michal krtek napsal:
MAM DOTAZ JAKOU JE NEJLEPSI TAM DAT BATERKU CHCI GELOVKU OD JAKE FIRMY PORADTE.DIK KRTEK
Je úplně jedno od jaké fy je.Sám jsem v Itálii cca 10 let zpět zažil na lince že na páse černoch vlevo lepil banner a na pravo nějakou italskou značku, ono se to také pak liší cenou a hlavně zárukou,třeba Elit dává na baterie jen 1/2 roku záruku proto jsem jejich baterky TOPLINE od YUASY přestal nabízet
Upravil motoblb dne 01.02.2012 18:00
AGM patří mezi uzavřené, tzv. ventilem řízené baterie. Prostor mezi deskami nevyplňuje pouze kapalný elektrolyt, ale každá z olověných desek AGM článku je obalena skelným rounem, do něj je klasický elektrolyt nasáklý.
hlavně si zkontroluj rozměry baterie, mě bylo řečeno že se snad nedělaj v rozměrech do 650GS, leda zmíněná odyssey... co jsem sháněl, tak bylo vše moc velký, nebo měli nesmyslný informace uvedený na stránkách... tak jsem zase skončil u kyseliny... a stejně mě to neva, dívám se nani akorát na konec sezony...
Jezdím tak, jak umím...
A co tyhle? http://www.ballis...
Jsou lehčí,maji vyšší startovací proud jsou bezůdržbové a hodně odolné. Můžou se nabíjet i obyčejnou nabíječkou. Kámoš si jí pořídil do 1200GS,protože každý dva roky kupuje novou baterku.
Jen ta cena je vyšší... Ale zase by to mělo vydržet minimálně dvakrát tolik a s lepší službou.
Upravil BIGR dne 02.02.2012 08:47
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
BIGR napsal:
Jsou lehčí,maji vyšší startovací proud jsou bezůdržbové a hodně odolné. Můžou se nabíjet i obyčejnou nabíječkou. Kámoš si jí pořídil do 1200GS,protože každý dva roky kupuje novou baterku.
Jen ta cena je vyšší... Ale zase by to mělo vydržet minimálně dvakrát tolik a s lepší službou.
to vypada good.. byl bych ale opatrnej.
To neni Pb, je to LiFe.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
BIGR napsal:
to vypada good.. byl bych ale opatrnej.
To neni Pb, je to LiFe.
Proč? Třeba Chrysler PT jí má z fabriky. Nevidím v tom nic na co bych si musel dát pozor. Navíc v tom PT je naležato a jiná tam ani pak až odejde nepůjde...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
nevím jestli nemate fotografie.. ale vloni jak jsem ji objednal tak jsme ji s kamarádem měnili a byla rozměrově stejná a měla kontakty stejně jako ta umřetá kyselina co tam měl.. je možný že gs 1999-2004 má rozměry místa na baterii trošku jiný než 2004-2007, to už si nepamatuju ale vím, že jsem si vloni koupil Yuasu do mýho gs (2007) a byla o cca 5mm větší a už tam nešla.. a protože jsem ji já trdlo nejdřív nalil a nabil než ji tam zkusil - nešla už vrátit a tak jsem ji dal do RT jako záložní druhou baterii.. stejně mi tam už umřela..
Upravil jezek dne 02.02.2012 09:05
jezek napsal:
nevím jestli nemate fotografie.. ale vloni jak jsem ji objednal tak jsme ji s kamarádem měnili a byla rozměrově stejná a měla kontakty stejně jako ta umřetá kyselina co tam měl.. je možný že gs 1999-2004 má rozměry místa na baterii trošku jiný než 2004-2007, to už si nepamatuju ale vím, že jsem si vloni koupil Yuasu do mýho gs (2007) a byla o cca 5mm větší a už tam nešla.. a protože jsem ji já trdlo nejdřív nalil a nabil než ji tam zkusil - nešla už vrátit a tak jsem ji dal do RT jako záložní druhou baterii.. stejně mi tam už umřela..
Právě...co jsem tady na krámě z "Gelovek" vybral,tak má nalevo + . Je o 6mm širší a podle toho odkazu z Ebay je to právě ona. YTX14-BS
DIK T0MASOVI JSEM PORIDIL A NEJPOZDEJI V PO.JI MAM A JSOU TO TY ROZMERY JAK U OLOVENKY DIKY JESTE JEDNOU,když jsem odchazel od www.volnesetkanijawaru.cz tak mi jeden vykladal ze uz nenajdu kamarady ale mylil se a jsem rad.dik moc šílený krtek
Já chtěl původně taky gelovku, ale v prodejně (speciálka na baterky) mi ji prodejce rozmluvil. Přitom mi ji prodat mohl. Hlavní nevýhodou totiž je, že se nesmí nechat úplně vybít, jinak je na 90% odepsaná. Málokdy se dá pak znovu nabít. A jelikož se mi to občas stane tak jsem to neriskoval.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350