Ve firmě se mi rozmohl nešvar.. Zkrátka se začalo ztrácet poměrně drahé zboží, nicméně je celkem těžké ukázat na někoho prstem. Řešil někdo podobnou situaci s nějakou specializovanou firmou?
P.S. Nemůžu to řešit sám, ptž u nás děla půlka naší skvělé rodiny...
Díky za rady
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Neříkej, že máš podezření, že ti tam pytlačí rodinnej příslušník!
Upravil Hrabe_X dne 10.04.2012 08:29
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
je to jednoduche.. z tvojho prispevku citim ze si nechces narobit zlu krv v rodine, ale ak to bude pokracovat dalej tak si ju aj tak narobis
takze v podstate ide len o to ako daleko to nechas zajst a prdnu ti nervy..
..jedine co by som este skusil je zvolat kompletne vsetkych pracovnikov a povedat im aky mas problem s tym ze si ochotny urobit hrubu ciaru za tym co bolo s tym ze to od tohto momentu prestane, ak nie, budes musiet riesit pre vsetkych zucastnenych neprijemnou cestou nakolko ekonomicke skody sposobene kradezami ohrozuju pracovne miesta vsetkych zamestnancov atd atd atd
Já řešil podobné problémy nenádálýma kontrolama a pořízením IP kamery. A abych nebyl za zlého strejdu, řekl jsem, že je to ne kvůli zaměstnancům, ale kvůli pojišťovně a případnému vloupání. Pak se budeš moct kdykoliv mrknout co a jak...
Servisáku, s těma kamerama bych byl opatrnej. Vím že u nás ve firmě dali bezpečnostní kamery na dílnu kvůli ztrácejícímu se materiálu. Zaměstnanci podali trestné oznámení, že jsou sledováni při práci a firemní právníci měli na pěkných pár měsíců pracovní náplň.
S kamerama je to velice složité a doporučuji to konzultovat s právníky kdy a kde použít.
Splněný sen moje 1100GS
Proč ? Udělal bych to jak píše NICHOLAS ,že je to pro pojištovnu.. Já bych je trošku ojebal nakoupil bych ty atrapy kamer namontoval a pak je pěkně pomalu přehazoval za funkční..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
u nás mají zaměstanci plnou..podotýkám plnou hmotnou zodpovědnost...a po inventůře si chybějíci zaplatí..nikdy jsme s tím neměli problém,a pokud nastupuje nový člověk což u nás není až tak často,je na to vždy řádně upozorněn,nebo nemá práci.
http://czunici.ra...
Počkej jak trestné oznámení???? I kdybys to neměl pro pojišťovnu, tak nemohou zaměstnanci podávat trestní oznámení, protože pokud kamery nedáš třeba do šaten, nebo na záchody, tak je to všechno v pořádku. A jak říkám - pokud řekneš, že je to kvůli pojišťovně, tak jsi uplně v klidu. Ale ještě si nech od zaměstnanců podepsat seznámení s tím, že tam kamery jsou nainstalované...
Kamery mám dvě na dvoře.. Ztrácí se mi dlažba z hangáru to znaméná na jednu krádež cirka 400kg. Do hangáru se nikdo nevloupal, takže to někdo naložil destou a v pracovní době někomu naložil na dodávku.
Než jsem pořídil kamery tak se ztratilo asi pět plných palet.. benga pochopitelně nemají jak najít pachatele..
Napadlo mě, že by si se zaměstnancema promluvil člověk který zná něco jako řeč a dobře míří otázky.. Mám spoustu nápověd a asi dokonce vím kde to zboží je, ale nemůžu si dovolit na někoho ukázat prstem..
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
nicholas20087 napsal:
Počkej jak trestné oznámení???? I kdybys to neměl pro pojišťovnu, tak nemohou zaměstnanci podávat trestní oznámení, protože pokud kamery nedáš třeba do šaten, nebo na záchody, tak je to všechno v pořádku. A jak říkám - pokud řekneš, že je to kvůli pojišťovně, tak jsi uplně v klidu. Ale ještě si nech od zaměstnanců podepsat seznámení s tím, že tam kamery jsou nainstalované...
No bylo to na dílně a lidi se ohradili že jsou sledováni při práci.
Chlapi fakt nevím podrobnosti jak to bylo, ale vím že jednu dobu ty kamery mohly být zapnuty jen mimo pracovní dobu. Těď už nejsem v té firmě (ne v souvislosti s těma kamerama )a je to už asi dva roky, tak se možná legislativa změnila.
Remus nezávidím ti v zaměstnávání rodiny. To je nevděčná práce.
Držím palce ať to vyřešíš
Splněný sen moje 1100GS
Add kamery: neni to tak jednoduchy, ze si nasekas do firmy kamery.. resili jsme to v praci, ohlaseni na urade (ochrana osobnich udaju). Co jsem z toho pochopil, zajima je to hlavne kdyz ukladas zaznam z kamer.. jsou tam nejaky pravidla jak dlouho muzes uchovavat zaznam, co smis a nesmis nahravat atd.. Nevim, jestli je to od urcityho poctu kamer, u nas jich mame... hafo.
nicholas20087 napsal:
No bylo to na dílně a lidi se ohradili že jsou sledováni při práci.
Chlapi fakt nevím podrobnosti jak to bylo, ale vím že jednu dobu ty kamery mohly být zapnuty jen mimo pracovní dobu. Těď už nejsem v té firmě (ne v souvislosti s těma kamerama )a je to už asi dva roky, tak se možná legislativa změnila.
Remus nezávidím ti v zaměstnávání rodiny. To je nevděčná práce.
Držím palce ať to vyřešíš
No právě proto bych uvedl, že je to kvůli pojišťovně, taky to může být kvůli případnému pracovnímu úrazu atd.. :-) Já myslím, že něco by se vymyslet dalo
:_)
Nam zamestnanec kradl naftu.. Po nocich z aut, tak dostal facky a sel...
BMW1200LC GS ADVENTURE
EX>>AJPPR7
EX>>KTM1190ADV
EX>>KTM990 Adventure
EX>>BMW1150 GS Adventure