Mechanici,potřebuju poradit.mám možnost koupit přídavné mlhovky(ČOČKY) a rád bych si je namontoval na malé géeso.Jsou čiré a chtěl bych je zapojit jako přídavná světla.Vím,že kluci používají jednu mlhovku a jeden xenon. Tyto jsou osazeny H3.Mohu použít jen ty dvě jako přídavné na vypínač.Když jo tak mě prosím pošlete nějaký návod jak to zapojit jsem totiž analfabet přes elektriku.Jak je to s homologací ,jsem cvaj kilometr od Dojču a jsem tam dost často,abych neměl probléma.Díkec.
bubak
Ahoj!Ja som si tiez kupil čire čočky (hmlovky) a chcem ich namontovat.Ja mam na moto len ohrev rukoväti,bez ABS takez svetla sa chystam napojit na ten volny vypinac.A zapojit to chcem tak isto ako zasuvku.Ale tiez by som rad vedel ako to maju pozapajane ostatny,a ci to stiha alternator
Mě se to nezdá moc šikovné to dát na ten panel na řidítkách.Raději bych to viděl někde u levý ruky,aby se to dalo v případě potřeby rychle vypnout.Když budeš mít tanvak tak se to bude moc těžko hledat. Samozřejmě bych rád,kdyby někdo poslal nějaké schéma jak to zapojit, aby to bylo bezpečné.Díky za reakci,snad se někdo ozve.
bubak
Taky jsem si chtěl dát vypínač na ten jeden nevyužitej uprostřed, ale z důvodu nepraktického a pomalého vypínání je lepší využít ten vodotěsnej vypínač s objímkou na dosah palce.
Já budu montovat mlhovky od Helly, jedna půjde společně s potkávacím a při zapnutí dálek se připojí i druhá. No a vypínače na obě si dám pravděpodobně někam k ruce, jak to nabízí TT, ten ovládací rallye bazmek...
Taky uvažuji o přídavných dálkových a chtěl bych se zeptat zda je nutné dávat na ně samostatný vypínač.Přijde mi praktičtější, aby se rozsvítily automaticky s dálkovým v hlavním světle.
Jenda74 napsal:
Taky uvažuji o přídavných dálkových a chtěl bych se zeptat zda je nutné dávat na ně samostatný vypínač.Přijde mi praktičtější, aby se rozsvítily automaticky s dálkovým v hlavním světle.
Dej si to zvlášť, minimálně na kabel k nim (někam šikovně pod kapotáž atp.) si dej spínač, abys je mohl "odříznout"...
to xHackerM: Já pávě zvažoval jestli dávat na řidítka nějaký samostatný "klasický" vypínač a zdálo se mi jako blbost zapínat/vypínat dálkový dvěma vypínači. To co píšeš je ale dobrý nápad a udělám to takhle. Díky.
Můžeš mě napsat jaké to je přesně relé a co tam máš za žárovky?
rele je obyčejne rele z auta na 12voltu a prepinací kontakt, žiarovky si tam H1tky 55W
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
len ako inšpiráciu pridávam moje hmlove svetla pôvodne kupene v autodoplnkoch za min. polovicnú cenu ako v motodoplnkoch doplnene o moje krytky
momul přiložený následující obrázek:
Já kupuju jenom čočky a zbytek musím někde dokoupit.Normálně jsem zmatenej ,kde se dá koupit káblík,vypínač a relé. Jsem tak zblblej těma supermarketama baumaxama, že fak nevím kde?Nechci si to nechat posílat a utrácet za poštu.Ten vypínač co tam máš není asi moc vodotěsnej,co? Když ho namontuješ na řidítka ,tak budeš potřebovat ještě kastlíček kam skovat ten zadek z drátama.
bubak
Sharki napsal:
Já kupuju jenom čočky a zbytek musím někde dokoupit.Normálně jsem zmatenej ,kde se dá koupit káblík,vypínač a relé. Jsem tak zblblej těma supermarketama baumaxama, že fak nevím kde?Nechci si to nechat posílat a utrácet za poštu.Ten vypínač co tam máš není asi moc vodotěsnej,co? Když ho namontuješ na řidítka ,tak budeš potřebovat ještě kastlíček kam skovat ten zadek z drátama.
Sice nechceš utrácet za poštu, ale podívej se sem tady maj úplně všechno za super peníze.
momul napsal:
len ako inšpiráciu pridávam moje hmlove svetla pôvodne kupene v autodoplnkoch za min. polovicnú cenu ako v motodoplnkoch doplnene o moje krytky
Ahoj, nejsou to náhodou tyto světla? http://www.levne-...-1498.html
Popřípadě, mohl by si sem hodit odkaz na ty tvoje? Zajímalo by mě, jak to svítí?
Sharki napsal:
Obchod s elektrosoučástkama. Tady v Plzni jsem zrovna tento týden něco kupoval a měli tam různý přepínače, startovací tlačítka, kolíbky atp.
momul napsal:
Ahoj, nejsou to náhodou tyto světla? http://www.levne-...-1498.html
Popřípadě, mohl by si sem hodit odkaz na ty tvoje? Zajímalo by mě, jak to svítí?
já mám podobné bez instalace ,ale čiré za stejnou cenu,kdyby to dobře svítilo tak jdu raději to těchto a nemusím shánět instalační sadu ,akorát ten vypínač je asi nepoužitelnej
bubak