Vím, že čekáte především na reakci administrátora a majitele webu Miloše. Ten je časově zaneprázdněn, nicméně v diskusi slíbil vyjádřit se ve středu, tedy zítra.
Z diskusí je zřejmé, že čekáte také na má slova. Z důvodu zachování zdravého rozumu nebudu reagovat na osobní útoky a údery pod pás. Odpovím na otázky, které byly vysloveny ve vláknech „ZETORE ty si začal podnikat???“, „Zadost o smazani nicku na Cenduro webu“, „deklarace nespokojenosti“ a „Deklarace“. Aby to nezapadlo a ať nemusím odpovídat do všech vláken samostatně, založil jsem nové téma „prezi a BMWGS.cz"
Vezmu to zeširoka a začnu informací k webu CENDURO. Neberte to jako reklamu, té se Cenduru dostalo za posledních dnů „až nad hlavu“. Dále se pak už k Cenduru na stránkách BMWGS nebudu vyjadřovat. Vezměte to tedy, jako možnost dozvědět se něco více k tomu proč vzniklo (bylo to pro prachy?), nebo jak bych si představoval, že by mohlo fungovat. Základní představení Cendura: http://www.cendur...ticle_id=7
Nyní k samotným otázkám spojeným s mým působením na stránkách BMWGS:
Kdy, případně proč, jsem se na stránkách objevil?
Poprvé jsem se o BMWGS dozvěděl a na jeho stránky jako čtenář začal chodit poměrně brzo po jeho vzniku. V té době jsem po předchozích motorkách jezdil na cestovním enduru Yamaha XT600E (výborná motorka) a snil o „velkém boxeru“. Dost informací jsem sbíral na tenkrát ještě fungujícím diskusním fóru stránek Boxeru Morava. Také jsem se poprvé na velkém GS-u svezl (díky Berrocku).
Vidina přechodu na „vyšší level“ se stávala reálnější a já se na stránkách BMWGS 1. 1. 2008 zaregistroval. O pár měsíců později jsem se stal majitelem vytoužené brambory (R1100GS), kterou mám dodnes. Svým charakterem, užitnou hodnotou a charisma si mne tato motorka získala. Ročně najedu v průměru 15.000 km a i přes drobné mouchy, které má (kdo jsme bez chyby, že? ) jsem maximálně spokojený a měnit dlouho nebudu.
S vlastnictvím GéeSa jsem na stránky začal chodit ještě častěji. Seznámil jsem se s novými lidmi a bylo to bezva. Nejsem „notorický psavec“ a nemám potřebu vyjádřit se úplně ke všemu (za 4 roky cca 1300 příspěvků).
Protože mne baví jezdit sám i s někým, komunikoval jsem už v době před registrací na BMWGS s lidmi stejného zájmu. Měl jsem přátele či známé s TransAlpy, Tenerkami, XT-čky, Afrikami, atd a mám je i dnes, ať už jezdí to samé či přešli na GéeSa, V-stromy, KTM-ky. Je mi jedno na čem jezdí, rozhoduje jací jsou to lidé.
Když jsem 2.7.2009 na BMWGS založil vlákno „Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ...“ http://www.bmwgs....rowstart=0 Sliboval jsem si od toho nová setkání lidí z bližšího okolí, společné vyjížďky. A vida, ono se to chytlo tak, že se vlákno postupně stalo jedním z nejdiskutovanějších na webu!
Možná to bylo tehdy, kdy mne nejprve nesměle napadla myšlenka udělat si osobní stránky. Inspirací mi byla například stránka kamaráda Romana http://www.kopriv....cz/roman/ či stránky motorkáře HTB http://www.anuch..... Chtěl jsem něco podobného, ale s tím rozdílem, že by bylo dobré mít tam i malé fórum, jako prostor pro diskuse s nejbližšími kamarády - v mnoha případech lidmi vlastnícími jinou značku než BMW, lidmi s kterými si na BMWGS nepokecám, protože na stránkách prostě nebyli či nejsou. Proto následně vzniká CENDURO jako „místo pro lidi s láskou k cestování na motorkách, pobytu v přírodě a motocyklům kategorie cestovní enduro všech značek“.
Uběhla řada měsíců, než se první myšlenka pomalu stávala skutkem. Nejsem programátor, takže jsem vybíral z mnoha veřejně dostupných redakčních systémů a hledal jsem informace. V tu chvíli jsem dostal tip od Miloše coby provozovatele BMWGS na redakčním systému na kterém BMWGS běží. Po poradě s kamarádem programátorem jsme SW nainstalovali a protože mi po vyzkoušení vyhovoval, bylo vybráno. Přestal jsem pátrat dále a zaměřil se spíše na obsah a podobu vznikajícího webu.
