Nebylo by od věci udělat databázi zajimavých míst, obytování, ať už ofiko- kemp, pension, nebo jen ,,plac na přespání.
Něco podobného jsem využil na Motoride. sk.
Pěkně na Google earth. Pak si to může každý jak prohlédnout- bývají tam většinou fota okolí, tak stáhnout a nacpat do navi- co vím jde to be problémů do Garmina, a IGO. A nějaké převaděč formátu určitě umožní i jiné navi.
Myslím že některé destinace by byly docela pomoc.
Jo,dobrej nápad ...ani by nebylo od věci někde hromadit i celý trasy,pokud by to šlo
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
uprimne... nevim moc JAK to vyresit nejak SNADNO.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nejsem odborník, ale proč by to nešlo? http://motoride.s...nt/mapAJAX
Je možnost pro každého zadat vlastní bod. Jdeální by bylo sjednotit znaky- nevím pro kemp-stan, pro zajímavost Foťák atd.
Waltr napsal:
Je možnost pro každého zadat vlastní bod. Jdeální by bylo sjednotit znaky- nevím pro kemp-stan, pro zajímavost Foťák atd.
to jo.. byl by to tu nekdo ochotny napsat?
Mne to bohuzel zadny z programatoru zadarmo neudela
Myslel jsem, ze bychom nasli uz nejaky treba hotovy opensource, co to umi.. nebo tak
Upravil hicks dne 09.03.2012 18:25
17 cm
Hele vedle ve vlákně se všichni chlubí co umí, a polovina je IT.
Já myslím že by to za to stálo. Skoda že tohle bych opravdu nezvldl připravit. Vkládat už snad ano
Ideál kdyby třeba ještě byla přiřazena možnost odkazu na cestopis- případné povídaní k danému místu nabo tam přifařit Wikipedii.
brtnik napsal:
Neco takovyho tady uz ale bylo ne?? Kazdej mohl pridavat bod zajmu a bylo to videt na mape jako na motoride. Moc bodu tam ale nebylo...nebo se pletu??
musi to byt dobre ovladatelne... jinak to nikdo nebude chtit pouzivat.
17 cm
To určitě, jednoduchost je základ, a já myslím že Googl earth je velmi uživatelský jednoduchý. A fakt to bez lidí bude k prdu, ale to už neovlivním. Možná kdyby se nějaká moderátorská duše zadávala z cizích cestopisů kde budou indicie, a nebo vkládal poskytnuté trasy z navigací. Možná by se to chytlo.
Waltr napsal:
Ono v principu na tom není žádná věda - někam do databáze ládovat POI a pak je někde jinde zobrazovat - textovým výpisem, na mapě (google maps, OSM,..) nebo exportovat (do nějakýho otevřenýho formátu)....možná by se našlo i nějaký hotový open source řešení.
Spíš je otázka, jestli má cenu dělat další databázi, když už jich je na webu halda jinejch. I když tady by mohla bejt výhoda v tom zameření (nebudou tam fotbalový stadióny a KTM servisy v Horní Dolní)
Jo tak jsem to myslel, posbíral jsem nějaké Rumunsko, a třeba Sadílkovy tipy na šotolinky asi jinde nenajdeš. A hlavně by to byly ověrené info- ne že přijdeš ke kempu a ono nic, nebo jen jako dobrý tip-špatné tipy tam nikdo přece nedá.
Jasně, no - je fakt, že takhle u vlastní databáze zase máš mnohem lepší kontrolu kdo co může vidět (asi není úplně dobrej nápad dávat na m.cz tip na off vyjížďku...)
Každopádně pokud by byl zájem, jsem ochotnej to udělat, už jsem toho tady vyšmíroval dost na to, abych taky něčím přispěl (živím se jako programátor web. aplikací (na volný noze) - velký eshopy, crm, cms, takže tohle by neměl bejt problém)
Pro mě by zase zřejmě neměl být tak velký problém napsat ten konvertor souborů pro různé typy navigací - budu-li mít k dispozici soubor Poi pro příslušnou navigaci.
