Kam nebo jak schováváte přilby na motorce.
Když jedu sám tak jí schovám do topcase ale i tam už je málo místa vozím tam často nějaký hadry na převlečení atd.
Když jedeme ve dvou tak nevím kam je schovat kvůli přilbě se mi nechce vozit boční kufry a stejně když pojedeme na delší výlet a kufry budou plný tak je tam zase nedám.
Napadlo mě jedině nějaký lanko protáhnout přilbami a zamknout třeba k držáků kufrů.
Nechce se mě tahat přilbu sebou když jdeme od motorky, jak to řešíte poraďte.Dík.
sloon napsal:
Kam nebo jak schováváte přilby na motorce.
Když jedu sám tak jí schovám do topcase ale i tam už je málo místa vozím tam často nějaký hadry na převlečení atd.
Když jedeme ve dvou tak nevím kam je schovat kvůli přilbě se mi nechce vozit boční kufry a stejně když pojedeme na delší výlet a kufry budou plný tak je tam zase nedám.
Napadlo mě jedině nějaký lanko protáhnout přilbami a zamknout třeba k držáků kufrů.
Nechce se mě tahat přilbu sebou když jdeme od motorky, jak to řešíte poraďte.Dík.
lanko mi prijde jako dobrej napad, mam ho taky, i kdyz jsem jeste nepouzil...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zamykáme to k řidítkům zámkem na kolo... sice by Ti to kdekdo při troše snahy přeštíp, ale už je to pro něj problém.
Upravil JardaFGS dne 04.05.2012 21:50
jardajerman@seznam.cz
na 1100 a 1150 (nevim jak na 12tce) je na pravé straně zámek na přilbu, při lepší šikovnosti se tam dají zamknout i dvě přilby (nedávno jsem je tam dal obě). Jinak lanko je dobrá věc a navíc za pár korun nebo dokonce zadarmo si uděláš jak dlouhý potřebuješ - dá se tam pak rukávama protáhnout třeba bundy a nebo kalhoty nohavicema, takže pak můžeš vyrazit klíďo v kraťasech...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Jak již bylo řečeno, nějaké to lanko je ideální a nebo obyčejný zámek co je na kolo. Uzamykatelný háček na 1150 sice mám, ale moje helma mi tam moc nejde...
U někoho jsem viděl velice sympatickou věc - tenké lanko je navinuté v "krabičce" na které je zároveň klasický číselný zámek - tedy odmotáte si lanka kolik potřebujete, prostrčíte někde na motorce a zamknete zase ke "krabičce". Bohužel, ať hledám jak hledám, nenacházím...
-----------
EDIT: Takže doplnění, díky inspiraci Vjetrnikem a jeho kouzelným slovem packsafe jsem to našel a jedná se o něco na způsob tohoto: http://www.haniba...0/?barva=2
Upravil MiDo dne 04.05.2012 22:24
Aha, takze mam Packsafe
Zatim jsem to moc nepouzil, ale kdyz se mi ted nevejde blembak do topu, tak to asi vyuziju casteji.
Je to hezka, mala a dost prakticka vecicka, urcite doporucuju
Bohemische Motoren Werke
Přilby na zrcátka, na každé jednu. Protáhnout pod řidítky klasický cyklistický zámek, který se už prodává stočený do spirály, takže v topcase zabere jen minimum místa. A při jednom ho provléknu rukávy bund, kterými přikryju navigace, aby to moc nelákalo...
Používám už pět let a ještě jsem nezjistil ani náznak pokusu o krádež. Preferuju umístit motorku na frekventované místo. On ten zámek je spletený z ocelových lanek a jde strašně špatně přestříhnout. Obětoval jsem těch sto padesát korun a zkoušel to. Musíš mu rozřezat izolaci a štípat je pramínek po pramínku. Zabralo mi to čtvrt hodiny. A pochybuju, že někdo bude riskovat přesdr*žku, kdyby ho u toho majitel chytil...
Upravil radosek dne 04.05.2012 22:43
Motorku dám na hlavní stojánek, dvě přilby posadím na sedlo, vytáhnu z kufru řetízek, ten provléknu pootevřeným plexi a jeho volné konce cvaknu do zámku na přilbu na pravoboku motorky.
Mám na to běžnej pozinkovanej řetízek z Ferony, oko asi 10 mm, síla "drátu" cca 3 mm, délka sci 1000 mm.
Samozřejmě, když někdo příjde s pákovkama, jsou helmy jeho
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Na naší Dakarce to řeším řetězem na motorku. Provlékám ho madlem, za které se drží spolujezdec, skrz obě přilby, přivřít plexi a obě sedí na sedle. Měl jsem to takhle už několikrát, bohužel fotku nemám...
MiDo napsal:
Jak již bylo řečeno, nějaké to lanko je ideální a nebo obyčejný zámek co je na kolo. Uzamykatelný háček na 1150 sice mám, ale moje helma mi tam moc nejde...
U někoho jsem viděl velice sympatickou věc - tenké lanko je navinuté v "krabičce" na které je zároveň klasický číselný zámek - tedy odmotáte si lanka kolik potřebujete, prostrčíte někde na motorce a zamknete zase ke "krabičce". Bohužel, ať hledám jak hledám, nenacházím...
-----------
EDIT: Takže doplnění, díky inspiraci Vjetrnikem a jeho kouzelným slovem packsafe jsem to našel a jedná se o něco na způsob tohoto: http://www.haniba...0/?barva=2
Ja mam tenhle kodovany zamek od ABUS s tim, že toho lanka je tam tak 150cm a je rolovaci. Ale používám ho jen na zamčení tankvaku k moto a uzamčení zipu. Na helmy mam silné potažené lano od ABUSE, ktery zacvaknu do očka na helmy na prave strane 1150