Jak došlo k mé činnosti „inzertního manažera“ a spolupráci s BMWGS?Komunikace spojená se zahájením činnosti Cendura obnášela několik telefonických rozhovorů a pak i osobní setkání s Milošem. Postupně jsme se spřátelili a někdy koncem prázdnin 2009 jsme se domluvili na spolupráci. Dohoda zněla jednoduše, já pomůžu Milošovi řešit inzerenty na BMWGS a on mi pomůže s technickou správou webu Cenduro.
Podrobnosti dohody známe jen já a Miloš. Kdokoli deklaruje, že ví něco více si vymýšlí. Z vnějších znaků spolupráce (např. kdo fakturuje), se nedá vyvodit nic bližšího o odměnách, na kterých jsme s Milošem domluveni, než jen smyšlenky podpořené „velkou fantazií“. Prostředky získané z prodeje reklamního prostoru nazývám přilepšením a odměnou za čas, který Miloš do webu vložil a vkládá + odměnu za čas, který vkládám já do jednání s inzerenty. Ziskem pro každého z nás nejsou domnělé statisíce a weby ani jednoho z nás neživí.
Jak to bylo se Zetorem?
Jeho vlákno bylo na jednu stranu výhodnou nabídkou pro členy webu a na stranu druhou vykazovalo, opakovaným obchodem a aktivním nabízením, parametry komerce. Pro nás dilema. Nebyli jsme si jisti a až po dlouhé době jsme se ho rozhodli Zetora oslovit. Píšu v množném čísle my = já a Miloš.
Nebudu zde kopírovat text mé a Zetorovi komunikace formou PM. Ve stručnosti:
- prvotní bylo moje oslovení s informací, že si myslíme, že jde o komerci + nabídku inzerce formou „Registrovaného komerčního sdělení“
- obratem mi Zetor napsal, že z toho nic nemá, protože baterie prodává za nákupní cenu + 10% pro šéfa
- já odpověděl: „Nelíbilo by se mi, pokud bys to měl platit ze svého. Zkus to probrat s šéfem…“
- odpovědí za chvíli byla informace, že došlo k dohodě se šéfem. Bude to výhodnější i pro Zetora. Zaplatí 3 měsíce s tím, že to šéf proplatí.
- moje potvrzení dohody, zaslání čísla účtu a poděkování
Nyní bych jen dodal, že mne mrzí, jak se to celé zbytečně vyhrotilo v diskuzích na webu. Zetorovi jsem se dodatečně telefonicky omluvil. Udělal jsem chybu, ale z naší komunikace jsem opravdu nepoznal, že pokud neprodá minimálně 13 ks za 3 měsíce, bude to dotovat ze svého, tzn. neznal jsem podrobnosti jeho dohody s šéfem.
To, že už druhý den po tomto nedorozumění došlo k dohodě, tzn. Zetorovi bylo nabídnuto uveřejnění jeho nabídky autobaterií v panelu slev zdarma, naznačuje, že nejsme zaslepeni penězi a pokud uděláme chybu, snažíme se ji napravit.
Je Miloš manipulovatelný? Byl zneužit? Myslíte, že je možné vnutit mu svou vůli a nějak ho ovládat?
Na to si musíte odpovědět sami, ale věřím, že za ty roky vedení portálu BMWGS by to bylo poznat. Já myslím, že ví co dělá. Za sebe se Miloš v diskuzi už vyslovil - předpokládám, že zítra se vyjádří výrazněji.
Je Cenduro konkurencí pro BMWGS?
Nějak mi nedochází, v čem by ta konkurence měla spočívat. Zda v tom, že na Cenduru jsou registrováni i někteří členové BMWGS? Vždyť v mnoha případech jsou registrováni i na dalších webech.
Dochází snad k přetahování členů BMWGS jinam? Jakou manipulací by se toho dosáhlo?
V množství informací k danému typu či značce motocyklu to také nebude. Nikde jinde se člověk nedozví víc o své mašině, než na svém „značkovém“ webu.
„Vykrádání“ diskusních témat? Diskusní fórum BMWGS přece není jediné na světě. Podobná či někdy stejná témata najdete v diskuzích na Motorkářích.cz či klubových stránkách jiných značek. Co teprve na webech zahraničních!
