Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Doplňující :: Připomínky a informace k webu BMWGS.CZ
Strana 1 z 16:   1    2    3    4  ...  16  
Připojujete se k deklaraci?
ANO ANO 86%[115 Hlasy]
NE NE 7%[9 Hlasy]
je mi to jedno je mi to jedno 7%[9 Hlasy]
Počet hlasů : 133

deklarace nespokojenosti
morabo
Přidané 04.03.2012 08:23

Registrace: 10.09.08
Přátelé, kamarádi. Ještě jednou, pro Ty, kteří nevědí, o čem je tady v posledních dnech řeč, shrnu svůj názor, pocit a pohled na situaci.

Absolutně uznávám zásluhu Miloše na vzniku tohoto fóra, fakt, že ho vypiplal, strávil na tom určitě hromadu času a energie a učinil tak nezištně z lásky ke GSům. Inzerce přišla jako logický důsledek úspěchu a konec konců byly nějaké prostředky pro chod a postupné zlepšování fóra potřeba. Nic proti ní nemám. Přesto tyto sránky evidentně nikdy nebyly vedeny v primárně komerčním duchu a s cílem zisku, ale naopak maximálně svobodně. Do toho zapadá i fakt, že v případě problémů s původním hostingem jsme s Hicksem jako projev úcty a důvěry k Milošovi i členům fóra, kteří nám za ty léta taky přirostli k srdci, nabídli prostor na našem vlastním serveru zadarmo, čímž se náklady na provoz stránek poměrně slušně redukovaly. Chci zdůraznit, že mi v tomto případě nejde o moje peníze, nebo to, že by Miloš vydělával, díky jeho zásluhám mi nebude vadit, ani kdyby to bylo na jednu novou Adventůru ročně. Byl to celé prostě jeho nápad a odměnu si zaslouží. Já mám dobrý pocit, že pomáhám.

Co mně vadí, že se našel někdo, kdo okopíroval systém těchto úžasných stránek, již evidentně s cílem zisku, a vede je navíc poměrně autokratickým způsobem. Krom jiného to taky znamenalo naše částečné odcizení s moravskou sekcí a zřejmě i tou slovenskou, což pokládám za ztrátu a poškození fóra bmwgs. Ale co je nejhorší, že se mu skrytě podařilo propojit oba weby ekonomicky a získat významný podíl na zisku těchto stránek, kterým nikdy nic dobrého nepřinesl a ještě výrazně zdražit inzerci zde a důsledně šlapat i po těch, kteří se nezištně a kamarádsky snaží pomoci nám ostatním, např.Zetor. Podotýkám, že nevidím jediný důvod než touhu po zisku, protože původní náklady na provoz webu se nijak nevýšili a hosting je stále zdarma, inzerentů přibylo a logicky jich s úspěchem stránek přibývá. A teď si položme otázku: proč?! Přece díky zdejším aktivním členům a kamarádům, kteří si tu chtějí pomáhat, radit, kteří se hrnou podělit s každou novinkou, vkládají pěkné obrázky a videa, zajímavé cestopisy, organizují srazy a akce a kteří se během setkávání na nich staly nejen přáteli, ale také hybnou silou webu a jejichž příklad táhne další a další, aby se připojili k této báječné, pohodové komunitě. Není to žádný marketing, je to obyčejné lidství a láska k motorkám.

Chápu, že starost o inzerenty je taky prací, takovou, kterou se třeba Miloš nechce zabývat a která ho ani nebaví a že má plné právo si na tuto činnost vybrat kohokoli uzná za vhodné. Přesto jako někdo, kdo cítí zodpovědnost za život těchto stránek a kdo se na něm v přeneseném slova smyslu podílí ekonomicky, ale především tím, že sem nemálo píšu a přispívám a rád třeba odpovídám na dotaz nějakého nováčka, který začíná postupně bez odpovědi upadat v zapomnění, pokouším se vymýšlet ankety a nová témata, hledám ve volném čase fotky na advrideru, aby některá témata zbytečně nezapadávala atd, atd, tak díky tomu všemu cítím právo na občanskou neposlušnost a právo vyjádřit rozhořčení se současným stavem věcí a cítím potřebu změny. V opačném případě nevidím mé působení a podíl na těchto stránkách jako dlouhodobě udržitelný a jakožto aktivní člen jsem přesvědčen tyto skutečnosti deklarovat veřejně.

S úctou ke všem členům a především k Milošovi.

morabo

Pokud to cítíte podobně, prosím o vaši podporu hlasováním v přiložené anketě, případně použitím naší trochu dětinské, ale myslím výstižné signatury.

EDIT: provedena pouze oprava překlepů. Původni text je pro kontrolu k vidění ZDE.
Upravil morabo dne 05.03.2012 05:02
Maiali nel Fango!

