V pátek 8.6.2012 mám odjíždět na motorce do Řecka. Tak jsem se dokopal k tomu si i vzhledem ke končící technický dojet na STK, udělat obojí i s evidenčkou. Motorku mám po majiteli v ČR, on dovoz z D
evidenční pán kouká do velkýho TP, na zadní gumu, do velkýho TP, na zadní gumu, na mě a zase do TP, kouknu se taky do TP a ejhle.. v TP je na zadek v kolonce 2. náprava "kuří nožky" značící, že se tam má nacházet stejná guma jako vpředu
NO NENI TO K POSRÁNÍ??????? CO JE TO PROBOHA ZA KRETÉNA co tam dal takovou kravinu? tímto zdravim do MÚ Valašské Meziříčí, pokaždý když pojedu kolem se pujdu vyprázdnit k Vašim dveřím
Verdikt?
vozidlo z hlediska evidenční kontroly nevyhovuje..
Co s tím? Bylo by mi to buřt kdybych moto nepotřeboval převést na sebe a taky mě upozornili, že v případě nehody by neplnila ppojišťovna.
Dopravka po telefonátu chce vyjádření BMW, že rozměr je zapsanej špatně aby ho mohli změnit v TP
Umí to tu někdo, poradí někdo? zoufalství a vztek urputně cloumá mojí tělesnou schránou
Upravil mirekcinan dne 01.06.2012 13:29
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Zkusil bych zavolat do Renocaru nebo Inveltu a hned bys věděl co a jak.
Měli sme kdysi podobrý peripetie se skutrem z itálie, na uředě že v orogi techničáku je málo údajů. Udaje dodala DEKRA bratru za 1900kč
... a nestacilo by nahodou ukazat jim napr. navod (pokud mas) kde na konci jsou vzdy uvedeny technicke specifikace jako standardni rozmery kol atd.?
Pripadne jestli by v Inveltu nebyl nekdo od te dobroty a napsal prohlaseni?
hodne stesti! Bohemische Motoren Werke
Na STK má možnost nahlídnout do ZTP jiných dovezených vozidel-je to tzv.ztotožení vozidla-typové pokud toto ztotožnění je nemusíš při dovozu žádat dovozce o vystavení potvrzení za 1500K4.
U takhle běžný motorky když se podívá do jejich systému a udělá ztotožnění tak mu to vytiskne ZTP(v podstatě velikej techničák) toho danného typu a tam jasně uvidí a je prokazateln ý jakej rozměr na tomto typu mtorcyklu má být.
TomR1 napsal:
Na STK má možnost nahlídnout do ZTP jiných dovezených vozidel-je to tzv.ztotožení vozidla-typové pokud toto ztotožnění je nemusíš při dovozu žádat dovozce o vystavení potvrzení za 1500K4.
U takhle běžný motorky když se podívá do jejich systému a udělá ztotožnění tak mu to vytiskne ZTP(v podstatě velikej techničák) toho danného typu a tam jasně uvidí a je prokazateln ý jakej rozměr na tomto typu mtorcyklu má být.
Tom
to jo, ale tohle neni čerstvý dovoz.. to už tu jezdí 6 let a až teď přišli na to, že dokavaď nebudu mít správně TP tak mi evidenčku nedaj
NeHledě na to že Mú který motocykl přihlašoval při dovozu do ČR má založenou složku o tom vozidle ve které na 100% leží právě již zmíněné ZTP.Tudíž pokud nahlídnou do této složky,zjistí že udělali chybu při opisu ZTP na velký TP....
Na tom bych trval a vyhrožoval stížností na postup jelikož vyjádření dovozce se zpravidla platí 1500Kč a nevím prioč bys to měl platiti ty že nějakej magor na úřadě se podíval do jiný kolonky a tupě to opsal....
vtk napsal:
... a nestacilo by nahodou ukazat jim napr. navod (pokud mas) kde na konci jsou vzdy uvedeny technicke specifikace jako standardni rozmery kol atd.?