Ano, líbilo by se mi dosáhnout spolupráce a vzájemné podpory CENDURA a ostatních moto-webů tak, aby to pro všechny zúčastněné bylo v něčem přínosné a zajímavé. Je na tom něco špatného?
Co je za osobními útoky na mou osobu?
Pro upřesnění, myslím slovní útoky - na fyzické nedošlo (prostřílená CENDURO cedule má svůj půvab a výkřik „KILL PREZI“ beru s velkou rezervou).
Takže, co je za osobními útoky na mou osobu? Nevím! Když to zlehčím, nejsem si vědom, že bych někomu „snědl babičku“
Po dlouhé roky jsem byl spokojeným (nepovšimnutým) členem webu BMWGS. Rok a půl mé komunikace s inzerenty se někde na stánkách projevit mohlo, ale hysterie proti mně se strhla až v posledních cca pěti dnech.
To, že je tato „aféra“ intenzívně přiživována „zaručeně pravdivými“ prohlášeními 2-3 lidí s „jedině správným názorem na věc“ a pocitem zneužití je mi líto. Beru to jako své velké pochybení v komunikaci s lidmi, kteří mi byli blízcí, s kterými jsem v průběhu posledních dvou let mluvil a setkával se nad rámec běžného provozu stránek Cenduro.
Naše rozpory v pohledu na věc se projevili už dříve. Je zřejmé, že jsme se vzájemně nepochopili.
Za sebe řeknu, že jsem mnohdy chyboval, chyby dělám a pravděpodobně ještě dělat budu. Znáte to přísloví, že kdo nic nedělá, nic nezkazí? Snažím se chyby neopakovat, protože vím, že jejich opakování naznačuje problém s intelektem. Stejně se mi jednou za čas stejně podaří udělat jeden a ten samý kopanec znova (např.: důvěřuju lidem víc než je zdrávo - to se dá opravdu hezky zneužít!).
Kdo nebo co škodí BMWGS.cz?
Ojojoj, citlivé téma!
Svým názorem nechci rozdmýchat další spory, ale napíšu to jak to cítím: "Můj názor je, že portálu BMWGS škodí pár jedinců, kteří mají potřebu na stránkách exhibovat. Neexistuje téměř téma, ke kterému by se nevyjádřili, protože na vše znají odpověď …případně se baví provokováním ostatních".
Pokud tedy ve svém „kacířství" půjdu ještě dál, tak si myslím, že díky několika „neohroženým“ diskutérům odešlo a odchází z webu řada lidí, ať už pasívnějších čtenářů tak i aktivních a mnohdy svými znalostmi či názory užitečných fandů značky. Prostě je to přestalo bavit a odešli, aniž by cítili potřebu za sebou bouchnout dveřmi. Nestálo jim to za to.
Na závěr chci poděkovat všem, kteří se diskuzí zúčastňují s chladnou hlavou, nadhledem a věcnými argumenty. Osobně si nejsem vědom, že bych svou činností stránky, které mám rád, nějak poškodil. Všechna jednání s inzerenty považuji za oboustranně korektně vedená.
Portálu BMWGS, členům a příznivcům přeji to nejlepší. Pokud už dál nebudu „inzertním manažerem“ stránek BMWGS, nic se neděje, zůstanu registrovaným členem a rád se budu na web pravidelně vracet. Důležité je, aby měl Miloš chuť „táhnout tu káru dál“.
Věřím, že BMWGS a CENDURO mohou dobře fungovat společně i vedle sebe, stejně jako jejich členové a příznivci. K nepřátelství není důvod.
Nyní počkám na Milošovo rozhodnutí. Nevím, zda po tom všem, co bylo v diskusích napsáno, bude mít chuť riskovat, co by přineslo případné pokračování naší spolupráce. Milošovo rozhodnutí budu respektovat, ať bude jakékoli. Naše osobní přátelství na tom není závislé, to potrvá dál.
Díky za váš čas věnovaný „spisovatelskému pojednání“, na kterém jsem strávil dnešní noc
Já tedy nebudu komenovat dojemnost, to už zvládl precizně Kašák.
Myslím, že třeba část která vše odstartovala, by si zasloužila komentář Zetora, a pokud ji potvrdí, bylo by vhodné aby své názory přhodnotili mnozí včetně mě.
