Mě teda dostali na nepojištěný 4 motorky.Dělal jsem smlouvy na dobu určitou a značky na zimu nesundával.Těď mě to doměřili a od roku 2009 jsem zaplatil asi 8200,-Dál jít nemůžou,což je štígro.Takhle se mi to asi ještě pořád rentovalo.Dělal jsem to tak hodně dlouho.Teď už asi 2 roky pojišťuju na celý rok,ale zimní měsíce mám 90%spoluůčast ale výrazou slevu.
Jestli si na tom stejně jako já tak se tomu asi nevyhneš,jelikož zákon mluví jasně,ale pokud Ti nesedí datumy,či už byl majitel někdo jinej tak bych se ozval.Jen to nenech usnout.Bylo by to dražší.
Take by me zajimalo jestli se da ckp nejak obejit. Nebo aspon kolik je maximalni doplatek za nepojistenou motorku? Prece nebudu platit zpetne pokutu za dobu peti let.
Banda hajz.ů...
Letos při cestě z Albánie jsme si to namířili přes Kosovo, kde po nás chtěli zaplatit pojistku, protože u nich prý zelená karta neplatí. Telefonát do Kooperativy... není problém, zaplaťte, schovejte si od toho doklady a po návratu do ČR to proplatí Kancelář pojistitelů. Tak jsme tak udělali a po návratu jsme si cca 3 měsíce vyměňovali s těma idio.ama maily, kde nás posílali od čerta k ďáblu a nakonec napsali, že to určitě nevrátěj. Na právníka to neni, bylo to celkem za všechny asi 60E, ale vypadá to, že je to u nich běžný chování...
jardajerman@seznam.cz
Kámoš měl platit něco okolo 50 000kč,ale máme (stejnou) schopnou paní co nám dělá pojistky (ČPP) a dokázala mu to nějak zpětně udělat,jako že zapoměla a že to je její chyba.Nikoho to nestálo nic...jen teda kámoše kytku a velkou bonboniéru.... (byla to nějakou dobu nezaplacená pojistka u vojenského URALa)
Brácha to samé...v létě měl platit 3600kč za motorku....taktéž to nějak vyšachovala že neplatil nic....
Já jsem 2000kč musel vypláznozt,protože skůtra nemám pojištěného u ní....
Upravil zetor dne 12.01.2012 12:40
MarekHK napsal:
Take by me zajimalo jestli se da ckp nejak obejit. Nebo aspon kolik je maximalni doplatek za nepojistenou motorku? Prece nebudu platit zpetne pokutu za dobu peti let.
Tak to vím úplně přesně.Motorka do 350ccm 20,-kč/den,nad 350ccm 30,-
MarekHK napsal:
... Prece nebudu platit zpetne pokutu za dobu peti let.
Prý je maximální doba vymahatelnosti tři roky nazpět...
Ale i tak není prča sedět a hryzat si nehty hrůzou, že ti haj*zlové něco někde vyhrabou...
Průs*er je především s vyhrabáním doby mezi nákupem a prodejem. Příkladně koupíš (v mém případě) auto v květnu, prodáš v srpnu a rázem jsi v tom za osmičku...
no ja musim priznat farbu že mne pomohli. mal som buračku na Slovensku a trafil ma slovak na českom aute. a keby ich nebolo tak nevidim ani korunu. pomohli mi moc
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
100bubu napsal:
no ja musim priznat farbu že mne pomohli. mal som buračku na Slovensku a trafil ma slovak na českom aute. a keby ich nebolo tak nevidim ani korunu. pomohli mi moc
Ale OK, takhle to má být...!!!
Jezdíš bez povinného ručení? Nebo ještě hůř, někoho nabereš a nemáš Povinné ručení?
Tu máš a pic kozu do vazu. Pomůžeme poškozenému a naši provizi zaplatí hříšník...
Ale hrabat se v mezidobí mezi koupí a prodejem, kdy auto neopustilo prostor dílny, to je na prd...
Upravil radosek dne 12.01.2012 12:48
....hmmm to nám teď došel výměr za audi 100 cca rok jsme zazdili, že nemá pojistku (nejezdilo se s ní) došlo se na to až při prodeji, že není pojištěná....vypadá, že nám těch 20 tisíc budou dávat čtvrtletně, teď došla první "faktůra" *pissed*.....no na pikaču co vám budu vykládat.... nevím jak se z toho vyvleknout...nejspíš to nejde...auto nebouralo, nic, ale nebylo pojištěné, jak jsme přecházeli hromadně od ČP ke Kooperativě tak se to nějak opomnělo....
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Optimální je prodej osobě, která tu někdy bydlela, ale už se na tuty nevrátí - vyhoštění, úmrtí atd. Může to být Vietnamec, Rumun, Nigeriec...