Pripadne jestli by v Inveltu nebyl nekdo od te dobroty a napsal prohlaseni?
hodne stesti!
s tim mauálem mě to taky napadlo, dojít prostě na dopravku, ukázat, nechat předělat, udělat evidenčku, zase na dopravku a nechat dohlásit.. do****u, to jsou v lepším případě 2 dny v ****u
Na základě návodu k obsluze se to v Praze běžně zapisuje. A pokud je už guma zapsaná správně, tak tim pominou důvody k nevyhovující evidenčce, ale automaticky se z ní stává vyhovující:-) Aspoň takhle to funguje v celým středočeským kraji...
doctorpepe napsal:
Na základě návodu k obsluze se to v Praze běžně zapisuje. A pokud je už guma zapsaná správně, tak tim pominou důvody k nevyhovující evidenčce, ale automaticky se z ní stává vyhovující:-) Aspoň takhle to funguje v celým středočeským kraji...
tak to by mi strašně časově ulevilo..
TomR1 napsal:
NeHledě na to že Mú který motocykl přihlašoval při dovozu do ČR má založenou složku o tom vozidle ve které na 100% leží právě již zmíněné ZTP.Tudíž pokud nahlídnou do této složky,zjistí že udělali chybu při opisu ZTP na velký TP....
Na tom bych trval a vyhrožoval stížností na postup jelikož vyjádření dovozce se zpravidla platí 1500Kč a nevím prioč bys to měl platiti ty že nějakej magor na úřadě se podíval do jiný kolonky a tupě to opsal....
Tom
tak jak píšeš to prý nejde páč STK kde se dělala dovozová technická jela podle globálníé homologace a ZTP se nevystavovalo.. resp. takhle mi to mistři řekli na 2 STK kam jsem teď volal
Zkusim to nechat na dopravde zapsat podle manuálu.. snad to pujde, držte palce (PS. v pátek maji všude volníčko..)
TomR1 napsal:
Tom
tak jak píšeš to prý nejde páč STK kde se dělala dovozová technická jela podle globálníé homologace a ZTP se nevystavovalo.. resp. takhle mi to mistři řekli na 2 STK kam jsem teď volal
Zkusim to nechat na dopravde zapsat podle manuálu.. snad to pujde, držte palce (PS. v pátek maji všude volníčko..)
Tak to ti opravdu drzim palce, protoze ja jsem mel pri dovozu taky tahanice.Sice je moto z Anglie, ale nezajimalo je ani spravne oznaceni svetlometu z nasi evropske verze ani ze to opravdu sviti spravne, ze i z STK je vsechno ok. Proste na urade potrebovali vyjadreni primo z BMW. Pokud by si neporesil, dej mi vedet. Zkusim pohledat mail na pana z BMW co mi pomohl.A bylo to tusim do 3 dnu.Nebyt jeho,tak jsem se s nema hadal az do ted.
Upravil milanosor dne 01.06.2012 14:37
I pád na hubu je pohyb kupředu
TomR1 napsal:
Tom
ano el pokud dle globální homologace má možnost to v systému najít tu globálku a je to tam napsáno.Věř už jsem u toho párkrát seděl když se tyhle věci hldají....
Je to o tom co oni chtějí a nechtějí,ale já bych šel an ten úřad-tam udělali chybu.
Zavolej do Carserivsu, Honzovi Zlabkovi, vzhledem k tomu, ze umi sehnat certifikat od BMW na pridani predni 21" do TP, tak urcite zvladnou i toto. Odhaduji, tak 1500,-
BMW R1150GS MY02
eventuelně se zeptám ještě jinak, na dovolenou ven chci ten pátek jet tak jako tak, malý TP mám, jen ne na sebe, ale na bývalého majitele.. je to problém? všechny náležitosti krom dohlášení motorky na sebe mám v pořádku, povinný atd..
můžou celníci dělat ofuky?
mirekcinan napsal:
eventuelně se zeptám ještě jinak, na dovolenou ven chci ten pátek jet tak jako tak, malý TP mám, jen ne na sebe, ale na bývalého majitele.. je to problém? všechny náležitosti krom dohlášení motorky na sebe mám v pořádku, povinný atd..
můžou celníci dělat ofuky?