Upravil Waltr dne 06.03.2012 12:24
To ohledně Zetora se tady řešilo už minulý týden a vyjádřil se k tomu jakZetor,tak i Prezi.To bych bral jako uzavřenou záležitost.Ta posloužila pouze jako startér.Jinak mi tam chybí nějaký závěr a postoj k dalšímu fungování Preziho na tomto vebu.Nezajímá mě,co kdo řekne.Chci znát jeho rozhodnutí.Toto je pouze vyčkávací a mlžící strategie,která se hodí do Otázek Václava Moravce.Tam jsme na to všichni zvyklí.Hodně slov a ho.vno z toho.
Upravil Kasak dne 06.03.2012 12:31
Když je hlad,je i husa dobrá.
Jedna otazka.Kdyz jsi pozadal Milose o spolupraci a navrhl pomoc s inzerci,ty jsi tenkrat mel pocit,ze to tu funguje tak spatne,ze Milos prodelava atd.?
A to byli ty prodelky tak velike,ze se vse muselo zdrazovat v řádu násobků?
A proc jsi mu taky nenabidl delat trochu poradek v ostatnich sekcich?Davat prispevky kam patrej,z odbornych vlaken odstranovat nesmysly atd.?
Proc zrovna inzerce?Chces rict,ze jako radovemu clenovi,kteremu slo o dobro fora,neslo v prvni rade o prehlednost a spravnost odbornych temat,ale hlavne o cenu inzerce?
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Kašáku já to tam někde vidím- zůstanu členem, a o pozicích ať rozhodně Miloš.....jestli to vidím dobře. A taky odhad že miloš asi nebude mít chuť v tom dále riskovat...ale to si budeme muset počkat.
Vevisové otázky, ač nám vlastně do nich konkrétně nic není (ale mají vliv na chod) mě zajímají taky. Možná tam někde začal celý problém, a je to jediná cesta jak se ho zbavit- diagnostikovat závadu.
vevis napsal:
Jedna otazka.Kdyz jsi pozadal Milose o spolupraci a navrhl pomoc s inzerci,ty jsi tenkrat mel pocit,ze to tu funguje tak spatne,ze Milos prodelava atd.?
podle kuloarnich drbu ma Prezi 50% z reklamy zde. To nemam od Milose, doslo to ke mne z nekolika ruznych stran.
Pro ilustraci, zamysleni a predstavu...
Upravil hicks dne 06.03.2012 14:20
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Waltře,to tam taky vidím.A´t rozhodne Miloš,ale každej by o sobě mohl rozhodovat sám a nenechávat to druhejch.Chybí mi Preziho rozhodnutí.Tohle znamená:Budu tu tak dlouho,dokud mě Miloš neodvolá.To je jak ve vládě, nebo ve sněmovně.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Svým názorem nechci rozdmýchat další spory, ale napíšu to jak to cítím: "Můj názor je, že portálu BMWGS škodí pár jedinců, kteří mají potřebu na stránkách exhibovat. Neexistuje téměř téma, ke kterému by se nevyjádřili, protože na vše znají odpověď …případně se baví provokováním ostatních".
Pokud tedy ve svém „kacířství" půjdu ještě dál, tak si myslím, že díky několika „neohroženým“ diskutérům odešlo a odchází z webu řada lidí, ať už pasívnějších čtenářů tak i aktivních a mnohdy svými znalostmi či názory užitečných fandů značky. Prostě je to přestalo bavit a odešli, aniž by cítili potřebu za sebou bouchnout dveřmi. Nestálo jim to za to.
...A zašli ještě dál. Rozpoutali hysterii, která tu nemá obdoby...
Rozumím tomu, co píše Prezi.. ale kdo chce kamenovat, tomu to stačit nebude...
Upravil radosek dne 06.03.2012 12:53
Pěkně sepsané. Myslím že sem se snažil číst většinu těch vláken a Zetor byla spouštěcí, nikoli jediná "kauza", která se tu diskutujícím nelíbí.
Mě osobně by zajímalo, klidně i bez konkrétních částek, jak to je či bylo s cenami inzerce (prý skokový nárůst v krátkém období). K tomu se tu vůbec Prezi nevyjadřuje.
prezi napsal:
"Můj názor je, že portálu BMWGS škodí pár jedinců, kteří mají potřebu na stránkách exhibovat. Neexistuje téměř téma, ke kterému by se nevyjádřili, protože na vše znají odpověď …případně se baví provokováním ostatních".
Pokud tedy ve svém „kacířství" půjdu ještě dál, tak si myslím, že díky několika „neohroženým“ diskutérům odešlo a odchází z webu řada lidí, ať už pasívnějších čtenářů tak i aktivních a mnohdy svými znalostmi či názory užitečných fandů značky.