To od Vás přece koupil, rok s tím jezdil a zas Vám to za rok prodal, nee...?!?
"Ňáko takhle to bylo, to si pamatuju, mám na to tadydlec od něj podepsanou Kupní smlouvu, hele, tady je, pane kontrolóre..."
Upravil radosek dne 12.01.2012 16:05
Bohužel u nás též špatná zkušenost. Táta měl "sezónní pojistku" na své cabrio. Člověk v pojišťovně (již nebožtík) skálopevně tvrdil že RZ v depozitu být nemusí... No. Musí. Zkušnost za 7.280,-. Zrovna dnes jsem tam volal jestli pokus o smír prostřednictvím dopisu z mé strany dopadl na úrodnou půdu... Bohužel nikoliv...
Optimální je prodej osobě, která tu někdy bydlela, ale už se na tuty nevrátí - vyhoštění, úmrtí atd. Může to být Vietnamec, Rumun, Nigeriec...
To od Vás přece koupil, rok s tím jezdil a zas Vám to za rok prodal, nee...?!?
"Ňáko takhle to bylo, to si pamatuju, mám na to tadydlec od něj podepsanou Kupní smlouvu, hele, tady je, pane kontrolóre..."
Takže to na něj bude na úřadě odhlasene jo ? Když to přeci prodáš máš povinnost to na nej odhlasit , pokud se nepletu......
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
kdysi jsme vypověděli smlouvu z důvodů drahého pojistného u Allianzu. Cca 5 dní před koncem pojištění nám auto nabourali. Opravovalo se měsíc. Měsíc stálo v servise - na soukromém pozemku. Pak se auto pojistilo u KOOP a jezdilo se dál.. Upozorňuju, že to bylo BMW X5, která kdysi dávno byla odpočtová s DPH.. a teď to přijde...
Za půl roku dopis z ČKP, zaplaťte 6.900,- Kč cca.. tak jsem se pídil proč.. No že prý auto nebylo měsíc pojištěno. Volal jsem tam, povídám auto bylo v servise a nebylo na VEŘEJNÉ POZEMNÍ KOMUNIKACI.
OK, není problé, pošlete nám to písemně a je to v poho..
2 roky se nic nedělo a teď přišel dopis z vymáhací agentury.. Zaplaťte 6.900,- Kč cca do 15ti dnů, jinak za každej den navíc bude 130,- Kč dalších.. Koukám jako vrána, stará záležitost dávno vyřízená.. A ono ne. Oni si vzpoměli, že by ňáká kačka mohla bejt, tak to zkusili znovu. A najednou tam bylo vyjádření právníka ČKP, že vozidlo mělo být odhlášeno z evidence a značky v depozitu (samozřejmně to není zadarmo) a že je to nezajímá.. Tak jdu do důsledku a koukám proč je to za jeden měsíc nepojištění tolik peněz a ejhle - odpočtová X5 má napsáno v TP že je to "nákladní vozidlo" a tak že nejvyšší sazba jako za kamion.. Přesto, že povinné ručení se platí jako za osobní auto.. Takže zase malá domů.. no a tak říkám to ne a dal jsem to právníkovi..
Za dva dny šok...!!
Přišel dopis z ČKP a že máme zaplatit cca 5.000,- Kč za nějaký auto.. Cca před rokem několik týdnů nepojištěné.. tak na to koukám a je tam napsáno, že bylo zjištěno v CENTRÁLNÍ EVIDENCE VOZIDEL že jsme byli vlastníky a z evidence pojištění že jsme nezaplatili.. Koukám na tu SPZ a nestačim se divit.. To auto jsme NIKDY nevlastnili ale měli jsme jej kvůli nějakému natáčení cca na 3 tádny zapůjčené, zaplatili jsme tenkrát cca na měsíc povinný ručení a bylo. Podotýkám NIKDY jsme jej nevlastnili.. A teď to po nás ČKP vymáhá, že jsme byli vlastníky atd.. Volám tam, v čechách na infolince dělají hlavně slováci, nevadí mi to, ale když už po mě někdo vymáhá peníze, chci aby alespoň mluvil řečí mýho kmene, nebo se alespoň snažil (kucí slovenský hlavně nic proti vám nemám,jste úžasný kámoši, pohodáři a mám vás všetkých najradšej, ale v tomto případě mě to sere stejně jako by vás sralo, že u vás na radnici je u přepážky čehůn a ani se nesnaží mluvit slovensky) a tak mu vysvětluju, že jsme auto nikdy neměli a že tam někde mají chybku.. A on na to, že JÁ!!!! jsem povinnej dokázat, že jsem nebyl vlastníkem vozidla. Tak na to povídám že bych to klidně dokázal velkým TP ale vzhledem k tomu, že jsme nikdy nebyli vlastníky tak ho nemáme.. A on, že je to nezajímá a že JÁ!!! mám zažádat o výpis na evidenci vozidel a doložit. OK povídám a od této chvíle, všechny telefony, hodinovou sazbu 500,- Kč a všechny poplatky za výpisy jim pak naúčtuju a pošlu fakturu na ČKP a na tom úřadě se budu pěkně loudat.. no a oni že to nezaplatěj a kdesi cosi.. Tak volám na evidenci vozidel přímo vedoucímu a povídá mi: oni to zkoušej a dejte je klidně k soudu. Už to chce aby je někdo klepnul přes prsty.. Je to soukromej subjekt, povinnosti k dokazování že jsme byli vlastníky vozidla mají ONI a ne my.. zákonem žádný způsob komunikace není danej.. A Tak jsme jim to tam poslali doporučeně k rukám vedení ČKP a po několika týdnech přišla upomínka o zaplacení.. Tak jsme to dali právníkovi (obě záležitosti) a budeme se soudit.. už se na to těším, prý to na 1.000.000% vyhrajeme..
