Jaké máte zkušenosti s počasím v téhle zemi?
My plánujeme výlet na začátek července,
předběžný plán byl jed od jihu, západním pobřežím směrem na horu, ale teď jsem četl že tam v jednom kuse prší.... takže pokud tam někdo byl a má nějaké zkušenosti, nejen s počasím, rád si nechám poradit, bo zmokat celou dovolenou se mi fakt nechce.
Ď. za info.
Upravil MiraXRV dne 10.01.2012 15:52
Cestuje,ten kdo cestovat chce.
MiraXRV napsal:
předběžný plán byl jed od jihu, západním pobřežím směrem na horu, ale teď jsem četl že tam v jednom kuse prší.... takže pokud tam někdo byl a má nějaké zkušenosti, nejen s počasím, rád si nechám poradit, bo zmokat celou dovolenou se mi fakt nechce.
Ď. za info.
hele fakt nevim, co ti na to napsat... kdyz budes mit smulu, tak se proste ufnukas k smrti
Kdyz se podivas na mapu, tak nalevo je atlantik, coz znamena vitr a ch*ani.
Porid dobry obleceni, dobrej stan, spacak, dobrej varic a financni rezervu at muzes kdyztak preckat nekde v teple par dni.
Byt tebou, tak neresim ani tolik dest, jako spis kombinaci dest+vichrice atd.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zdravim. Jak psali kolegove vyse, prsi tu fest a casto.
Prave se divam z okna v Oslu a venku nic moc teda ani ted
Obecne jaro/podzim je tu hodne destive, prsi treba 3-4 dny v tydnu. Na zapadnim pobrezi (Stavanger, Bergen) je to vyraznejsi nez ve vnitrozemi. Bergen je asi nejmokrejsi misto na svete, takze s destem je nutno pocitat.
Ale v cervenci by to melo byt preci jen lepsi nez na jare, sam v to doufam.
Upravil Pete dne 10.01.2012 16:17
Pete napsal:
Obecne jaro/leto je tu hodne destive, prsi treba 3-4 dny v tydnu. Na zapadnim pobrezi (Stavanger, Bergen) je to vyraznejsi nez ve vnitrozemi. Bergen je asi nejmokrejsi misto na svete, takze s destem je nutno pocitat.
my ve Skotsku a na Orknejich chytli byvaly hurikan (nyni tlakovou nizi a byla to fakt hustota...
nic pro fňukny a to myslim vazne...
17 cm
MiraXRV napsal:
Ď. za info.
hele fakt nevim, co ti na to napsat... kdyz budes mit smulu, tak se proste ufnukas k smrti
Kdyz se podivas na mapu, tak nalevo je atlantik, coz znamena vitr a ch*ani.
Porid dobry obleceni, dobrej stan, spacak, dobrej varic a financni rezervu at muzes kdyztak preckat nekde v teple par dni.
Byt tebou, tak neresim ani tolik dest, jako spis kombinaci dest+vichrice atd.
Jako fňukal nejsem,ale přece jenom jedem ve dvou, takže toho s sebou tolik neuvezu atd...s tou vichřicí jsi mě trošku dostal...déšť mi obecně až tak nevadí,ale kombinace déšť a zima už trochu jo ,hlavně když je to delší dobu
Pete napsal:
Obecne jaro/podzim je tu hodne destive, prsi treba 3-4 dny v tydnu. Na zapadnim pobrezi (Stavanger, Bergen) je to vyraznejsi nez ve vnitrozemi. Bergen je asi nejmokrejsi misto na svete, takze s destem je nutno pocitat.
O tom Bergenu jsem četl, prej 300 dní deště za rok!!! Což se mi zdá být docela dost
MiraXRV napsal:
Jako fňukal nejsem,ale přece jenom jedem ve dvou, takže toho s sebou tolik neuvezu atd...s tou vichřicí jsi mě trošku dostal...déšť mi obecně až tak nevadí,ale kombinace déšť a zima už trochu jo ,hlavně když je to delší dobu
ty delas jako kdyby cestovani na moto byla takova sranda...
vichr je u more vsudemozne, na cca NAVETRNE strane u Atlantiku se na nej muzes myslim temer spolehnout.
zimy bych se zas az tak extremne nebal.
