Protože mi rupla přední brzdová hadice, tak bych tady rád ostatním poradil a poskytl fotky, jak to všechno vyměnit. V mém případě nejde jen o hadici, ale i o sadu těsnění. Nechám to zatím na fotkách a kdyby se k nim chtěl někdo na něco zeptat, rád zodpovím. Pokud budu moci...
Sadu těsnění jsem měnil, protože mi přišla gumička už dosti jetá... A udělal jsem dobře... Po jejím sundání jsem nevěřil, co se mi ukázalo - naprosto zrezlá a už polámaná pružina...
Jinak originální brzdovou hadici jsem nahradil pancéřovou... V jednom zdejším závodnickém obchodě si kupuju metráž hadice, koncovky a ostatní komponenty, ze kterých si to sám skládám... Přední hadice mě tedy vyšla na 550,-...
P.S. Na finální odvzdušnění se mě neptejte, tak dlouho jsem se s tím s*a*, volal Servisákovi, strejdovi i kolegovi, až jsem teď v klidu u televize. Zítra mi soused doveze nějakou pumpu, která by mi mohla pomoci, jinak to normálně odvezu do servisu...
Na fotce nová sada těsnění... Všechno co vidíte má jedno objednávací číslo 32727676648.
xHackerM přiložený následující obrázek:
V sadě je ještě nějaký nový gumový bazmek, takže také vyměnit... Pozor - nezapomeňte směr, kterým se nasazuje...
xHackerM přiložený následující obrázek:
servisak napsal:
HMM tak to už se ti nedivím že je to neodvzdušnitelný.. Kolik máš najeto že to takhle shnilo...
Dakarka už má 65tis. km...
Dle mého je celá nová hadice plná vzduchu a ten prostě nejde ven... Zkoušel jsem hadičku na ventilu, tlačit to tam stříkačkou, horem, spodem, zvedat třmen výš, než je úroveň nádobky, prostě niiiiiic...
Jp tys to rezatý a shnilý vyměnil.. Aha jsem myslel že jsi to pak rozdělal a zjistil že je to takhle ko... Omluvuju se blbě jsem četl
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
HMM tak to už se ti nedivím že je to neodvzdušnitelný.. Kolik máš najeto že to takhle shnilo...
Dakarka už má 65tis. km...
Dle mého je celá nová hadice plná vzduchu a ten prostě nejde ven... Zkoušel jsem hadičku na ventilu, tlačit to tam stříkačkou, horem, spodem, zvedat třmen výš, než je úroveň nádobky, prostě niiiiiic...
Tohle samé jsem řešil minulý týden na varaderu,spodek i vršek nový a bublalo to jak sycená minerálka a né a né to ovzdušnit.2 noci zamačknutá páčka a nic.Nakonec jsem to projel po louce aby se to pořádně protřepalo a do 10 minut to šlo samo,asi se to uvolnilo
Nejdůležitější je odvzdušnit pracovní válec u páčky. Pokud tam máš vzduch nenasaje. Ideálně natočit řídítka tak ať je ta dírka v nádobce nejvýše za soustavy. Párkrát jsem i pumpu sundal abych ji odvzdušnil- nklápěl a třepal vždy se v dírce objevila bublina a při lehkém zmáčknutí vyskočila ven. Nebo jak píše Mára, jezdit a ono to z těch různých záhybů- zláště bendž (holendrů) vyskáče.
Biker755 napsal:
Nejlíp mi to šlo odvzdušnit,když jsem to plnil přes odvzdušňovák.
To jsem taky zkoušel... Naplnilo mi to nahoře nádobku kapalinou, co jsem zkoušel předtím plnit shora a neměl jsem pak jak to odsát - v garáži jen jedna stříkačka...
Tlačil jsem to zdola pod tlakem a průtokový šroub,který jde do pumpy u nádobky jsem si povolil,pod šroubem jsem měl trychtýř s nádobkou,když začala téct čistá kapalina,dotáhl jsem průtokáč a dotlačil to do nádobky,tam bylo už jenom minimum vzduchu.
Dum spiro,spero.
ja som menil hadice za pancierove a odvzdusnene som to mal za 15 min:
-vypustil som vsetku kvapalinu cez odvzdusnovak, nasadil som nove hadice
-na odvzdusnovak som nasadil priesvitnu hadicku a spodny koniec som strcil do flase s lubovolnou tekutinou (kvoli podtlaku)
-do brzdovej nadobky som dolial novu kvapalinu, povolil som odvzdusnovak, stlacil brzdu a drzal, dotiahol odvzdusnovak a povolil brzdu - toto som opakoval a pri tom dolieval do brzdovej nadobky stale novu kvapalinu (stale musi byt vidiet v nadobke)
-kym netlaci do priesvitnej hadicky ciru brzdovku bez bubliniek tak treba opakovat predosli bod
BTW: je to praca pre dvoch, jeden stlaca brzdu a dolieva a druhy povoluje a dotahuje odvzdusnovak
pncierove hadice Goodridge som kupil TU za 40libier (cena je za sadu)
Upravil t0mas dne 06.05.2012 23:44
Hmm, vím jak se to má dělat, ale ten postup mi prostě nefunguje... Když jsem dával pancéřovku dozadu, zvládl jsem to sám... Tady jsme to dělali ve dvou, shora, zespoda, s otevřenou i zavřenou nádobkou, s odšávačkou atd. a prostě nic... Mi přijde, že celá hadice je plná vzduchu...
Na dnešek bych měl mít domluvenýho chlapíka, co servisuje motokrosový stroje, tak snad na to bude mít nějakou pumpu nebo tak... By mi fakt jeblo, že si ani ty podělaný brzdy sám neodvzdušním... Nějak je to proti mě, no...
snad si vyměnil vše dobře,protože když pumpuješ musí to dole vytekat z odvzdušnováku,jinak je pumpa k.o. já jsem řešil,že jsem vyměnil za celou jinou pumpu i s nádržkou,ještě že mám dost dílů,je to shodné s cs.
"Žij svůj sen"