Ahoj kluci, menší otázka... čím a jak čistíte řetěz když nemáte čistící kombajn :-D a jake přípravky na čištění, popř mazaní používáte. Díky moc za informace. Protože ja mam neuvěřitelně zaflákaný zadní kolo a už mne to nebaví čistit....
Hmm.. tak proč ne žejo :-D, každopadně ta řetězovka co mám na motorce je stejně teď tak trochu K.O. možná ještě nějákej kilometr vydrží... ale myslím si že v pulce sezony pujde... a rovnou i nove desky na brzdy. A když to bude takto, tak rovnou přetěsnění vidlice přední.. ale na ot musí bejt prachy.
Každej výrobce mazání na řetěz taky vyrábí čistič na řetěz ,kterej funguje nejlíp na jejich mazadlo a rozpouští ho. Když chceš ušetřit,tak použij petrojej. Ten neni agresivní na gumičky a jde to taky. Rozhodně ne benzin,aceton,ředidlo atd.
To že se čistí častěji než jednou za rok je samozřejmostí. Spousta lidí jen maže a pak se diví,že jim řetězovka odchází. Vždyť přece mažou...
Jo a maže se na zahřátej řetěz po jízdě. Namazat-otřít co je navíc a uklidit moto. Pak nic nelítá a nešpiní. Ale to snad všichni ví...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
VojtechPolicky napsal:
Ahoj kluci, menší otázka... čím a jak čistíte řetěz když nemáte čistící kombajn :-D a jake přípravky na čištění, popř mazaní používáte. Díky moc za informace. Protože ja mam neuvěřitelně zaflákaný zadní kolo a už mne to nebaví čistit....
a) po kazdem namazani otrit hadrem
dop. Kettenmax + roztok k tomu od Contra praha.
v zasade jak rika Bigr.. cisteni je skoro stejne dulezite, jako mazani.
Pokud chces mit pokoj, porid Scottoiler.
---
jinak jako sprej nam prisel super Motorex onroad.
Upravil hicks dne 03.06.2012 19:06
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jak je to s tou teplotou řetězu? někde sem čet že by se měl mazat studenej řetěž pač to mazadlo je vázaný na nějakym nosiči kerej se vypaří rychlejc dyž se to maže na teplej řetěz..
In pivo veritas!
maqrtek napsal:
jak je to s tou teplotou řetězu? někde sem čet že by se měl mazat studenej řetěž pač to mazadlo je vázaný na nějakym nosiči kerej se vypaří rychlejc dyž se to maže na teplej řetěz..
vicemene vsude jsem cetl, ze se ma mazat teplej, protoze se do nej mazivo + ta humuszvejkacka co ho drzi lip dostane.
17 cm
Samozřejmně že čištím, ale pokažde používám jiný výrobek a hledám ten nejlepší...
Ja čistím řetěz snad po 800km a dukladně po 2000, jinak mažu co 400 km
někdy i co 250 km, záleží kde jedu.
mažu zpravidla po jízdě...
VojtechPolicky napsal:
Samozřejmně že čištím, ale pokažde používám jiný výrobek a hledám ten nejlepší...
Ja čistím řetěz snad po 800km a dukladně po 2000, jinak mažu co 400 km
někdy i co 250 km, záleží kde jedu.
mažu zpravidla po jízdě...
good! jses peclivej...
jinak na cisteni Motorexu zase Motorex cistic + to od Contry.
17 cm
když nemažeš,nečistíš,častěji zaplatíš,za novou sadu,což když nevadí nemaž,nebude lítat bordel a koupíš dnes řetěz i s rozetou a předním kolečkem cca od 1500,-šit nebo 3500,-top
"Žij svůj sen"
praskin napsal:
když nemažeš,nečistíš,častěji zaplatíš,za novou sadu,což když nevadí nemaž,nebude lítat bordel a koupíš dnes řetěz i s rozetou a předním kolečkem cca od 1500,-šit nebo 3500,-top
no ale se spatne udrzovanym retezem jede moto hur... a to vadi zase mne.
17 cm
proto jezdím nejvíc f 650 cs s řemenem nebo ted 1200 gt,tam jsem vyměnil safixo 0,25l a nic necáká,ale na dakaru namažu,trochu sprejem od motulu a kolo hold někdy otřu.
"Žij svůj sen"
Hmm možná už sem to tu před několika lety psal ale docela se mi osvědčil vyjetej olej z jawy sice hned vylítal ,ale namazal a docela i vyčistil , akorát zbytek motorky byl pěkne zaflákanej(akorát sem neměl kryt řetězu).No ale s krytem řetězu to neni tak hrozný.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
když už je rezavej řetěz,tak vyjetej olej budiž,ale jinak je to prasárna, v tom oleji je pěkný svinstvo,to radči vazelínu.( pro jistotu s pískem)
"Žij svůj sen"