Ahoj kkluci... jak to děláte když vám vběhne do cesty zajíc nebo nebo srnka? Vím že si řeknete co to je za otázku.. Ale reálné to je. Dnes mi vběhl do cesty zajíc.. v 95 km/h se toho nedalo moc dělat když mi vyběhl cirka 4 metry před kolem.
NAštěstí se mi nic ani motorce nestalo. Tak by mne to docela zajímalo.
Tak zajíc je dobrej když jedeš rovně a držíš se tak to ustojíš ale srnka tě dostane.. Aldísek ti muže vyprávět jaký to je porazit srnku....
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Se srnkou už mám take své zkušenosti :-D ale jsou to dva roky zpět.. jel jsem na skutru pohoda 40 km/h a v tom jsem ji napral na předek až mi skočila do náruče a pak jsme ji asi přejel.. byl to mžik.
Srnku jsem taky přejel a v pohodě jen byla už nepoužitelná ,vzhledem k vyšší rychlosti jsem nezabrzdil včas a přeběhlo po ní zadní dvojče T 815 ale byl to hřejivej pocit při představě že by tak mohla vlítnout před motorku-mrcha
Zajíce žvejkneš... ale srna žvejkne Tebe Měl jsem tu čest,tenkrát na Bigovi u Kácova(byl to takovej fofr,že jsem se ani nestačil leknout a už jsem letěl)...Od tý doby mám z lesní zvěřiny solidního lufta...
Upravil Kubrt dne 30.04.2012 22:23
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Zrovna před chvílí volala dcera, že mým autem trefila cizí srnku...auto prý KO, tak uvidíme, už stihla volat VB, tak srnčí nebude...
Na moto mám za sebou kočku (jen to zhoupne), psa (víc to zhoupne)...na kole třeba slepici (to celkem dost nadskočilo, po předním se měla tendeci zvedat, ale dostala pak čistý zásah převodníkem a zadní kolo už jen dopřejelo)
Trefený pták je taky fajn, hlavně v chladiči...ale s tím se prostě nic nenadělá...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Kluci ačkoliv vím jak je toto vážné téma.. docela jsem se zasmál u Větrnikova popsání situace. :-D.
Takovou bilanci už stojí za to něják sepsat a nebo poznamenat na motocykl :-D.
Kolem meho bydliště je zajíců hafo a pokažde když jedu domu počítám s tím že minimálně jendoho trefim a u motorky doufám že netrefim žádného.
NA dvou kilometrech silnice není problem se setkat s až 17 kusy Zajíců a cirka 7 srnkama.
Vjetrnik napsal:
Na moto mám za sebou kočku (jen to zhoupne), psa (víc to zhoupne)...na kole třeba slepici (to celkem dost nadskočilo, po předním se měla tendeci zvedat, ale dostala pak čistý zásah převodníkem a zadní kolo už jen dopřejelo)
chlapci.. pri poslouchani tehle tupejch frajerin se za vas tedy poradne stydim.
u Vjetrnika mne to neprekvapuje, ten v sobe kousek sadisty ukajejiciho se nad bezbranym zviretem bezesporu ma, ale co ostatni?
Kdyz uz neco srazite, tak alespon overte ze to neni porad zivy.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jezdím makat do Tábora. V pondělí ráno jedu od Pardubic a vyjíždím v 04:45.Pokud jedu na mašině(což jezdím skoro celé jaro a léto),tak z těch cca 130km zhruba 90km fakt trnu,kdy ,co trefim... Tu srnu jsem taky sundal při cestě do Tábora,v místě,kterým už 7 let jezdím
A dost často potkávám i gruppu divočáků
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal:
...na to nemusíš jezdit do Tábora, stačí večer vyjet zatáčky v Praze z Troji od ZOO směrem do Bohnic...tam pravidelně bývá stádo přes celou silnici...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
u Vjetrnika mne to neprekvapuje, ten v sobe kousek sadisty ukajejiciho se nad bezbranym zviretem bezesporu ma, ale co ostatni?
Hicksi,sorry,ale v momentě,kdy se sotva sbírám ze země a obhlížím rozstřelenou motorku,mi je život nějaký srnky uplně u pr*ele... Stejnak by jí dřív,nebo pozdějc nějakej **** v mysliveckým sundal...
VojtechPolicky napsal:
Takovou bilanci už stojí za to něják sepsat a nebo poznamenat na motocykl :-D.
a co tam chces napsat? ze je majitel cu*ak?
Kolem meho bydliště je zajíců hafo a pokažde když jedu domu počítám s tím že minimálně jendoho trefim a u motorky doufám že netrefim žádného.
NA dvou kilometrech silnice není problem se setkat s až 17 kusy Zajíců a cirka 7 srnkama.
Pruměrně je to něco kolem 5 kusů.
Každopadně jsem rád že se tato diskuze rozběhla..
to je neuveritelna frajerina jezdit tak neopatrne, ze za tebou zustava hrbitov?
PRIJDES SI JAKO PORADNEJ KING?
ja bych spis rekl *vymazano*
Ja jezdim kazdej vecer pres lesy, polema atd... naprosto pravidelne potkavam od lasicky po jelena, ale zatim jsem to vzdy dobrzdil.
Tedy pardon, na 150 000 km na motorce jsem zatim trefil:
- 1x ptaka nedaleko Noveho Knina
- 1x lasicka v Highlands ve Skotsku... bylo mokro, prebihala, byla uz skoro pryc, ale vratila se z protejsiho pruhu.
Jinak zbytek -- asi tak 30x blizke setkani zvireciho druhu jsem bud vykryl prudkym manevrem, nebo ubrzdil, nebo oboji.
Je to hodne o stesti... ale je to NEJEN o stesti.
Upravil hicks dne 30.04.2012 23:06
17 cm
tady nejde o žádné sadistickou vychloubarnu.. jneom prostě jd eo provoz jako takový. A neboj.. ihned jsme se otočil a jel se podívat zdali je či není živej. Ale pravděpodobně auta co jela za mnou to do řešila za mne.
Vjetrnik napsal:
Hicksi,sorry,ale v momentě,kdy se sotva sbírám ze země a obhlížím rozstřelenou motorku,mi je život nějaký srnky uplně u pr*ele... Stejnak by jí dřív,nebo pozdějc nějakej **** v mysliveckým sundal...
ale to je prece na tobe, jak se stavis k odpovednosti za to, cos zpusobil.
Samozrejme prvni resit sebe, ale hned potom cokoliv dalsiho zivyho, ne?
17 cm
Kubrt napsal:
...na to nemusíš jezdit do Tábora, stačí večer vyjet zatáčky v Praze z Troji od ZOO směrem do Bohnic...tam pravidelně bývá stádo přes celou silnici...
Fakt? To tam choděj požírat pražský bukvice?
No je fakt,že kámoše loni sundala v Pardubicích na nadjezdu na "obchvatu",v zastavěný oblasti srna...
Kubrt napsal:
jezdím makat do Tábora. V pondělí ráno jedu od Pardubic a vyjíždím v 04:45.Pokud jedu na mašině(což jezdím skoro celé jaro a léto),tak z těch cca 130km zhruba 90km fakt trnu,kdy ,co trefim... Tu srnu jsem taky sundal při cestě do Tábora,v místě,kterým už 7 let jezdím
mne zacina rizikova oblast za ceduli Sedlcany a konci nekdy v Mnisku u najezdu na dalnici.. a i pak u Cukraku muze z lesa leccos vybehnout.
V CR pri chronicky neosekanejch pangejtech, kdy jezdime kousek od stromu ci pole to je vylozene o zivot.
17 cm