Zdar pánové.
Určitě jezdíte v jedné stopě i na kole. Uvažuju trošku blbnout po okolních lesích v rámci lepší kondice na horským kole a občas se na něm i sklouznout levně do továrny (10km lesem místy dost z kopce ).
Protože jsem ale měl vždy silniční nebo trekový kola, vím o horskejch celkem prd.
Nyní mám nabídku na zajímavý kolo na tomto webu prokleté značky KTM.
Je to takovej kočkopes:
Konkétně typ ULTRA FLITE 2011 black, kompletně osazenej jak má být, s jedinou změnou - má vidlici SR Suntour XCR RL.
Měl bych ho doma za 15tisíc, což mi přijde cenově zajímavý a pro mě i dostupný. Víc korunek bych do holýho kola narvat nechtěl.
Nevím, ale co ta levnější vidle.
Máte někdo zkušenost s touhle značkou vidlic nebo i celým kolem?
S origo vidlí Rock Shox Tora 100 TK-Coil bych ho měl za 17tis. Nevím jestli je v tom tak velkej rozdíl v kvalitě a 17 už je na mě teď dost, bo mě čeká ještě dost důležitějších investic.
Díky za názory.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Přidej 2 litry a máš třeba tohle http://www.tipmot...r-200.html.
Kolo je dobré jako dekorace a nebo tělocvičné nářadí, případně věšák na šaty.
Zadel se veze a nohy jdou pěšky
A víš kolik je na kole úrazů? Už taky nejsi nejmladší
Upravil Medik dne 16.02.2012 12:48
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
zetor napsal:
Já bych si připlatil ty 2000kč a vzal verzi s Rock Shox...To je ověřená kvalita.
Suntour jsem měl před lety na 4x kole a žádná sláva (čti zlomila se )...ale třeba se něco za těch 8 let změnilo...
Ajéje... mě se zlomila kdysi na silničáku pevná vidle při prudkým sjezdu na nekvalitním asfaltu... nerad na to vzpomínám.
Připlácel bych nerad, to je tisícovka na tohle, 2 na tohle jsi na 30ti.
To spíš budu vybírat jinde jinou sestavu a značku.
Tady maj právě jedno černozelený KTM už Suntourem osazený, proto ta cena. V téhle relaci ale lepší výbavu neseženu.
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[158.47Kb]
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
já tu vidlu mám na kole a už sem sní najel přes 15 km po rovné cestě a zatím držíasi bude dobrá
hrabje: čtu si na bajk foru různé názory a zkušennosti a vychází mi ztoho jediné,pokud si nekoupíš kolo aspoň za padesát klacků,tak je to úplně na howno
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Na přudku nešetřit, lépe vzíti dražší a osvědčenou, než o pár korun levnější. Já mám vzduchovou vidli Marzocchi Bomber, už docela starou, ale je to stále paráda...
Ale zase je pravda, že se Suntourem nemám osobní zkušenost, takže jí nemůžu hanět...
Medik napsal:
Přidej 2 litry a máš třeba tohle http://www.tipmot...r-200.html.
Kolo je dobré jako dekorace a nebo tělocvičné nářadí, případně věšák na šaty.
Zadel se veze a nohy jdou pěšky
A víš kolik je na kole úrazů? Už taky nejsi nejmladší
Dobrej nápad, ale já se rád nadřu. (A udělám si větší žížeň, jak na motorce. )
H.
bystricke napsal:
já tu vidlu mám na kole a už sem sní najel přes 15 km po rovné cestě a zatím držíasi bude dobrá
hrabje: čtu si na bajk foru různé názory a zkušennosti a vychází mi ztoho jediné,pokud si nekoupíš kolo aspoň za padesát klacků,tak je to úplně na howno
Já o ní četl, že jako dobrý. Jde i snadno předělat na zdvih 140mm. Jediná nevýhoda, že na kluzákách nedrží barvu. Na jiným fóru psal nějakej maník, že na ní začal závodit, skákat atd a po roce jí udělal. Ale jsou lidi, co rozmlátěj i T34... já zas tolik tisíců za rok asi nenajedu. Typuju tak 500km.
H.
Kdyz uz by jsi ho moc chtel,tak si ho vem bez vidlice(nevim kolik by ti dali slevu) a kup od Suntour Epicona idealne upravenyho na olej. Pruzinove vidlice jsou vazne spatny,tezky a delany jen rozmezi kolem 75kg. Jinak musis menit pruzinu na tvoji vahu. U vzduchovy si nafoukas tlak jakej chces a usetris nemalo gramu na vaze. V tyhle cenovy kategorii bych se vykaslal na kotoucovy brzdy a radeji dal kvalitnejsi kliky(mas alivio) aspon deore LX duty. Za 15 tis.musi bejt nekde kompromis,tady mas dobrou prehazovacku a slusny presmykac a razeni,ale to jsou spotrebni veci a stojej par stovek. na kole je nejdulezitejsi ram a jeho geometrie aby ti sedla,pak vidlice,pak kola,kliky atd. Jestli tim kolo sedi tak minimalne tu vidli bych vymenil. Ale za 15 tis. s kotoucovyma brzdama se moc lepsi kolo nepostavi,bez nich s kvalitnima V-brzdama ano.
