Tak si říkám kolik lidí motorku na podzim postaví do garáže a na jaře zase vyjede a nebo provádíte zimní přípravu, popř. úpravy.
Já dělal úpravy vloni, s motorkou jsem spokojen a je vyřešeno i zabalení na dlouhé cesty ve dvou. Ale servis je jiná a poté co jsem se dočetl o 1300(?) GS jakožto vodníkovi s lamelovou spojkou, utvrdilo mne to že můj 1150 ADV mi ještě dlouho zůstane. Ale má 126000km, často jezdím s 13-tiletou Kikinou, za kterou nesu odpovědnost a tak si motorku převzal servis, kterému na 100% věřím. Kromě všech náplní, svíček, filtrů, seřízení ventilů a kompletního seřízení, kontroly a diagnostiky proběhla výměna baterie, předních kotoučů, P+Z destiček, brzdové kapaliny, zrepasoval se altík vč. nových ložisek a řemenu, vyměněny některé rychlospojky na pal.soustavě, doplněny vnější kontakty na startovací kabely jako měl ročník 2005 atd. A těším se na další bezproblémovou sezónu:-)
Ja udelal servis tesne pred zimou, takze je pripraveno. Sezona se mi tezko uzavira, letos uz jsem parkrat vyjel.
Kazdopadne neco novyho na dalsi sezonu: drzak flasky na piti na kufr, stavitelny packy a hlavne Zumo 660. Letos mozna prekrocim ocekavanou hranici 100.000km
ty v tom vyctu nemas...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
U mě proběhne servis v průběhu března. Zatim zbrojim jenom Zumem 550, benzínovej vařič, nový spacáky, nový vnitřky al. kufrů, nový těsnění, načítání cestopisů atd. spíš drobnosti :-)
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Ja zbrojim asi tak,ze kdyz je pocasi a cas,tak vypadnu na lyze nebo prknoNa to ta zima je.Pri tom jeste popravuji dilnu,at se mi v sezone dobre dela a jeste pri tom repasuji Hondu CRF,takze se opravdu nenudim.Ale az se to priblizi,tak Hrosikovi venuji vikend.Prostiknu kontakty,vymenim vsechny naplne vcetne brzdovy.Vyperu filtr ( KN ), udelam ventily a snad si zase trosku pojezdime. Upgrade zatim zadny nechystam,kdyz vsechno funguje (tuk tuk) jak ma
I pád na hubu je pohyb kupředu
Jo a je fakt, ze dost makam v garazi. Nutne tam vzdycky musim, takze tam poradne zatopim, vezmu si pivko nebo vino a cumim. Kazdou hodinku sundam jednu mouchu z Aprilie a mam celou zimu duvod byt v garazi
Upravil Alda dne 27.01.2012 12:17
Proběhl servis za 5tis. a kompletní obměna oblečení jak pro mě tak pro batůžek. Ještě budu dávat přídavný světla, kryty všeho druhu, chci trošku zvelebit kufry a svařit pojízdný stojan do garáže. Takže myslím, že do jara času sakra málo...
A já mám všechno v paži. Občas tedy Bobše připojím na nabíječku a těším se, jak se zase s ním dostanu ven.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Na začátku prosince, když trochu odezněl motorkovej frmol, jsem si spáchal čtyřicetitisícovej servis na svojí motorce. Na novou sezónu repase tlumičů + progresky Hyperpro a kratší koncovej převod z modelu 2010 a kámošovi do RP tuningu jsem dal na převatování a přeleštění vejfuk. Nic víc, nic míň
Upravil Tonda dne 27.01.2012 13:14
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Letos nové přední brzdy, přiští zimu dostane repas tlumičů a ložiska do rozvodovky.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ahoj Tondo, v rámci zimní údržby jsem se chtěl zeptat na kolik cca vyjde výměna ložisek v zadku u 1150... Když jsem byl u tebe bavili jsme se o preventivní výměně teoho velikého ložiska + simering atd...
Jinak moje moto dostalo v listopadu nový zadní OHLINS :-)
Upravil SPEEDY dne 27.01.2012 14:18
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Taky se přidám,motorku jsem odvezl 1 listopadu do servisu s mím požadavkem,nefunkční ABS,výměna náplní,vyčišění KN filtru,výměnu kabeů ke svíčkám,výměna rychlospojek co jsme zakoupil zde:-)hodit tam dvě zásuvky zkouknout rozvody popř udělat a komplet seřízení + kontrola a servis v 70 tis podle toho co se kde má dělat a co najde ať upraví či udělá no a v poslední řadě ugarážování u něj v teplíčku napíchlé na nabíječce...předloni mi chuděrka stála ve stodole a když jsem tam měl ještě Alpíka tak tam v zimě byla tmavá návštěva a manipuloval snimi...takže radši si teď zaplatím ale je to u něj a pod zámkem a ručí za to
Hicks - ptal jsi se na moje tlumiče? Proč nešťastné? Diskutovalo se tu o nich ale nakonec se ukázalo že tlumí ještě velmi slušně. Takže nové pružiny (ty mám) a repasi odkládám na příště..
Ivan napsal:
Hicks - ptal jsi se na moje tlumiče? Proč nešťastné? Diskutovalo se tu o nich ale nakonec se ukázalo že tlumí ještě velmi slušně. Takže nové pružiny (ty mám) a repasi odkládám na příště..
a to jsou fakt origo tlumice co maji 120 tisic?
za pruziny samo chvalim
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Není nad to se s motorkou aspoň trošku pomazlit.....
Takže vymýšlím uchycení telefonu s navigací na ADV hrazdu. V TT žádnou vhodnou na můj model nemají a tak si něco zbastlím sám.
Pořídil jsem si knoty a sprej na opravu pneumatiky, objednal oleje a těším se až sleze sníh z cest.
Lyže jsou výborné zkrácení zimy, ale letos mi to nějak s nimi nevychází....
Pája
No ja jsem jen trochu lestil - zbavoval soli z posledni projizdky. A dnes jsem si privezl repasovany predni tlumic s novou hyperpro, tak se nemuzu dockat, az namontuju a vyrazim! Jinak jeste dokoncim lesteni, nabiju a odvezu na servis pred sezonou - oleje, filtr, brzdovka, predni guma etc.
Asi si dotuním nějaká jedovatá světla na den a zkusím vyleštit plégo. Jinak jsem spokojen.
Jo, a vybila se mi baterka v teploměru.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz