Od té doby co jsem GSko koupil, řeším stále samé problémy, ale k věci
Dneska jsem jel po polňačce a najednou motorka zdechla a už nenastartovala, když jsem měřil napětí na baterce naměřil jsem při klidném stavu 11,98V a při startování 9,5-9,8V, nenastartoval sem, při dotlačení domů cc 1,5 km jsem nabil baterku a myslel jak krásně chytne a ono nic točí ale nenaskočí, čerpadlo začalo vydávat divný zvuk dělá jenom zzzzzz, tak se ptám jestli to napětí je v pořádku, jestli baterka to už nemá zasebou, a jak se pozná odešlé čerpadlo?
odpoj hadičky od čerpadla a vyskušaj či stirka benzín ked štartuješ. ked ano tak je v poriadku. urťite tam musi byt nejaky menovyty tlak ale to doma neodmeraš. ked pojde palivo vyskušaj sviečku vybrat opriet z fajkou o kostru a pretočit štarter ked hadže iskru. tak ešte skus vymenit baterku možno sa to RJ nepači že to tolko poklesne. skus ju vymenit od kamarata. a pak už jenom na diagnostiku
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Zítra to zkusím, před chvílkou sem to zkusil nastartovat a nic, čerpadlo vydává zvuk jako by tam nešel benzín jakoby jelo naprázdno, ještě mě napadlo, jestli néni ucpaný filtr mezi čerpadlem a nádrží jestli tam nějakej je? a tím by nešlo tolik benzínu do čerpadla, už fakt nevím chvílu to jede a najednou z ničeho nic to nejede pomalu ale jistě mě chytá pocit bezmoci, čistil jsem vše okolo stříkačky, ale tím to očividně nebylo, tak se přesunu k nádrži
no to čerpadlo mění zvuk taky podle toho kolik tam máš benzínu v nádrži,když je tam málo je to hlučnější,jinak bych šel po svíčkách,když jsi stim točil stou slabou baterkou tak byla jiskra slabá a je to uchcaný,ale to proč to nenadále chcíplo to nevim,šel ybch po nějakym palivovim filtru v nádrži jestli tam je jako u velkýho GS
co se týče slabé batrky - není nejjednodušší než zkusit nastartovat z jiné baterie přes kabely a uvidíš, jestli je problém ve slabé bateri.. Může to dělat.. už jsem se s tím také setkal..
Upravil jezek dne 10.04.2012 23:09
shimi napsal:
no to čerpadlo mění zvuk taky podle toho kolik tam máš benzínu v nádrži,když je tam málo je to hlučnější,jinak bych šel po svíčkách,když jsi stim točil stou slabou baterkou tak byla jiskra slabá a je to uchcaný,ale to proč to nenadále chcíplo to nevim,šel ybch po nějakym palivovim filtru v nádrži jestli tam je jako u velkýho GS
Na svíčky jse se nedíval, když jsem to dotlačil dom byl jsem nasranej, zítra to všechno prolezu a podívám se, ale ten zvuk toho čerpadla je jako kdyby nenasával benzít
Děkuju vám všem za rady, problém je vyřešen, sešlo se pár chyb:
1. odešla žárovka na rezervu=došel benzín
2. Baterka K.O.
3. byl přerušen drátek, jak je schovanej ten svazek na motoru, nevím od čeho ale jak jsem ho připájel tak motorka naskočila a vrní
Ještě mám jednu otázku při výměně žárovky v budících, tak se tam musím dostat zezadu, nebo stačí oddělat ten kryt ze předu?
D-A-G-R napsal:
Děkuju vám všem za rady, problém je vyřešen, sešlo se pár chyb:
1. odešla žárovka na rezervu=došel benzín
2. Baterka K.O.
3. byl přerušen drátek, jak je schovanej ten svazek na motoru, nevím od čeho ale jak jsem ho připájel tak motorka naskočila a vrní
Ještě mám jednu otázku při výměně žárovky v budících, tak se tam musím dostat zezadu, nebo stačí oddělat ten kryt ze předu?
Tak chtěl jsem se tě zeptat jestli ti nedošel benzín, ale bál jsem se
Taky jsem měl chut se zeptat, když ti to tak divně bzučelo. Ale důležitý je že už to šlape jak má
Musíš oddělat plexi s těma plastama a světlem a pak už to tam najdeš.
Upravil MarekHK dne 11.04.2012 19:39
F 650 GS (00)
Prostě jsem spoléhal na kontrolku chyba začátečníka, ale i když jsem dolil , tak to bylo tím drátem, ale problém odstraněn, už jsem se ale zhrozil, že budu muset kupovat nový čerpadlo.
Vozí někdo z vás náhradní díly, když jede někam dál (např. čerpadlo, ŘJ...)?
Žárovku jsem už našel a v týdnu půjdu kopit žárovečky ale ledkový.
D-A-G-R napsal:
Prostě jsem spoléhal na kontrolku chyba začátečníka, ale i když jsem dolil , tak to bylo tím drátem, ale problém odstraněn, už jsem se ale zhrozil, že budu muset kupovat nový čerpadlo.
Vozí někdo z vás náhradní díly, když jede někam dál (např. čerpadlo, ŘJ...)?
Žárovku jsem už našel a v týdnu půjdu kopit žárovečky ale ledkový.
Jestli máš na mysli tu žárovku s H4 paticí, na který je spousta diod, tak to nedělej...
To v životě nemůže fungovat správně. Jestli chceš lepší svítivost, dej Osram night breaker, nebo něco podobnýho.
jardajerman@seznam.cz