Břeťa „prezi“ Havel
To si myslim taky.
Ivoš, Wing, Brnak... ty uz ani netusej ze Zetor prodava baterky.
Aldo pletes se.Ivos uz nema BMW a obcas sem nakoukne.U Winga nevime nikdo jak to je.
A Brnakuv nazor znam ja!Preposlu ti email.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Já nevím kluci. Nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat. Ale nedá mi to. Čím dál víc mi připadá (aspoň z toho co jsem se tu dočetl a také z vlastní dřívější zkušenosti konkrétně na Cenduru), že tyto weby se staly tvrdě komerční záležitostí, do které nikdo nevidí a na venek se tváří jako "Já nic. Já muzikant".
Peníze a závist dělají z lidí nepřátele. To cítím nyní i já osobně. Otevřu si firmu a ztratím několik přátel, protože po nich chci platit za své služby. Dobré no...
Podle mě to co tu Prezi píše je pravda jen částečně. Konkrétně téma cenduro vs. peníze. Podle mě to bylo asi tak.
Prezi si chtěl založit svůj web (jo proč ne. Taky jsem to kdysi udělal) Beru i jeho zaměření. Ze začátku, když tam bylo opravdu pár lidí, mi to připadalo jako super nápad a kde jsem mohl tam jsem o Cenduru říkal a zval tam lidi. Jenomže pak se staly jisté věci a já nechápal co se děje. Nebudu to tu rozepisovat. To je stejně jedno. Bylo to mezi mnou a prezim a je to uzavřená kapitola. Můj výsledný dojem z toho byl a je: S JÍDLEM ROSTE CHUŤ. Jako řadovému členu je mi to částečně jedno, ale mrzí mě to. Chápu že provoz webu něco stojí. Ale neohánějte se tímto jako důvodem zpoplatnění a už vůbec ne tolikanásobného zdražení reklamního prostoru. Většina nebo aspoň část z nás si dovede představit kolik roční provoz webu stojí a kolik tedy z reklamy jde na provoz a kolik do kapsy.
Nevadí mi, že chcete vydělávat. Prosím. Kdo ne. Ale rozumně a přiznejte to kluci na rovinu a nesnažte se to zaobalovat do takových různých pohádek. Nejsme tady nikdo padlý na hlavu ani malé děti aby nám to nedošlo.
Forum má mít dle mě charakter informativního centra spojujícího lidi stejného zájmu. A jakmile se mezi kamarády a přátele začnou motat peníze ve větším množství, nikdy to nedopadne dobře. To zná asi každý z nás. Myslím že jsme se tady dostaly do situace, kdy si tady několik členů vytvořilo jakousi základnu svého podnikání a kopou kolem dokola, práskají na sebe, žalují stěžují si, aby se jim do toho nikdo nepletl. A proč. Protože peníze a závist.
Neberte to jako provokaci nebo útok někoho proti někomu. Je to můj pohled na danou věc tady a cítím to tak už delší čas. Ikdyž sem nepřispívám, dění zde i na cenduru sleduji. Popravdě jsem čekal kdy se něco takového vyvine.
S pozdravem a přáním hodně šťastných kilometrů.
Hanz
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
Hmmm, snad páté téma kvůli jedné, už vyřešené věci, pomalu to vypadá jako pokus o převrat...:-)
prezi - srozumitelně napsáno
Kasak - ať napíše prezi cokoliv, Tebe uspokojí jen jeho rituálně spáchané harakiri
hicks - no comment
radosek - zvedám palec
PS: berte to jako názory člověka co do toho nevidí. Ale takových je tady 90%, v horším případě danými tématy zhnusených, v lepším je ignorujících. Jestli vám jde o prospěch těchto stránek, zamyslete se jestli jim TOHLE dělá dobře.
Milošovi přeji pevné nervy!
vevis napsal:
Aldo pletes se.Ivos uz nema BMW a obcas sem nakoukne.U Winga nevime nikdo jak to je.
A Brnakuv nazor znam ja!Preposlu ti email.
Je fakt ze nikdo nevidi do vseho, ale stejne se nezbavim dojmu, ze kdyby se tu lidi nenapadali vzajemne a resilo se to, co se tu resit ma (BMW GS), bylo by klidnejs a par lidi by neodeslo.
Ivos uz BMW nema a presto byl jeste vloni u Fify na srazu. Myslim, ze si s nami rad pokeca, ale proste UZ ne tady.