Myslim, ze by mohlo stacit cestne prohlaseni o zapujcce moto majitelem uvedenym v OTP. Nejlepe v kazdem jazyce zeme, kterou budes projizdet. Pak bys mit problem nemel.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Ale. Vis jak je to s eurolegislativou. Napr. na poslednim skoleni ridicu nekdy v unoru, nam skolici vysvetlovali, jak je to napr. s hasicakem v aute u nas a v Polsku. Podle eurolegislativy, je policie v sousednim state povinna respektovat legislativu statu z ktereho prijizdis. Mysleno je to tak, ze kdyz prijizdi cesky ridic z Cech do Polska, nemusi mit v aute hasici pristroj (u nas v povinne vybave neni a v Polsku je). Polska policie je povinna to respektovat. Ale k tomu samozrejme pridali, pokud narazis na blba, kterej ten hasicak bude za kazdou cenu chtit videt, a bude mu nejaka eurolegislativa sumafuk, tak mas asi smulu. Asi bys to v nejakem spravnim rizeni vyhral, ale poustej se do neceho takoveho.
Zrovna tak to muze byt s jakymkoli potvrzenim.
Upravil spea - ToM dne 01.06.2012 16:29
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
každopádně budu informovat jak to dopadlo, v pondělí jedu na registr s tim co mám z evidenčky, tam je napsáno, že TP nesedí tak jak by mělo, víceméně když to čtu tak z toho plyne jasně, že je chyba v TP. Radši beru i servisku a manuál. Uvidíme kdo bude za přepážkou. Už jsem kontaktoval i registr kde to bylo přihlášený jako dovoz o vyjádření, ale jak jsem psal, na úřadech se v pátek prostě nemaká.. :-(
3X napsal:
zkusil bych asi jinou STK, protože při "evidenčce" se kontrolují pouze 2 parametry - VIN a typ motoru.
Tak to seš vedle. Na evidenčce se nekontrolují dvě věci ja píšeš,ale porovnávají se všechny údaje v TP se skutečností,to znamená s motorkou. A údajů tam je trochu víc než dva. Takže i ABS,rozměr pneu,ráfků,...nebudu dál jmenovat,každý ví co v TP je
Ahoj měl jsme kdysi podobný problém s autem a teď aj s koupi motorky,,, u auta mi ještě v době když to dělali policajti v chrudimi blbě napsali typ motoru... dokuď to měl původní majitel pohoda cca 6x prolezl technickou až dyž jsem to koupil já nastal problém..řešilo se to tak že Chrudim řekla sorry sice jsme to popletli mi ale máte smůlu zažádejte si o přestavbu..stálo nás to cca 4 tis kč.
u motorky jsme byl první majitel v ČR a tudíž jsme vezl na evidenčku aj D techničák.. pán mi tam ochotně vyplnil lejstro pro úřad..( nedalo mi to a D techničák jsme si okopčil ) po přihlášení a vystavení ČR techničáku a SPZ jsme druhý den zjistil že mi tam nezapsal že mám ABS jel jsme na úrad aby to dopsali..oni mě vykopli ať si to opraví a technické kde mi dělaly podklady..jel jsme tam..pán usoudil že se orpavdu poplet a dodal dodatek se kterým jsem jel zase z5 na úřad kde mi to dopsaly do techničáku,takže pokuď jsi prvním majitelem a měl jsi aj D techničák jeď tam kde ti dělali přihlašovací evidenčku a tam žáden opravu