Mám jednu velkou prosbu?!?! Chci letos zkusit Rumunsko. Vím že je tu několik vláken. Žádné ale neobsahuje přesný popis trasy. Proto poprosím zkušené cestovatele po Rumunsku. Zašlete mi nějaký ověřený a projetý plán cesty. Plánuju vyrazit na přelomu června a července. Cesta na cca 10 - 14 dnů. 2 motorky a pouze dva jezdci. Bez batůžků. Spaní pod stanem nebo v nějakých ověřených kempech atd. Děkuji
Takhle jsme to jeli letos v prvním květnovém týdnu:
1. Den
Slovensko - Satu Mare – Livada – Orasu Nou – sedlo Huta ( kemp s restaurací)
2. Den
Sedlo Huta – Remeti – Sighetu Marmatiei – Barsana – Bogdan Voda – Bocicoel – Viseu de Sus – Borsa – sedlo Prislop. Dále po silnici č. 18, cca. 1 km před začátkem obce Carlibaba odbočit vlevo na širokou lesni cestu, kde začíná cca. 40 km hezký offroad přes Bobeica, Izvoarele Sucevei do Moldova Sulita. Pokračovat dále po E576 směr Vatra Dornei, za sedlem Mestecanis kemp.
3. Den
Vatra Dornei – Poiana Stampei, vlevo pěkná šotolinka přes Dornisoara opět na silnici č. 17 po cca. 500 m Draculovo muzeum. Zpět přes Vatra Dornei - Dorna Arini – sedlo Paltinis – Bilbor – Borsec – Jolotca – Gheorgheni - kousek za městem směrem na Bicaz po pravé straně malý rodinný kemp.
4. Den
Gheorgheni – Suseni – Zetea – Odorheiu Secuiesc – Martinis – Cata – Rupea – Jibert – Vistea de Jos - Cartisoara – Balea Cascada . Zpět na Sibiu – Alba Iulia – Zlatna – Abrud – Rosia Montana – Campeni - Bistra (penzion)
5. Den
Campeni – Albac – offroad směr Horea – Poiana Horea – Smida – Rachitele – Ciucea – Bucea – Lorau – Bratca – Damis – Dobresti – pěkny offroad na Varciorog – Oradea – Maďarsko.
petrgs napsal:
Takhle jsme to jeli letos v prvním květnovém týdnu:
1. Den
Slovensko - Satu Mare – Livada – Orasu Nou – sedlo Huta ( kemp s restaurací)
2. Den
Sedlo Huta – Remeti – Sighetu Marmatiei – Barsana – Bogdan Voda – Bocicoel – Viseu de Sus – Borsa – sedlo Prislop. Dále po silnici č. 18, cca. 1 km před začátkem obce Carlibaba odbočit vlevo na širokou lesni cestu, kde začíná cca. 40 km hezký offroad přes Bobeica, Izvoarele Sucevei do Moldova Sulita. Pokračovat dále po E576 směr Vatra Dornei, za sedlem Mestecanis kemp.
3. Den
Vatra Dornei – Poiana Stampei, vlevo pěkná šotolinka přes Dornisoara opět na silnici č. 17 po cca. 500 m Draculovo muzeum. Zpět přes Vatra Dornei - Dorna Arini – sedlo Paltinis – Bilbor – Borsec – Jolotca – Gheorgheni - kousek za městem směrem na Bicaz po pravé straně malý rodinný kemp.
4. Den
Gheorgheni – Suseni – Zetea – Odorheiu Secuiesc – Martinis – Cata – Rupea – Jibert – Vistea de Jos - Cartisoara – Balea Cascada . Zpět na Sibiu – Alba Iulia – Zlatna – Abrud – Rosia Montana – Campeni - Bistra (penzion)
5. Den
Campeni – Albac – offroad směr Horea – Poiana Horea – Smida – Rachitele – Ciucea – Bucea – Lorau – Bratca – Damis – Dobresti – pěkny offroad na Varciorog – Oradea – Maďarsko.
Supr popis Máš z toho něco, co by jsi chtěl vypíchnout jako nej? Nejlepsi vyhledy....největší zapadákov ....
I pád na hubu je pohyb kupředu
Pred rokom som prvu cestu do RO plánoval podľa tohto tu a musím povedať, že je to celkom zaujímavá trasa . https://plus.goog...psrc=pwrd1Glock-plastik fantastik :-)
asi nejlepší byl přejezd Carlibaba - Bobeica - Moldova Sulita východně od Borsy (bahno, vyjeté koleje a pastevečtí psi a pak úsek Vatra Dornei - Panaci - sedlo Paltinis - Borses - Jolotca.
Děkuji za první odezvy. Na typy kouknu a rád nějaký využiju. Za nabídku na připojení ke 3 cestovatelů děkuji. Určitě si promluvím s kolegou a ozvu se. Rozhodně přivítám i další typy.
glock7 napsal:
Pred rokom som prvu cestu do RO plánoval podľa tohto tu a musím povedať, že je to celkom zaujímavá trasa . https://plus.goog...psrc=pwrd1
Jsem rád, že někomu moje trasa pomohla s přípravou.
Bylo to taky naše první Rumunsko.
Trasu /dle glocka 7/ máme z 80% souběžnou. Jsem rád, že jsem viděl, jak to vypadá na 66A, hlavně kolem jezera Lacul Valea. Je to první info. co jsem našel o této cestě, že někdo jel. K
Dobrá trasa, část jsem jel před dvěma týdny a zbytek máme taky několikrát za sebou. Doporučuji jet z Targu Jiu ne nahoru do Petrosani a odtud na východ do "kempu" s chatkami (pokud jsem to na snímku určil správně, je to místo, kterému říkáme Pionýrák), trasa je to pěkná ale zdaleka ne tak jako z Targu Jiu ještě cca 30 km na východ, pak uhnout na sever na 67C a do Pionýráku jet přes Novaci. Tenhle úsek byl kdysi dost drsný offrooad, těch 25 km z horského střediska do Pionýráku trvalo tak 4 hodiny, ale už vloni tam byl asfalt, což už není takový adrenalín ale zase je to pohodová jízda jedněmi z nejkrásnějších rumunských scenérií.
To Ivan : "Pionýrák" je v Obírsia Lotrolui? Jinak potvrzuji,co napsal Ivan o cestě přes Novaci.Na několik dní jsme se v Lotrolui ubytovali v novém penzionu a vyjížděli do okolí (r.2005) Mě se tady líbilo nejvíc.
Jojo, to je ono - cesta i Pionýrák:-) Poprvé jsem to jel asi před 6-ti lety, to nás v půlce června zastavil sníh. Podruhé, o rok později, jsme projeli a byl to úžasný adrenalínový zážitek - jelo se po šutrech, po skále, cesta byla místy propadlá, no nádhera. Vloni už tam byl bohužel asfalt a tím pádem víc motorek, aut i lidí. Ale stále je to nádherné..
glock7 napsal:
Pred rokom som prvu cestu do RO plánoval podľa tohto tu a musím povedať, že je to celkom zaujímavá trasa . https://plus.goog...psrc=pwrd1
Jsem rád, že někomu moje trasa pomohla s přípravou.
Bylo to taky naše první Rumunsko.