vlastníky jednoho vozidla jsme nikdy nebyli a dokazovat jim to nebudu - já to vím a oni taky ale zkusili to, a druhé vozidlo nebylo na veřejné pozemní komunikaci, jsou důkazy že bylo nepojízdné a rozebrané a na soukromém pozemku.. Vozidlo je povinno mít zaplacenu zákonou pojistku pouze pokud se nachácí na veřejné pozemní komunikaci byť nepojízdné..
V tomhle státě už totiž nevěděj jak z lidí vymačkat co nejvíc peněz a tak to zkoušj jak to jen jde..
Upravil jezek dne 12.01.2012 16:53
ježku ježku brzdi: to mi chceš jako říct, že když ta naše audi 100 stála u baráku a nebyla pojištěná, SPZ nebyly v depozitu (ale na autě) tak, že by se dalo říci, že třeba ...."žil byl jednou jeden Menša a ten zadřel motor....a tak jsem se tedy vydal nakupovat motor...jenže na cestě mě okradli o poslední uspořené peníze ...a já su chudý......tak než si chudák Menša našetřil nové penízky na jiný motor , tak se oprava krapet protáhla...."
radosek: to co jsi napsal je z naší strany nejspíš neprůstřelné....ti borci to 14 dní po prodeji najebali
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
je to už nějak myslím (nevím..) v zákoně ošetřené, ale před těmi 3mi lety to tak bylo. Pokud stálo auto na SOUKROMÉM POZEMKU nebyla povinnost.. Takto mi to řekl vedoucí z centrální evidence vozidel a náš právník potvrdil..
Hosi prost eje to tak od roku 2009 kdyz nemas pojisteno je to pruser a napocitaj vam to i s chlupama.
To co pise jezek ze auto nebylo jejich se mi jevi jedna vec nebyl to nahodou zapujceny veteran z nejake sbirky ci soukromnika co to mel ve stodole?
Jinak jedinej dukaz ze auto nebylo tvoje je pouze zapis v registru vozidel , kupni smlouva je v tomto pripade k nicemu.
Jinak bacha pojistovny 1.2. spusti system na kontrolu prepisu v registru. Jelikoz kdyz clovek chtel usetrit a prejit jinam za levno napsal si fiktivni smlouvu o prodeji (kterou vpodstate nemusle jelikoz stacila i ustni dohoda i o prodeji) a pojistovna auto stornovala na zaklade zmeny v osobe vlastnika. Ted to budou kontrolovat a pokud zjisti ze auto nebylo prepsano smlouvu rektivuji s tim ze byly uvedeny v omyl a clovek na na hrbete pruser s podvodem. Da se to obejit pokud toto nastane , tak se napise ze kupujici nasel zkrytou vadu na vozidle a vozidlo v zakone lhute vratil a vy v domeni ze mate smlouvu stornovanou jste ji pojistili jinde.
Upravil schrek dne 12.01.2012 20:03
Zimní deprese z neježdění se prohlubuje a tohle téma taky dobře přispěje *pissed*... Také jsem dostal pár pozdravů a na poslední jsem v platebním příkazu dával zprávu "veselé Vánoce!!". Střídal jsem dříve 2 auta, a u letního vždy na zimu ukončil na radu chytřejšího kamaráda smlouvu na dobu určitou. Státo mě to už pěkných pár tisíc. Pamatuji, že jako první to kdysi řešil magistrát zasláním výzvy, až poslední 2 roky to řeší kancelář pojistitelů. Teď se u mne dostali také na motorky. Vánoční Pozdrav za Apriilii Mille stál od 1.1.2009 do 11.2.2009 1.400,- Kč... To by mě zajímalo, jestli z této činnosti aspoň něco dostává stát (když nepočítám odvody na provoz kanceláře). Jestli ne, tak je to ještě větší poděl, než jsem si zatím ochotnej připustit...