R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
Výborně chlapi. V prvé řadě by to chtělo oslovit Miloše, jestli by se to tady mohlo někde udělat- třeba sekce Cestování.
Pokud by souhlasil, myslím že by bych to udělal jako to mají Bratja. Včetně toho přikládání.
Nebo pokud samozřejmě půjde něco vylepšit.
Ale tohle už není téma pro mě. Pokud někdo myslíte že to zvládnete vytvořit, já zjistím u Miloše zdali by se něco podobného mohlo rozjet, a potom by to bylo spíš pro Hickse, Moraba. A samozřejmě by se to casem mohlo vylepšit nějakým tim konvertorem pro ostatní druhy navigací.
Pokud to tedy Miloš odkývne, promyslete co a jak. Díky.
lukast napsal:
Jasně, no - je fakt, že takhle u vlastní databáze zase máš mnohem lepší kontrolu kdo co může vidět (asi není úplně dobrej nápad dávat na m.cz tip na off vyjížďku...)
Každopádně pokud by byl zájem, jsem ochotnej to udělat, už jsem toho tady vyšmíroval dost na to, abych taky něčím přispěl (živím se jako programátor web. aplikací (na volný noze) - velký eshopy, crm, cms, takže tohle by neměl bejt problém)
hele..
to co je klicove mysli, je ten FRONTEND na zadavani, editaci, upravu POI.
Export je druha faze, pro zacatek prezijeme s GPX.
17 cm
Na nečem takovém už pracuji. Udělat to tak aby to umělo něco víc než ostatní není moc jednoduché. Free licence google maps vyžaduje aby ta aplikace byla free a všechny funkce musí být dostupné komukoliv a ještě pár dalších podmínek. Takže tam pak každý trapák může přidat co se mu zlíbí. Profi licence stojí snad 100.000USD za rok :-( a další mapové podklady jsou na tom s podmínkama použití podobně.
Scarabeus napsal:
Na nečem takovém už pracuji. Udělat to tak aby to umělo něco víc než ostatní není moc jednoduché. Free licence google maps vyžaduje aby ta aplikace byla free a všechny funkce musí být dostupné komukoliv a ještě pár dalších podmínek. Takže tam pak každý trapák může přidat co se mu zlíbí.
takze to nejde vazat na login tady na BMWGS?
17 cm
Scarabeus napsal:
Na nečem takovém už pracuji. Udělat to tak aby to umělo něco víc než ostatní není moc jednoduché. Free licence google maps vyžaduje aby ta aplikace byla free a všechny funkce musí být dostupné komukoliv a ještě pár dalších podmínek. Takže tam pak každý trapák může přidat co se mu zlíbí.
takze to nejde vazat na login tady na BMWGS?
Mapa i s tvým obsahem musí být zobrazitelná komukoliv bez registrace. Vkládání můžeš dát jen pro registrované. To se obecně toleruje jako ochrana před roboty. Pokud je registrace free pro každého. To je asi tak všechno co bez porušení licence můžeš udělat.
V podstatě se nedá udělat víc než mají ostatní bez porušení licence. Proto mám ten svůj projekt zatím u ledu. Jistě by se to dalo udělat i bez ohledu na licenci, ale dost věcí kontroluje jejich robot jako třeba zobrazení mapy každému apod. Další problém je, že pak stačí aby Tě nějaký uplakánek nahlásil a oni Ti to bloknou.
Zabýval jsem se takovýma aplikacema v komerční sféře poslední 3 roky a ty mapové podklady nejsou moc levné hlavně ve spojení s použitelným API. Nejlepší bylo Centrum ty chtěli asi 20tis. Kč za rok jenomže už zabalili krám a sami jedou na Google maps tuším. Všichni jedou stejnou šablonu chceš používat naše mapy zadarmo tak tu aplikaci musí každý vidět aby sme měli reklamu zadarmo jinak zaplať a hodně...