jelikoz z vlastni zkusenosti vim, ze pri nalozeni motorky se casem ohne zadni sroub, diky tomu jak je dlouhy a diky vaze, ktera na ne pusobi.
Stalo se mi to a proto zvazuji o zpevneni.
Nasel jsem tohle, ale nikdo to tu neprodava.
dufino přiložený následující obrázek:
[169.42Kb]
Upravil dufino dne 23.02.2012 11:29
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
jelikoz z vlastni zkusenosti vim, ze pri nalozeni motorky se casem ohne zadni sroub, diky tomu jak je dlouhy a diky vaze, ktera na ne pusobi.
Stalo se mi to a proto zvazuji o zpevneni.
Nasel jsem tohle, ale nikdo to tu neprodava.
...šikovný frézař by s tím neměl mít problém...akorát je třeba to pořádně doměřit na motorce.
Kdyby jsi nikoho nesehnal, mám pár šikovných kamarádů, jen nejsou z Prahy.
Upravil Vjetrnik dne 23.02.2012 13:58
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Original stoji 100USD (tedy kolem 2000,-)
Ja bych to chtel, protoze ty motorce fakt davam. Jestli pojedu to rally do Dakaru tak bych si to nechal udelat.
Jinak ohnuty sroub jsem mel z cesty, Vetsina z vas to mozna ani nema. je to kdyz jeden ve dvou a mas nalozeno na cestu. Stalo se to jeste jednomu spanelovi co jel taky podobnou cestu, ale ve dvou s holkou.
zalezi kolik by melo o to zajem a pak bychom to nechali udelat.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
dufino napsal:
Stalo se to jeste jednomu spanelovi co jel taky podobnou cestu, ale ve dvou s holkou.
zalezi kolik by melo o to zajem a pak bychom to nechali udelat.
tem cechum co jeli Road of Bones...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám informáciu ( SK inporter Touratech) , pred dvoma rokmi chcel predávať Touratech pevnejšiu skrutku. Ale zišlo z toho, z dôvodu že technici prerátali silnejší uťahovací moment skrutky a je to v pohode. Žial ten moment si už nepametám.
Ja som to tak spravil, bola to dosť velká sila. Keďže čakám na Tryskáčovú úpravu na mojej moto, v pondelok sa nato pozriem a poviem vám aj či je tá skrutka v poriadku. Jazdím dosť drsný terénv naložený vo dvojke, takže ma to tiež zaujíma.
Už mě taky napadlo zda by to místo toho vehementu nevyřešil tvrdší šroub třeba 12ka
a nebo prostě a jednoduše nedělat z motorky kamion a dodržovat užitečnou hmotnost a když už to ..musí" být přeloženo tak jezdit po silnici a ne off
Zdravim vsetkych.Som tu novy tak so mnou majte prosim trocha trpezlivosti.Tiez som dost pocital o problemoch s vrchnym srobom tlmica,pri extremnom zohnuti to zachadzalo az tak daleko ze dochadzalo k poskodeniu ramu tak som to objednal a minuly tyzden mi to prislo.Viac sa o probleme da precitat tu http://advrider.com/forums/showthread.php?t=486251&highlight=shock+bolt+support .Ak ma niekto zaujem,kupit sa to da tu http://www.bestrestproducts.com/p-259-f800gs-shock-bolt-support-wbolt.aspx . siso(my sa uz pozname,utahovaci moment tej skrutky je 100Nm.
Upravil RadoR6 dne 04.03.2012 11:19
Takže, utiahnutie tej hornej problematickej skrutky má biť asi 60Nm. Ale aj tak bola mierne ohnutá asi 3-4 desatinky. Ale to vôbec nieje vela za dva roky.
Pre istotu som to ale predsa spevnil. Pretože nie som ochotný dať 100 USD za kúsok duralu a som zámočník tak som to poriešil takto.
Holí kovový dielec:
Takto sa musí upraviť tá guma:
Takto to vyzerá spolu:
Namontované, zostane ti jedna M10 matica.
Možno to nevyzerá tak dobre ako origo, ale je to za podstatne menej peňazí a účel to určite splní.
Mám urobený prípravok.Ďalší kus som už vyrábal pre kamoša. Takže nieje problém vyrobiť ďalšie.
A tak rado to našiel, môže to biť až tých 100Nm, ja som to len povoľoval momenťákom tak som to asi zle odmeral.
Upravil siso dne 05.03.2012 18:06
siso napsal:
tak dobre ako origo, ale je to za podstatne menej peňazí a účel to určite splní.
Mám urobený prípravok.Ďalší kus som už vyrábal pre kamoša. Takže nieje problém vyrobiť ďalšie.
Sisocto vypada super!
musim taky rozebrat tu moji...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Schreku,.......... mám to podle toho usa dílu vyrobený z tvrdeho silonu. poprvé se mi to ohlo ve dvou a fest naložené moto.Od té doby to nic nedělá, drží a šroub je rovnej. Celková částka byla 500 kč za frézu. V norinberku u FC MOTO to mají ale cena je 69.50 Eur..
Siso ja viem ze dat $100 za kusok duralu je vela,ale ak by som mal nad tym doma spekulovat,kreslit,potom hladat niekoho kde by mi to vyfrezovali,dopasovavat a znova fezovat... ak by som zratal vsetok tomu venovany cas plus nenormalne hodinove sadzby v UK tak by ma to nakoniec vyslo 3x viac.