Zdravím všechny znalé, zkušené a otrlé motorkáře. Před měsícem jsem si udělal radost s novou GSA 1200 a po pár najetých km po ČR, plánujeme Korsiku, ale obávám se, že v půlce července tam asi chcípneme na přehřátý organismus. Jaké kdo máte zkušenosti s místem a hlavně termínem?
Korsika je super, spousty krásných cestiček a opušťených zákoutí, teplé moře, romantické pláže, to je střed a západ ostrova, východní pobřeží je o ničem - města jsou navíc přes prázdniny hnusně přeplněna, Bonifacio i Ajacio děs běs... znova bych tam už v červenci nejel... hned po připlutí jsme dali bundy a kalhoty do úschovny a jezdilo se v tričku a kraťasech... jinak to v 35°C ani nešlo, i vzhledem k průměrné rychlosti do 40km/h....
My jsme byli na Korsice od 9. - 16. 9. a bylo tam kolem poledne k padnutí - teploty na slunci 35-40st.C - průměrná rychlost mnohdy nepřesáhla ani 30km/h a to se neuchladíš. Ale na druhou stranu byly města už s minimem lidí a třeba Bonifaccio jsme si vyloženě užili v klidu. O levnějších trajektech ani nemluvím - jezdí sice třeba jenom ráno a večer, ale zase tam jsme jeli za 25 a zpět za 30 ojro - 2 lidi + motorka. Taky se stalo, že nám na jednu jízdu ale nabídly 115 ojro - a tomu se divila i obsluha.
R 1100 GS
DHinvest napsal:
Zdravím všechny znalé, zkušené a otrlé motorkáře. Před měsícem jsem si udělal radost s novou GSA 1200 a po pár najetých km po ČR, plánujeme Korsiku, ale obávám se, že v půlce července tam asi chcípneme na přehřátý organismus. Jaké kdo máte zkušenosti s místem a hlavně termínem?
Byl jsem na Korsice první týden v květnu a bylo tam všude úplně volno, v Bonifáciu jsme jeli motorkama až přímo do uliček. Žádný horko k padnutí, ale teplo už přesto bylo. Výhoda byla taky, že v kempech byly slevy, a tak se nám ani nevyplácelo stavět stan, protože bungalov byl jen o pár E dražší.
Korsika je super,byl jsem tam několikrát,Naposled vloni v květnu na jednoválcích a červnu na boxerech,Jsou to pro moto nejlepší dva měsíce.Jsou prázdné kempy i cesty.V Červenci až září je moc horko a sucho.Mi osobně se zdá hezčí a lepší severní polovina ostrova.Hlavně vnitrozemí je super.Co se týče moře doporučuju výlet lodí Ajacio - Girolata je to zážitek (pokud ovšem dotyčného nezjímají více města a MacDonaldy....)
PS: někdo tady psal jak levně jel trajektem.Rád byh sehnal nějakou přesnější radu odkud za kolik a jak ten levný lístek koupit.Byl jsem tam 5x vždy jsem jel Livorno - Bastia a nikdy jsem se nedostal pod 100€ za zpáteční.Ani solo ani ve dvou.Jednou jsem koupi dokonce lístky 3 měsíce predem u Wágnera v OL.a stejně to bylo drahé.Pokud někdo máte radu,dejte mi prosím vědět.Pojedu tam ještě vícekrát.Díky.
3axap přiložený následující obrázek:
Vlastimile, bohužel ti neporadím, kupoval to brácha, leda bych se ho zeptal, ale jestli si to ještě bude pamatovat. Lístek mne vyšel na první týden v květnu 1 osoba, 1 motorka, tam i zpátky na 40E. Vím jen, že jsme to kupovali asi 2 měsíce dopředu.
Jo a byl to rok 2009.
Upravil stepan dne 19.04.2012 11:11
ludekson napsal:
Kašli v létě na Korsiku, v červenci ideální Alpy Dolomiti
Nenech se odradit! Je tam krásně. Já tam byl loni a klidně bych tam jel znova. Nádhera. Zažiješ tam to stejné co v alpách a je tam teplo. My jsme měli i 50 st. ale dalo se. Hezčí je západní pobřeží a krásné je i Bonifáčo, to nevynechej.
Tam jsem se dobře zmastil a fotil se s policajtem. Chvíli byl takovej nějakej vyděšenej. Asi ještě nepotkal moraváka.
Já jsem dopředu nic nerezervoval a jel jsem na blint. Je pravda, že do Livorna jsem dorazil až po odplutí večerního trajektu (ty přes noc už v září nejezdí), ale hned jsem si koupil na místě na následující ráno a cena uvedených 25 éček (24,87). Zpět to bylo to samé - když jsem přijížděl do Bastie, tak se zrovna jeden trajekt naloďoval a než jsem sehnal prodejnu lístků na zjištění ceny, tak nám udělal pá pá. Ovšem nám to nevadilo, protože jsme se chtěli ještě válet u moře (resp. baťůžek). Zeptali jsme se na další trajekt a ohromili nás cenou 115, ale když nás viděl, že to s náma málem seklo (i když jsem byl s takovou cenou smířenej), tak se podíval na další den a hle 30 éček - a to byla překvapená i obsluha - podle mě pak už jen doplňují trajekty a proto se ta cena tak houpe. Akorát člověk musí mít časovýho fóra na dojezd domů a místo na vyspání se taky našlo.
Jedná se o rok 2009.
R 1100 GS
ja sem tam byl v roce 2009, stejne jak stepan. Dokonce sme se potkali na lodi
Zpatecni listky stali na cloveka a moto asi 35€. a kupovali sme je tu http://www.corsic...efault.asp.
Ale bylo to minimalne mesic nebo mesic a pul dopredu.
Díky za všechny názory. Shodují se v tom, že červenec není vhodný, ale TAZY říká, že je tam krásně i ve vedru. Asi si vyzkouším nějaký extrémně teplý den u nás, třeba v květnu, červnu ať vím, do čeho pojedu, ikdyž je to nesrovnatelný.
Čau fíku, díky za nabídku. Člověče já mám najeto 250km celkem a nemám vůbec natrénováno. Ne snad, že by mě to nešlo, ale asi bych Tě jen zdržoval. Ještě jednou díky.
DHinvest napsal:
Čau fíku, díky za nabídku. Člověče já mám najeto 250km celkem a nemám vůbec natrénováno. Ne snad, že by mě to nešlo, ale asi bych Tě jen zdržoval. Ještě jednou díky.
Tak tam davej bacha! Je tam krasne, ale 3x mi tam vyjel nekdo v protismeru! Moc se tam s tim nes.rou.
Ahoh Bedo, já ještě na Korsice nebyl, ale chystám se tam v půlce července, takže sbírám také veškeré dostupné informace od těch, kteří to mají v tento termín za sebou. Jediné, čeho se obávám, je to horko, které tam asi v červenci bude.
DHinvest napsal:
Ahoh Bedo, já ještě na Korsice nebyl, ale chystám se tam v půlce července, takže sbírám také veškeré dostupné informace od těch, kteří to mají v tento termín za sebou. Jediné, čeho se obávám, je to horko, které tam asi v červenci bude.