+moje cesta do prace: http://vimeo.com/...
+zazitky z Erzbergu 2013:http://www.bmwgs....ost_328808
+rozhovor o Erzbergu IXX a XX: http://www.kolama...e-kodo038/:

https://www.facebook.com/remora.prg/
buboGS
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 08:32

Registrace: 22.08.08
To je velmi dobře sepsané, souhlasím, máš můj hlas.

thumbs up
BMW GS = stroj na radost

hicks
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 08:45

Registrace: 09.07.08
Podepsano... jsem rad, ze To Boris zvladne takhle hezky, vecne a nevulgarne sepsat.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Vjetrnik
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 09:36

Registrace: 09.10.07
to Morabo: máš mou podporu.....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Kubicek
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 09:56

Registrace: 28.02.07
Souhlasím, bohužel co se poslední dobou tady děje spíše spěje k záhubě webu a myslím, že spousta lidí to odrazuje.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS

Lukes
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 09:57

Registrace: 14.02.07
Souhlasím s Morabem
TAKE IT EASY

BIGR
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:00

Registrace: 30.12.07
Souhlasím. Je nechutný vydělávat,nebo parazitovat na tom,co jiní dělají z nadšení ve svém volném čase a ZADARMO.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

Biker755
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:02

Registrace: 26.08.10
to Morabo: souhlasím a 100procentně podporuji Moraba i tento web
Dum spiro,spero.

3X
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:02

Registrace: 07.03.09
podepsáno

Jarda
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:03

Registrace: 16.05.07
..... clap i já to tak cítím, ale tu p.i.čovinu si do signatury nedám Borisi. Nedokážu si totiž za tím logem představit Preziho, spíš tam vidím ty sdružený lidi a mezi nimi i dobrý přátele... Je mi jasný, žes to tak nemyslel, což však neznamená, že se to někoho nevinnýho nedotkne

rop
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:12

Registrace: 10.08.11
To Morabo: myslím si, že moravská sekce neodešla - někteří jsou hodně aktivní. Ne všichni mají na vrtulku nebo TT a chtějí se bavit, radit a společně jezdit - proto jsou na Cenduru. Problém tady vidím v jedné osobě a nedivím se taky tomuto odporu. Jinak máš ve všem 100% pravdu, dnes jsou tyto stránky nejen jedinečný zdrojem informací a zábavy ale i on-line rad.

Rozumím-li tomu dobře - vlastnická práva stránek BMWGS má jen Miloš - a vy to tu v podstatě můžete jednoduše na svém serveru jedním knoflíkem vypnout? Tak proč se jednoduše nedomluvíte?

https://www.zonerama.com/rop1
buboGS
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:13

Jarda napsal:
..... clap i já to tak cítím, ale tu p.i.čovinu si do signatury nedám Borisi. Nedokážu si totiž za tím logem představit Preziho, spíš tam vidím ty sdružený lidi a mezi nimi i dobrý přátele... Je mi jasný, žes to tak nemyslel, což však neznamená, že se to někoho nevinnýho nedotkne

Souhlas clap
BMW GS = stroj na radost

hicks
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:19

Registrace: 09.07.08
rop napsal:
Rozumím-li tomu dobře - vlastnická práva stránek BMWGS má jen Miloš - a vy to tu v podstatě můžete jednoduše na svém serveru jedním knoflíkem vypnout? Tak proč se jednoduše nedomluvíte?

nn.. Milosovi jsme nabidli umisteni zadarmo z duvodu, co popsal Morabo.

Naprostou kontrolu jak nad domenou, tak nad webem ma samo Milos a my mu do toho VUBEC nezasahujeme.

Nechci Borisovi rozrejpavat deklaraci.. napsal to tam myslim srozumitelne. Spis jenom Boris upozornoval, ze BMW GS ma tak loajalni a spokojene cleny, ze nemusi ani platit za webhosting Cool
Upravil hicks dne 04.03.2012 10:20
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Bohumil
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:22

Registrace: 13.02.07
já temu nerozumim,du se projet Smile
Kupredu spatki ni krok...

glock7
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 10:23

Registrace: 25.07.08
thumbs up
Glock-plastik fantastik :-)

bystricke
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 11:01

Registrace: 04.11.07
podepsáno,souhlasímthumbs up
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
buboGS
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 11:18

Možná by bylo na místě shrnout, co je vlastně důvodem k nespokojenosti, jak to všechno začalo, proběhlo a nakonec se zkusit pohnout dál:

1) Všechno začal Emilio tím, že odhalil případ Zetorgate

To je předpokládám vyřešeno - Zetor je ve slevách, jestli za to musí někdo něco někomu platit, tak je to věc obchodnímu vztahu mezi nimi a akceptováním domluvených podmínek

2) Určitá část členů má výhrady ke způsobu, jak CENDURO vzniklo a jak funguje (kopie webu BMWGS, "přetahování" členů atd...)

Pokud se Miloš s Prezim na něčem dohodli a udělali to tak, tak to je pouze mezi nimi = vyřešeno

POZN: Vznikl tak web, který má k našemu poměrně blízko svým zaměřením a to není pro nás špatně - scházejí se tam lidi se stejnými zájmy. A není nutné střílet do partnerského webu...