Vidlice
SR Suntour XCR RL (nebo dražší Rock Shox Tora 100 TK-Coil)
Řazení
Shimano Deore 3/9
Přehazovačka
Shimano Deore XT
Přesmykač
Shimano Deore-DS
Kazeta
Shimano HG50-9
Počet zubů
11-34 / 44-32-22
Kliky
Shimano M430
Středová osa
Shimano ES25 Oktalink
Pedály
Wellgo C127 MTB
Brzdové kotouče
F 180 / R 160
Přední brzda
Shimano M445 Disc
Zadní brzda
Shimano M445 Disc
Brzdové páky
Shimano M445 Disc
Přední náboj
Shimano M435 CL
Zadní náboj
Shimano M435 CL
Ráfky
Rigida Taurus 26, 32H
Dráty
DT Champion 2.0
Pláště
Continantal Raceking 2.0
Hlavové složení
Ritchey OE Press-Fit integrated
Představec
Ritchey OE 6°
Řidítka
Ritchey OE flat 600mm
Sedlo
KTM VL-1205, MTB-Type
Sedlovka
KTM SP-614 27.2
Upravil Hrabe_X dne 16.02.2012 13:20
H.
Brtník má pravdu. Kolo je to slabé já bych vybíral tady cyklobazar.cz tohle je mnohem lépe naložéné kolo výbavou a kvalitou. http://www.cyklobazar.cz/inzerat/171968/merida-tfs-xt/ Nové kolo bych v této cenové hladině nekupoval. Na bazaru se dají sehnat krásné kousky s 50% slevou i se zárukou.
Ale je pravda...taky bych asi kupoval kolo radši v bazaru. Těch,kteří mají plný oči sportu,koupí kolo třeba za 25tkč a po roce ho prodají za 13tkč je docela hodně.
Moje zkusenosti jsou asi 12-16 let stare.Behem vice nez 100000km mi prasklo asi 5 horskych hlinikovych kol.Ocelove zadne.Hlinikove vydrzeli pouze GT a Cannondale.Silnicni kolo vydrzelo jak ocelove,tak hlinikove.Jedna odpruzena vidlice casto vytejkala a jedna uz mela hroznej vakl.2 pevne vidle jsem menil,protoze hrozne zmekli.Jinak to GT mam do dneska.Ale dnes kdyz je cas tak najedu max.par tisic za rok.Ale nekdy taky jenom stovky.Kdysi jsem to pocital rocne v desitkach tisic.
Doufam,ze jsem ti pomohl pri rozhodovani!
Jsem nasel fotku z doby ,kdy jsem byl jeste mladej,hubenej a mel jsem fyzicku.
vevis přiložený následující obrázek:
[189.13Kb]
Upravil vevis dne 16.02.2012 13:57
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
bystricke napsal:
Bystřo nelez tam nebo do kola zahučíš to co do fotovýbavy.
Co se vydle týká, hodně lidí chválí Epicon.Je celkem levná a prý dobrá.
Takový ty nazory že ta je na **** protože je o 20g težší my příjde hodně ulítlí.
Pokud se nechystáš na závody, tak myslím že stačí i ta levnější.
Splněný sen moje 1100GS
vevis napsal:
Moje zkusenosti jsou asi 12-16 let stare.Behem vice nez 100000km mi prasklo asi 5 horskych hlinikovych kol.Ocelove zadne.Hlinikove vydrzeli pouze GT a Cannondale.Silnicni kolo vydrzelo jak ocelove,tak hlinikove.Jedna odpruzena vidlice casto vytejkala a jedna uz mela hroznej vakl.2 pevne vidle jsem menil,protoze hrozne zmekli.Jinak to GT mam do dneska.Ale dnes kdyz je cas tak najedu max.par tisic za rok.Ale nekdy taky jenom stovky.Kdysi jsem to pocital rocne v desitkach tisic.
vevis pro tebe mam slabost...
jdu zkusit najit fotky me zteče Glossglockneru, Tre Cimme, Dachsteinu atd.
ale na tebe najezdem nemam ani omylem.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Také jsem hledal po bazarech.
Je docela problém najít něco slušného. Když je to pěkný, tak je to obvykle 4 letej kus s najetými x tisíci km za cenu výprodeje stejného typu, ale nejetého, rok starého modelu.
Takže na tom lítalo kdovíjaký čuně 4 roky, je potřeba vyměnit minimálně řetěz sedlo a kdo ví co ještě a za ty blatníky, taštičku v rámu, držák flašky a zadní blikačku ušetřenej peníz asi nestojí.
Ale je fakt, že se může objevit i hodně zajímavý kolo.
Zatím je tu po prdel sněhu, tak sleduju a vyčkávám.
H.
vevis napsal:
Ty kráso Vevisy tys byl ale elektronek! Pak sis čuchnul k zátce a hele jak jsi dopadl.... já jdu opačnou cestou.
Díky za rady - fakt jsi mi nepomohl.
H.
vevis napsal:
Ty kráso Vevisy tys byl ale elektronek! Pak sis čuchnul k zátce a hele jak jsi dopadl.... já jdu opačnou cestou.
Díky za rady - fakt jsi mi nepomohl.
Vzdycky jsem delal vsechno naplno.Sport,chlast,motorku atd.Na kole jsem to dotahl asi nejdal.V chlastu jsem jeste na mistrovstvi sveta nebyl!
vevis přiložený následující obrázek:
[178.22Kb]
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!