S Prezim jsem dnes mluvil. To co píše o mé "kauze" (to co jsme si spolu psali) je pravda...to už jsem sem víckrát napsal. Prostě Já na tom prodeji nic nemám a po dohodě s šéfem bych musel prodat 13ks baterií/3 měsíce,aby se mi vrátila investice 900kč/3měsíce. Já tady neinzeruji za účelem zisku (ani šéf z toho nemá skoro žádný zisk,pokud tedy považujete za zisk 100kč z 1ks šestikilové baterie). Taktéž jak jsem psal,klidně bych těch 900kč zaplatil,protože rád pomohu i když mě to stojí docela dost času i nějaké peníze a nedej bože řešit nějakou reklamaci (tu jsem naštěstí ještě řešit nemusel),ale rád pomohu zdejším členům ušetřit nemalou částku za spotřební věc,která se poměrně často musí měnit. Druhá věc je ta,že na našem trhu těžko seženete originální GELovou baterii EXIDE,která se v provýrobě dává do BMW za lepší peníze než nabízím Já. A to je právě to,co se možná některým inzerentům nemusí líbit,ale kuvadrát toto fórum je snad od toho,aby si lidé okolo svého milovaného BMWGS pomáhali ne?
Pokud to na tomto fóru dopadne tak,že každý z nás který má nějakou možnost ušetřit peníze druhému a bude muset za to platit inzerci...no tak to děkuji...nechci....
Je mi jasné,že nějaký mamonář by si na tom mohl mastit kapsu. Pokud se tu někdo nový zaregistruje a hned jeho první příspěvek napíše "prodám věc v neomezeném množství" tak to opravdu trochu zavání,ale pokud je někdo zaměstnanec a nemá firmu či živnost a má možnost někomu zde ušetřit peníze tak proč by nemohl udělat určitou nabídku?...v čem je sakra problém? Chtělo by to postupovat trochu individuálně a zamyslet se nad tím,popřípadě mu zavolat a zjistit podrobnosti. Právě od toho by tu měl být určitý člověk (či více) aby se o toto starali a né hned "dávaj děngy-mastíš si kapsu".
To co se tu teď děje a vyplouvá na povrch se mi vůbec nelíbí.Né že bych klukům záviděl nějaký zisk,ale toto je trochu moc (to co jsem se dozvěděl myslím že od důveryhodných zdrojů). Milošovi to přeju.On to vymyslel.On to vybudoval.On nám dal tento web.Ale Prezimu prostě ne.On tomuto webu myslím že nedal vůbec nic.
Klucí Morabo a Hicks dávají zdarma web hosting tomuto fóru a nic za to nechtějí a co vím ani nevěděli,že se za nějakou inzerci (banery) zde musí platit a to vůbec né malé částky (v konečném součtu za rok to může hodit i nějaký ten statisíc).
Proč se s příchodem Preziho inzerce banerů několikanásobně zvýšila...???
To je otázka,která by mě zajímala,ale možná mi do ní nic není. Je to Milošova věc.
Ohledně loga "kill cenduro". Nemám ho tam z myšlenky "smrt Prezimu" nebo "smrt Cenduru",ale mám ho tam proto,že se mi nelíbí to co se tu teď děje a také proto,že se po Preziho příchodu zvýšila platba za bannery atd.,ale nevím proč,když předtím to šlapalo myslím že stejně a za několikanásobně nižší sumu....
Jsem zvědav na Milošovo vyjádření a věřím,že bude dobré.
Zetorův příspěvek tak trochu jinak vyjádřil můj názor na tuto problematiku tady.
Momentálně mi to připadá jako:
"Chceš někomu pomoct? Zaplať! "
Nehledě na to, že jistě i sám Miloš i Prezi využívají nebo jednou využijou možnosti od členů nabízejících slevu nebo pomoc tuto výhodu využít.
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
Takhle jsem si vždycky myslel, že to s Cendurem a Prezim nějak bylo a myslím si to pořád. Jen někdy někde zřejmě naskočila ta myšlenka komerce víc do popředí, než bylo zdrávo a už to jelo. No a pak došlo k současným bouřím. Nyní pouze probíhá očistný proces, který to uvede zpátky do rovnováhy.
Mimochodem (píše se to správně BTW, Hixi?) - stejná očista by měla proběhnout v celé společnosti a to v podstatně větší míře - bylo by to potřeba jako sůl! Ale to už je na úplně jiné téma...
BMW GS = stroj na radost