Cus panove. Chystame se v cervnu do RUMUNSKA a vzhledem k tomu ze mam nazuto na 1150ADV Micheline ANAKE 2, tak hodlam prezout na spunty.
Nenarazili jste v posledni dobe nekde na netu na nejake akcni ceny pneu ? Nemam ted moc casu brouzdat, ale mel bych to pomalu uz resit.
Planuji pravdepodobne 19" predek Mitas E10 / 17" zadek E09 Dakar ( ja vim, pro nas nehomolgovane ). Pojedem sem tam i mimo, tak nechci brat cestaky. Ale i dalnici, tak pravdepodobne padnou za vlast. Po navratu obuju zpet ANAKE.
Pokud nekdo mate tip, diky za nej
Upravil milanosor dne 29.03.2012 17:30
I pád na hubu je pohyb kupředu
cus podku jsi dal bych ti tel na svyho servisaka co mam na aute , jeho synator jezdi motocros samosebou na mitaskach, pokdu jsme potreboval gumy mitas sehnal mi vzdy dobrou cenu
Jeli jsme Rumusko minulí rok na Continental TKC a na zpáteční cestě po dálnici se sjeli tak,že na nich můžu jezdit kolem věže,Jedeme letos taky Rumunsko,ale koupím si MItas E-07,dobrá volba ,mezi terénem a cestou a s Bágem stejně v těžkém terénu moc parády neuděláš.
David Michalisko napsal:
Jeli jsme Rumusko minulí rok na Continental TKC a na zpáteční cestě po dálnici se sjeli tak,že na nich můžu jezdit kolem věže,Jedeme letos taky Rumunsko,ale koupím si MItas E-07,dobrá volba ,mezi terénem a cestou a s Bágem stejně v těžkém terénu moc parády neuděláš.
Já jel taky loni Rumunsko schodou okolností s panem Michaliskem, na motorce jsem měl obuto Metzeler Karoo a sjeli se ještě o trochu víc než TKC uprostřed jsem z ní měl slika,to mluvíme o nájezdu kolem 4000km a na asfaltě hučí jako když jede lokomotiva slyšeli to i ty co jely za mnou do 1km. Horší pneu jsem na motorce nikdy neměl.Teď obuto Shinko R17 najeto cca. 1500km a zatim spokojenost skoušeli jsme i lehčí off chovala se dobře až jsem byl překvapeneja po zkušenosti bych na ní jel Rumunsko bez váhání.
David Michalisko napsal:
Já jel taky loni Rumunsko schodou okolností s panem Michaliskem, na motorce jsem měl obuto Metzeler Karoo a sjeli se ještě o trochu víc než TKC uprostřed jsem z ní měl slika,to mluvíme o nájezdu kolem 4000km a na asfaltě hučí jako když jede lokomotiva slyšeli to i ty co jely za mnou do 1km. Horší pneu jsem na motorce nikdy neměl.Teď obuto Shinko R17 najeto cca. 1500km a zatim spokojenost skoušeli jsme i lehčí off chovala se dobře až jsem byl překvapeneja po zkušenosti bych na ní jel Rumunsko bez váhání.
Nemel jsem na GS lepsi gumu nez Karoo...
Jediny legalni na cem se da nejrozumneji offit a nejmin se zalepujou, navic na asfaltu a to i mokrym drzi velmi akceptovatelne. Jezdim na nich furt a fsude a jak obuju neco jinyho, tak nedavam a trpim...
A do Rumunska bych na nicem jinym nejel. Smerem tam radsi pomaleji, tam si to uzit a na silnici to pak sedi krasnei uplne hladky, takze navrat bez problemu. Loni jsme jeli balkan + italii, i presuny po dalnicich, k tomu passa - Nockalm, GG, Vršič atd na miste lehci offik (jeli jsme ve dvou) a gumy i docela vydrzely a jezdil jsme na nich doma potom jeste docela dlouho.
Upravil morabo dne 29.03.2012 16:15
Maiali nel Fango!
Ja chtel volit kombinaci Mitasu z duvodu Mensi ceny a jestli se mi do prijedu domu sjedou, tak mi to extra nevadi,protoze budu prezouvat zpet na Anake. Na kroseni mam CRF,takze doma nikde hrochat trapit nebudu. V dobe kdy nabehly E10, neslysel jsem o nich na zadku moc pozitivnich veci. Nevim jak to vypada ted. Ale E 09 mam vyzkousene z Maroka jak na afaltu i pisku a fungovaly slusne. I kdyz na lehcim stroji. A i kdyz neplanuji v Rumunsku nejak skotacis mladou a jeste kuframa, tak se nechci nikde trapit v pripade neprizne pocasi....
S Mitas jsem nekde kolem 3000 Kč s TKC nekde 4500Kč
Upravil milanosor dne 29.03.2012 17:45
Kdy jedeš to rumunsko? Já tu Mitasku prubnu .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Panove a co tak 100/90/19 na predek ? Vadi, kdyz uz stejne i zadek budu mit nehomolog. Strelec nabizi ted sadu E09 predek i zadek za pekny prachy. Ale ani jeden rozemer bych nemel schvaleny
Upravil milanosor dne 30.03.2012 11:35
morabo napsal:
Jediny legalni na cem se da nejrozumneji offit a nejmin se zalepujou...
Jen bych upřesnil, že ani Karoo ani Karoo T nemá rychlostní index H, takže pokud není v TP napsaná vyjímka ( což já nemám ), je ta pneu také nelegální.
morabo napsal:
Jediny legalni na cem se da nejrozumneji offit a nejmin se zalepujou...
Jen bych upřesnil, že ani Karoo ani Karoo T nemá rychlostní index H, takže pokud není v TP napsaná vyjímka ( což já nemám ), je ta pneu také nelegální.
Pokud vím, tak netřeba, jen musíš mít viditelně v zorném poli označeno, že tam máš gumy s omezenou rychlostí. To by snad žádný rychlejší BMW auto nemohlo jezdit na zimáčích, jelikož runflaty se v dělají většinou do 190, max 210...
U zimáčů pokud vím ta výjimka existuje a špunty jsou M+S, ne?!
BTW TKC taky nemaj spravnej index a můžeš na nich GS odvézt přímo z krámu....
Upravil morabo dne 30.03.2012 12:14
Maiali nel Fango!
VYHLÁŠKA 341/2002 Sb.
Ministerstva dopravy a spojů
o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
§ 21
Kola, pneumatiky a protiskluzové řetězy
(K § 2 odst. 5, 6 a 7 zákona)
(2) V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem).
Mne minule vyhodili z STK na Cernym Moste s TKC,nedali si vysvetlit,ze uz z prodejny na nich muzu odjet.....ted je mam stejne jako karoo zapsany ve velkym technicaku.
xavier napsal:
Mne minule vyhodili z STK na Cernym Moste s TKC,nedali si vysvetlit,ze uz z prodejny na nich muzu odjet.....ted je mam stejne jako karoo zapsany ve velkym technicaku.
Jak sis to nechal zapsat do TP?
Pokud to jde, taky bych si to tam nechal zapsat.
xavier napsal:
Jak sis to nechal zapsat do TP?
Pokud to jde, taky bych si to tam nechal zapsat.