---
ve Skotsku se pry rika, ze kdyz vypnes vitr, tak vsichni lidi na Orknejich popadaji (jak jsou zvykly chodit na stranu
17 cm
loni v Norsku byla teplota na přelomu června a července v rozpětí od 12 do 20 stupňů, což mi přišlo na cestování ideální, takže zima nebyla. Zato té vody co napršelo :-)
Samot
Byl jsem v Norsku tenhle rok celý červen a půlku července, v jižnější části v Kongsbergu, což je cca 80km z Oslo na severozápad. Počasí bylo průměrný, čiliže většinou bylo pod mrakem, opravdu pršelo možná 1x týdně, 2x týdně mrholilo. Teploty od 10 - 20ceti. Ale byly i slunečný dny, někdy i za sebou Pokud to šlo, jezdil jsem na sever po technických památkách ( Rjukan - NorskHydro, starý doly atd ) většinou na sever s rádiusem tak max500km a počasí se příliš neměnilo. Ale jak tady někdo psal, zaručit to nejde, bude to vždy sázka do loterie. Ale Norsko za to stojí!!! ( né teda za ty peníze..... )
Zdarec, v Norsku jsme byli v Červenci 2-15 a pršelo nám téměř každý den ale třeba jen hodinku nebo 2. Počasí ideální od 5 v noci do 21 přes den.Jinak nádherná země.
kaca napsal:
Byl jsem v Norsku tenhle rok celý červen a půlku července, v jižnější části v Kongsbergu, což je cca 80km z Oslo na severozápad. Počasí bylo průměrný, čiliže většinou bylo pod mrakem, opravdu pršelo možná 1x týdně, 2x týdně mrholilo. Teploty od 10 - 20ceti. Ale byly i slunečný dny, někdy i za sebou Pokud to šlo, jezdil jsem na sever po technických památkách ( Rjukan - NorskHydro, starý doly atd ) většinou na sever s rádiusem tak max500km a počasí se příliš neměnilo. Ale jak tady někdo psal, zaručit to nejde, bude to vždy sázka do loterie. Ale Norsko za to stojí!!! ( né teda za ty peníze..... )
Je to tak, s destem se musi pocitat, ale jinak je tu pekne.
A co se cen tyka, tak pocitej ze je to tu "numericky" stejne jak v CR ale v NOK. Takze vse 3x tolik. S vyjimkou alkoholu - pivo 60 - 80 NOK, ostatni radsi ani nevim.
Hotely (Scandic, Thon) cca 1500NOK na noc, takze pri soukrome ceste bych je bral opravdu spis jako nouzovku
Jak v Albánii to počasí asi nebude....ale pokud tam neleje, vyloženě několik dní v kuse, tak s nějakým i více hodinovým deštěm nemám zas takový problém ale hicks tady upozorňoval na vichřici! to už bude možná trochu horší....
kaca napsal:
A co se cen tyka, tak pocitej ze je to tu "numericky" stejne jak v CR ale v NOK. Takze vse 3x tolik. S vyjimkou alkoholu - pivo 60 - 80 NOK, ostatni radsi ani nevim.
Hotely (Scandic, Thon) cca 1500NOK na noc, takze pri soukrome ceste bych je bral
opravdu spis jako nouzovku
Když jsou tam tak lidové ceny jak je to se spaním venku " na divoko" dle dostupných údajů je to legální. Je to tam běžné, nebo ne?
Pete napsal:
Hotely (Scandic, Thon) cca 1500NOK na noc, takze pri soukrome ceste bych je bral opravdu spis jako nouzovku
kempy jsou vyrazne levnejsi?
17 cm
Kempy v sezone jsou tak do 200NOK za noc. Ale osobni zkusenost nemam. Na http://www.campin...e_eng.html je docela pekna mapka s kempy. Jinak znami tu vetsinou kempovali na divoko bez problemu.
Upravil Pete dne 11.01.2012 18:21
Pete napsal:
Kempy v sezone jsou tak do 200NOK za noc. Ale osobni zkusenost nemam. Na http://www.camping.no/zpinnorge_eng.html je docela pekna mapka s kempy. Jinak znami tu vetsinou kempovali na divoko bez problemu.
zenska nechce uz moc mimo kempy zustavat... je to v nich vetsinou mensi stres.
A ja se bojim medvedu
---
btw: dik
Upravil hicks dne 11.01.2012 18:15
17 cm
hicksi, už jsem to našel [url]http://www.armyas.cz/prostredky-osobni-ochrany/sabre-bear-obranny-sprej-237-ml [/url]Bylo by to zřeba vyzkoušet, neznáš nějaké velké zvíře?
hicksi, už jsem to našel [url]http://www.armyas.cz/prostredky-osobni-ochrany/sabre-bear-obranny-sprej-237-ml [/url]Bylo by to zřeba vyzkoušet, neznáš nějaké velké zvíře?
ja se stykam jenom s velkejma zviratama
17 cm