3) Cena inzerce - i když nám (členům) do toho v podstatě nic není - pod správou Preziho coby reklamního manažera skokově stoupla cena inzerce - jediným důvodem byla zřejmě snaha zvýšit zisk z reklamní činnosti - což se nelíbí nám (členům), neboť máme pocit, že jsme zneužíváni pro tvorbu "snadného" zisku někoho "cizího" - zřejmě došlo k překročení určité hranice únosnosti

No tady bude řešení asi těžší - i když dojde k úpravě podmínek a cen, tak komunikace mezi inzerenty a Prezim bude zřejmě narušena a Prezi rozhodně nyní nemá dobrou pozici a podporu ani mezi členy webu ani mezi inzerenty - všechno mluví pro personální změnu...

Může se stát, že se ceny pro inzerenty už výrazně nesníží (ale to je tak trochu boj inzerentů), ale alespoň (snad) nebude problém s tím naším pocitem, že jsme zneužíváni.

4) Inzerenti mají problém s šedými obchodníky, plagiátory, falešnými přispěvateli, kteří zde skrytě nebo i otevřeně inzerují a maří jim tak jejich investice do reklamy zde.

Řešení je možné více způsoby, něco napsal Pardál, něco před chvílí Emilio, způsobů je více, je to však také o kontrole příspěvků a to je časově dost náročné až téměř nemožné. Co s tím?

Návrh:

1) Pokud by u každého příspěvku byla možnost (buď pouze pro inzerenty na základě identifikace nebo pro všechny přihlášené členy) odeslat upozornění na nevhodný příspěvek, mohli by administrátoři/redaktoři (fungují ještě?) připomínky zpracovat a případně předat Milošovi a/nebo referentu reklamy (všimly jste si - už ne manažer, ale referent - nižší pozice = nižší pravomoci = nižší odpovědnost = nižší odměny) k posouzení a vyřešení.

Pokud někdo bude v diskusích vytvářet skrytou reklamu nebo fiktivní příspěvky atd., bude mít možnost dotčený na to upozornit.

Kde nebude žalobce, nebude soudce a bude se řešit pouze to, co někoho trápí.

2) Asi by bylo dobré, kdyby v zobrazovaném nicku u příspěvku byla zobrazena identifikace člen/redaktor/admin/inzerent nebo něco v tom smyslu - aby byl přehled...

3) pokud inzeruji svoji věc a je použitá, zánovní nebo nová v jednom kusu (nebo v množství menším než malém) a účelem inzerátu je zbavit se inzerovaných věcí = soukromá inzerce (bezplatná) = založit vlastní vlákno v sekci inzerce - inzerent musí počítat s rizikem, že mu do toho inzerátu budeme kafrat Wink

4) pokud inzeruji prodej nebo dodání čehokoliv za účelem prodeje se ziskem = komerční inzerce (placená) = požádat, zaplatit, založit vlastní vlákno v sekci inzerce - inzerent může??? naše kafravé příspěvky mazat (tady fakt nevím, to je asi ještě k diskusi...) - vlákno by mělo být označené jako placená inzerce, aby bylo jasno...
Upravil buboGS dne 04.03.2012 11:40
BMW GS = stroj na radost

Efendi
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 11:49

Registrace: 22.04.10
Jsem jeden z těch co hlasovali "NE" a to z následujíciho důvodu: Vzalo se "cenduro" jako čistě Preziho záležitost a absolutně degradujete vše co tam vzniklo díky členům (např. vlákna Co je to, kde je to. Soupis tipů na ubytování, Cenduro pomoc na cestách apod.)

Lukes
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 11:56

Registrace: 14.02.07
Grin
Bubo dobrý..... Toto všechno je na Milošovi.... Taky se může ale rozhodnout "nijak" ......příspěvků do diskuze nemám moc i když jsem tady skoro od počátku, ale tady už musím, protože mi to připadá, že Prezi opravdu přestřelil, a sám jsem zvědav jestli o všem co se děje věděl Miloš.... Miloše trochu znám a myslím si že to všechno není z jeho hlavy.....

Jinak souhlasím "Ať žije CENDURO! Ale za své..."
TAKE IT EASY

buboGS
deklarace nespokojenosti
Přidané 04.03.2012 11:59

Efendi napsal:
Jsem jeden z těch co hlasovali "NE" a to z následujíciho důvodu: Vzalo se "cenduro" jako čistě Preziho záležitost a absolutně degradujete vše co tam vzniklo díky členům (např. vlákna Co je to, kde je to. Soupis tipů na ubytování, Cenduro pomoc na cestách apod.)

Jenže deklarace nespokojenosti není o Cenduru, ale o BMWGS.

Nespokojenost není s fungováním Cendura - to je Preziho záležitost, tam ať si to řídí podle svého.

Tady se vyslovuje nespokojenost s tím, jak funguje inzerce a její řízení zde - a to je taky (bohužel) Preziho záležitost.

Nic víc, nic míň.

PS: škoda, že díky těmto věcem opět začíná další dělení vrtule, cenduristy atd...

Jako by nám nestačilo BMW vs KTM.
Upravil buboGS dne 04.03.2012 12:00
BMW GS = stroj na radost

Strana 1 z 16:   1    2    3    4  ...  16  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Doplňující :: Připomínky a informace k webu BMWGS.CZ :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 38
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,709
Nejnovější člen: romandodge

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.28 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI