Jak poznam na F 650GS 2001 že má 25KW? Ma je v papírech ale jak poynam že není otevřená? ... rad byhc to vedel je to něják poznatelné na první pohled? Popřípadě podle čeho s epozná zdali má či nemá Kit 25 ... díky moc..
Je to tu už mockrát, ale...
Když odstrojíš levou stranu plastů, tak na plíšku kterej drří bovden plynu před stříkačkou je vyraženo 25 kw, nebo taky ne...
Pokud nechceš montovat, tak to někde otevři a pokud pojede 170, je otevřená .
Ale samozřejmě jedině v Německu na dálnici.
jardajerman@seznam.cz
Abych pravdu řek, nevim, jestli je nějakej problém jezdit s otevřenou verzí se zapsanejma 25kw v TP, pakliže máš už "dospělý" papíry.
Jinak těch 25 kw může bejt zase výhoda při případným prodeji...
jardajerman@seznam.cz
Je to dělaný na klapce u stříkačky, je tam plýšek kterým štelují doraz plynu viz obr., na první pohled jsem nic nepoznal(nechával jsem si to škrtit), ale třeba ti někdo poradí jak se to pozná, pozná se to na maximálce
DAGR přiložený následující obrázek:
JardaFGS napsal:
Abych pravdu řek, nevim, jestli je nějakej problém jezdit s otevřenou verzí se zapsanejma 25kw v TP, pakliže máš už "dospělý" papíry.
Je to problém, protože hodnoty v TP se neshodují s reálnými údaji a při případný nehodě, by to mohl likvidátor nebo někdo najít a i když by si to nezavinil tak by to mohli hodit na tebe.
JardaFGS napsal:
Je to problém, protože hodnoty v TP se neshodují s reálnými údaji a při případný nehodě, by to mohl likvidátor nebo někdo najít a i když by si to nezavinil tak by to mohli hodit na tebe.
To od noveho roku...(2012) mužou poslat na technickou. Kdykoliv.. když uznaji za vhodne ted je dalsi otazka, budu to mit vse ok..a ten servis man to nepozna ! tka nevim nevim..
Vidite sami.. jak je obtižne to zjisti.. a ten plisek je opravdu malinkatej.. Kamos na Yamaze ma ten plisek krasne viditelny.. Ma tam plech vleikosti 1X6 cm kde je napsano 25kW mezera a nejaka norma.. a je to vzresene Yamaha Tenere 660
To je otázka jak by to dopadlo. Pokud by člověk tvrdil, že o tom nevěděl, neboť to je nad jeho technické znalosti a dovednosti toto poznat (od toho tu je STK) a jezdil v dobré víře, že to je těch 25kw, nemuselo by to být úplně v řiti, ale problémy by kolem toho určitě byly. Navíc pochybuji, že by likvidátor toto vůbec zkoumal.
Ano možná by to čestné prohlašeni a litovaním šlo.
Ale ano likvidatoři po tom jdou hooodně a uplně nejvíc. Znám par kluku u pojišťoven, sám jsem měl dělat likvidatora.. a tak proto to chci mít v cajku.
A jak jsme už řekl jdou po tem a zaměřuji se na to... Výkon, pneumatiky(rozměry) technická.. domácí upravy.. popřípdaě i homologace na výfuku a na padácích.. vše se kontroluje.. i ke konci přilba... i když s enic tobě a nikomu nestane.. I možná chrániče v bundě. Na to jsme si daval bacha když jsem kupoval oblečení.
Tak nikde neni napsano jak mas byt na motorce oblecenej, povinna je snad jen prilba. Jsem si jist, ze postih od policie by nenastal, pokud bys vypovedel, ze si o tom nevedel a oni nemeli jak to dokazat. Pojistovny, to je vec jina. Hlavne u nas jsou to darebna spolecenstvi
Upravil Cidas dne 14.04.2012 20:21
Škrtíví sada obsahuje plíšek 25kw = 128kč
a 2 šrouby-49kč/1ks =98kč
ostatní provozní výnosy =0,80kč
práce =1140kč
papír který příjde z Prahy =1200kč
zapsání do techničáku =50kč
celkem = 2840kč
Je to tak, že po domluvě přijedeš do BMW tam ti řeknou, že za 2hodiny si pro to máš přijet, nebo tam můžeš počkat. Přijdeš za 2 hodiny zaplatíš, dají ti papíry ( v podstatě účtenku), řekli mi že s tím můžu jezdit na vlastní nebezpečí, že policie by to nemusela brát v potaz, s tím, že ti z Prahy do 14dnů přijde 1 papír (přišel cca za 1 týden), s kterým půjdeš na úřad ( je na něm, že sis to nechal zavřít, a jak se změní výkon/váha a ještě něco), na úřadě ti to napíšou do velkýho technyčáku a dají ti nový malý techničák. Zní to strašně ale není to zas tak strašný, jediný s čim by mohl být problém, když tě chtí policie, když máš jenom ,,účtenku,, to už záleží na tom jestli policajti nejsou blbci. Doufám, že ti to pomohlo a žádná membrána k tomu není
Upravil DAGR dne 09.12.2012 15:02