loni, když jsem se vracel zpátky přes Sarajevo, tak jsem někde blbě odbočil a vím, že jsem jel nějakou šotolinu přes Národní park, škoda že nebyl čas na čumendu. Každopádně ať pojedeš kudykoliv, tak je krásně všude.
Mam toho po Bosne projezdeneho docela dost.Ale musim se dostat k mape!Byl jsem tam 4x,ale hlavni cil byla vzdy Albanie.Presto jsme se snazili vzdy jet mimo hlavni tahy a jsou tam i pekne sotoliny.Jinak v papirove mape mas vetsinou kolem peknych silnic vyznacenou zelenou caru.Vetsinou jedes nejakym narodnim parkem.Kde je ta zelena cara,tak je to vetsinou fakt super.Pamatfuju si,ze hodne jezdime Banja luka,Doboj,Olovo.Urcite nevynechat Trasu ze Sarajeva na Foču.
Upravil vevis dne 07.01.2012 13:13
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
...akorát je třeba počítat s tím, že ne všechny přechody třeba do Černé Hory jsou mezinárodní...nás třeba nepustili
A chce to papírovou mapu, na google maps je zlomek cest, stejně tak většina navigací..
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
frantisek napsal:
Panove mam prosbu. Planuju na kveten vetsi Balkan trip. Bosna, Cerna Hora, Albanie, Makedonie, Srbsko a Rumunsko. V podstate mam jasno o vsech zemich z predchozich cest, s vyjimkou Bosny. Chtel bych jet horama, vyhybat se mestum. Mate nekdo zkusenosti, tipy na mista a pripadne primo i cesty v teto zemi? Diky.
nevynech Sarajevo... neni tam snad dum bez stopy po kulce/RPG...
strasne krasna je nahorni plosina smerem od Sarajeva na Srebrenicu.
Upravil hicks dne 07.01.2012 13:39
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
nevynech Sarajevo... neni tam snad dum bez stopy po kulce/RPG...
strasne krasna je nahorni plosina smerem od Sarajeva na Srebrenicu.
A máš nějakou hezkou fotku? Ukaž....
vzhledem k tomu, ze ti foceni moc nejde, tak specialne TY snad zadnou hezkou fotku nemas.. tak odpluj
Hix na puvodnich kamenech Via Appia...
Upravil hicks dne 07.01.2012 13:56
17 cm
Matera
17 cm
Trulli v Alberobellu..
17 cm
Vjetrnik napsal:
Proč sem dáváš foto odsud, když mluvíme o jiné lokalitě?
mi prisla pod ruku..
jinak jses mekkej.. jak je videt, nejel jsi za zakaz ja jo...
17 cm
...projeli jsme Via Appia Antica od Porta San Sebastiano po křížení s Via di Casal Rotondo...takž ta foto byla teprve ze začátku..."Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Mě přítel z Bosny připravuje plán cesty (mimo miny), abych projel vše, co stojí za zhlédnutí v Bosně, Černé Hoře a Albánii. Jestli budeš chtít, můžu ti to pak poskytnout. Pokuď mi to záda dovolí, já tam plánuji jet koncem května.
Vjetrnik napsal:
...projeli jsme Via Appia Antica od Porta San Sebastiano po křížení s Via di Casal Rotondo...takž ta foto byla teprve ze začátku...
tak vzhledem k tomu, ze Via Appia jde cca k Tarantskemu zalivu, tak jsme po ni jeli samozrejme jeste nekolikrat.
Cimz chci rict, ze moje Via Appia je delsi nez tvoje Via Appyja.. a o tom ta diskuze byla, ze?
Upravil hicks dne 07.01.2012 14:45
17 cm
to Hicks: diskuze byla o tom, zda nám cedule zabránila v pokračování.....jako vždy, nezabránila..."Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Diky vsem!! Spousta peknejch fotek, Vevisi, vypada to, ze jsi na Balkane jako doma. My jezdili pres Madarsko a Srbsko do Cerny Hory a Albanie, Bosnu jsme vzdycky minuli. Mapu urcite koupim, bohuzel Reise Know How, moje oblibena, Bosnu nema.
to Frantisek: dobrou mapu dělá Fraytag+Berndt 1:500 000
My máme oblíbenou trasu přes Slovinsko-Chorvatsko do Bosny....potom náhorní plošinou směr Ključ - Jajce...pěkná cesta je přes sedlo Makljen. Stále máme velký rest, že jsme nebyli v Medugorje.
Třeba cesta Foča-Sarajevo-Tuzla je pěkná profilem (kopce+zatáčky), ale připrav se na neustálé předjíždění kolon, které se tam tvoří za pomalými náklaďáky. Alespoň si člověk zazávodí "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Oblíbená trasa SK, H, pak HR - z HR do BiH přes hraniční přechod Brčko. "Prdelovejma" silničkama a "asfaltošotolinama" směr Lopare, pak Vlasenica, Sokolac, Podromania, Rogatica, kaňonem řeky Prača do Ustiprača, a přes Goražde do Foči a nebo Brodu. Potom do MNE buď z Foči přes Čelebiči do Pljevlji (pár km lehkej off přes tu celnici jak ze Třech veteránů) nebo z Brodu přes Hum okolo Pivské přehrady.
Pěkný místa v BiH - vodopády Jajce, vodní mlýnky na řece Pliva, vodopády Kravica, Mostar, "jehlanovitý" kopec Visočica u městečka Visoko, který vypadá jako pyramida, okolí Vlasenice........je tam toho spousta.
Upravil Tonda dne 07.01.2012 21:56
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...