Podle dnešní informace dovozce je stav lokalizace takový, že kolem 20. dubna by mohly být finální verze hotové v Itálii a do konce dubna v ČR. Je to informace výrobce, jenže u nich měsíc nehraje moc roli, takže je potřeba to brát s rezervou a nespoléhat na to.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Podle dnešní informace dovozce je stav lokalizace takový, že kolem 20. dubna by mohly být finální verze hotové v Itálii a do konce dubna v ČR. Je to informace výrobce, jenže u nich měsíc nehraje moc roli, takže je potřeba to brát s rezervou a nespoléhat na to.
lokalizace znamena, ze to bude povidat cesky?
jestli jo.. tak EN verze bude normalne dostupna? bych ceskou nechtel...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Právě, že to bude mluvit česky. Mě je to jedno, ale potřebuju jich víc pro celou rodinu a ne všichni umí anglicky. (máti, menší brácha) Normálně bych vzal anglickou, ale když vím, že přijde česká tak si počkám.
TomasTT napsal:
lokalizace znamena, ze to bude povidat cesky?
jestli jo.. tak EN verze bude normalne dostupna? bych ceskou nechtel...
když si koupíš českou verzi, tak budeš moct se spolujezdcem komunikovat v češtině
to Sloon: nejde....buď je česká nebo anglická verze....
to Stepan: on se spolujezdcem nemluví, on to má na přijímání hovorů miliardářů, přeci
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Paul napsal:
Právě, že to bude mluvit česky. Mě je to jedno, ale potřebuju jich víc pro celou rodinu a ne všichni umí anglicky. (máti, menší brácha) Normálně bych vzal anglickou, ale když vím, že přijde česká tak si počkám.
aha ok...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Když se pohybuješ po menu tak ti to říká kde jsi (rádio, navigace, telefon,..) a taky při nastavení. A někde bylo napsáno něco o ovládání hlasem, ale to nevím k čemu se vztahovalo.
sloon napsal:
Jazyků v menu je víc tak jsem myslel že tam půjde dohrát i čeština aspoň se o tom ze začátku mluvilo že by to mělo jít.
Jj, určitě by to jít mělo, někde jsem to asi i četl. Každopádně to umí aktualizaci firmware pomocí PC, tak snad není důvod aby takováto možnost nebyla...
sloon napsal:
Jazyků v menu je víc tak jsem myslel že tam půjde dohrát i čeština aspoň se o tom ze začátku mluvilo že by to mělo jít.
Jj, určitě by to jít mělo, někde jsem to asi i četl. Každopádně to umí aktualizaci firmware pomocí PC, tak snad není důvod aby takováto možnost nebyla...
klucí, podávejte ostatním jen ověřené informace
f5 bude umožňovat aktualizaci firmware pomocí počítače
jazykové mutace jsou ovšem v jiné části paměti, která aktualizovat nepůjde, což znamená, že si žádný nový jazyk nedohrajete...
F5 sice jde upgradovat "doma" - za pomocí speciálního kabelu ale upgrade jazykové verze není možný, to musí být přímo z výroby. Nebude to dělat ani dovozce. Je otázka, jestli půjde do české jazykové verze nahrávat firmware určený třeba pro anglické verze, podle mě budou muset dělat jiné verze FW a nebude to vzájemně kompatibiliní.
V principu menu v angličtině není až taková pakárna - ty hlášky jsou tak jasný, že to pochopí asi každý. Ale někomu logicky může vadit že to hlásí třeba položku "rejdio" místo "rádio" nebo "pejring" místo "párování" apod. Každopádně navigace v menu pomocí hlasu umožňuje provádět věci, které bez toho nejdou (na F4 se do párování člověk dostane taky i za jízdy ale neví o tom, protože tam je jen vizuální a ne akustická kontrola". Otázka je, jestli je ta čeština zásadně důležitá a jestli nebude vadit v budoucnu, kdy třeba pro anglickou verzi bude nový FW a pro českou budeme muset pár měsíců čekat nebo bude česká verze vždycky o něco pozadu co se týká funkcí apod ..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
F5 sice jde upgradovat "doma" - za pomocí speciálního kabelu ale upgrade jazykové verze není možný
Dnes mi přišlo mejlem od RECALLU tohle:
Dnes 30.3.2012 nám byly předány nástroje, pomocí kterých jsme schopni upgradovat všechny prodané verze interkomů CellularLine Interphone F5 na verzi software obsahující české hlasové menu. Do dnešního dne jsme o přípravě a existenci takové možnosti nevěděli, omlouváme se tímto svým zákazníkům za nepravdivé informace, kterými jsme popírali tuto možnost. Jednali jsme na základě informací od výrobce. Software byl dnes otestován a funguje bezproblémově. Řeší nejen tento problém, ale i jiné drobné chyby modelu Interphone F5. Během následujících dnů bude tento nástroj distribuován našim oficiálním prodejcům, kteří upgrade provedou současným majitelům F5 ZDARMA. Tento upgrade může být proveden po předchozí domluvě i u nás v provozovně. V pondělí, dne 2.4.2012 zahajujeme prodej Interphone F5 obsahující hlasové menu v českém jazyce.