Já s tím souhlasím! Jakožto myslivec, ale i motorkář zastávám názor, že do lesa motorka může, ale ne přes zákazovou značku, ne okolo závory, ne s laďákem a ne mimo cesty a svážnice. I mě baví projížďka lesem, na jednom konci tam vjet, druhým vyjet, ale nemám laďák, nejezdím mimo cesty a nejezdím tam, kde jsou zákazy a závory. A neříkejte, že taková místa nejsou, to je blbost, stačí neprovokovat a hledat.
Tam mám chalupu, ale na motorce sem tam v lese nikdy nejezdil. Maximálně tak zkratkou na státovku, kde jezdí ale i autaři.
Na druhou stranu, jak tam jezdí místní s traktorama a podobnejma strojema, to taky není moc šetrný.
Upravil stepan dne 06.06.2012 09:06
To je těžký. Každá strana má svoje argumenty a nechce si je nechat vymluvit,nebo slevit. Je pravda,že se najdou hovada,který nemaji mozek a chovaji se jako po nás potopa,ale tím to kazí jen zbytku komunity.
Já se teď začal taky vdávat mimo asfalt a snažím se nikoho zbytečně nesrat a nedráždit. Myslím si,že se dá projet OFF tak aby bylo všechno bez problémů.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Třeba tak... Z Plzně do Stříbra to je po hlavní cca 32km... Našel jsem si bezva off-trasu (pár kamarádů odtud už ji se mnou jeli), navíc se dá jet v několika "verzích", cestou neporuším ani jeden zákaz (jednou jsme ho s Kendym tedy ve Stříbrském parku porušili), jedu celou dobu (až na přejezdy) mimo silnici a trasa se v nejdelší verzi dá jet někde kolem 40-50km a to si myslím není málo... Trasa vede lesem, kolem pár chatek, kolem řeky, všude se dá tedy narazit na lidi, cyklisty atd. a je jen na nás, jestli se budeme chovat - hovada nebo jako lidi... Jakmile jedu palbu a vidím někoho, tak brzdím, netočím motor a snažím se ho, jak napsal BIGR, co nejméně sr*t a dráždit... A pak proti nám nikdo nemůže nic zásadního mít... Navíc když pozdravíte mávající vnoučata, tak i jejich nasr*nej děda a babča uberou na nadávkách...
TAK TAK, UVIDÍM NĚKOHO TAK SPOMALÍM TAK ABYCH ZBYTEČNĚ NEZAPRÁŠIL A JEDU KROKEM, ZDVIHNU HLEDÍ A POZDRAVÍM... NESTALO SE MI, ŽE BY TÍMTO STYLEM NĚKDO NADÁVAL..ALE DOVEDU SI PŘECTAVIT (VIDĚL JSEM TO NĚKOLIKRÁT), ŽE NĚKDO PROLETÍ NA POLŇAČCE KOLEM ŽENSKÉ S KOČÁRKEM 80KM/HOD, NEBO KOLEM DĚDOŠÁ S BABČO.. POTOM HŮL PŘES ZÁDA JE JEDINÝ VÝCHOVNÝ PROSTŘEDEK...
hele kluci,mate nekdo povedomost co říká o vjezdu do lesa tzv.lesní zákon?Vjel jsem na lesní cestu na jejímž začátku byla značka ,,zákaz vjezdu motorových vozide s vyjímkou motociklú bez postraního vozíku a se zlou jsem se potazal.když jsem se ptal policajtů tak my řeli že tam mužu ale lesníci byli jineho nazoru.podotýkam že jde o asfaltove cesty,kudy dřív jezdili pohraničíci.l
Ok,otazka je jestli se ty omezení vstahujou i na komunikace v lese osazené dopravníma značkama.víš co,nejde o nějaké ježdění mezi stromama a v podrostu.nevím jestli nekdo ty cesty podle ,,čáry,, znáte ale u nas na domažlicku se dá naject moc hezkej kus cesty a opravdu nevjedeš mimo cestu.
Souhlasim s tim co píšou BIGR a xHackerM, nikoho zbytečně nesr.t, nejezdit v malejch stromkách, nejezdit někde pořád dokola...
Ale nabádat lidi, jako to píšou v tom článku, aby práskali motorkáře, s tim ať jdou taky do pr...
Upravil JardaFGS dne 06.06.2012 21:56
jardajerman@seznam.cz
Will napsal:
TAK TAK, UVIDÍM NĚKOHO TAK SPOMALÍM TAK ABYCH ZBYTEČNĚ NEZAPRÁŠIL A JEDU KROKEM, ZDVIHNU HLEDÍ A POZDRAVÍM... NESTALO SE MI, ŽE BY TÍMTO STYLEM NĚKDO NADÁVAL..ALE DOVEDU SI PŘECTAVIT (VIDĚL JSEM TO NĚKOLIKRÁT), ŽE NĚKDO PROLETÍ NA POLŇAČCE KOLEM ŽENSKÉ S KOČÁRKEM 80KM/HOD, NEBO KOLEM DĚDOŠÁ S BABČO.. POTOM HŮL PŘES ZÁDA JE JEDINÝ VÝCHOVNÝ PROSTŘEDEK...
... nejdřív ůl do předního kola a pak přes záda.Staříci už hůř běhají a 80km/hod. už vůbec ne.
ja mel nejvic konfliktu s moto a sneznoskutronepratelema kdyz mi bylo tak 15-18.
Mistama to bylo krusny.. az ted chapu, ze ty sv*ne si na nas dovolovali (myslim starsi chlapi), protoze poznali, ze jsme deti.
Prikazy typu "slez z toho" -- podotykam nekde na vrcholcich jizerek.. pomerne caste. Dodavam, ze zadnej bordel ve vylozene chranenejch lokalitach jsme NEDELALI. vetsinou lesni cesty, casto v desti, noci, zime a snehu.
Dost se nam osvedcilo proste nezastavovat... pamatuju si napr., jak nas zastavil na ZASNEZENE silnici nejakej c*rak s rodinou.
Mimo les, normalni statovka. Skutr s SPZkou.
Kamarad vyklepanej, ja vyklepanej.
Celkem zajecel "slezte z toho" -- v prekladu opust skutr za hromadu penez.
No.. tak jsem vzal michalovi ruku a zmacknul plyn ...
c*rak samozrejme uskocil.
---
pripadne ... BEZKAR MNE BEZ VAROVANI PICHNUL ZA JIZDY HULKOU(!) a probodnul mi bundu!
asi vite sami, jak hroty bezkarskejch hulek vypadaj..
toz tak.
Motorkari jsou casto zmetci, ale ten dobytek co se taha po horach, rve, nechava za sebou bordel a nesnasi motorkare.. CASTO neni O NIC LEPSI NEZ ti co to krosi primo v rezervacich.
Kazdy jaro, jak slezl snih... jizerky plny b*rdelu od bezkaru.
Upravil hicks dne 07.06.2012 22:36
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jezdit na GSA po lesních cestách je ta největší paráda. Dybych neměl věčně bordel v kufru, kterej vobčas zarachotí, nikdo by vo mě nevěděl....
Nedávno sem potkal dva koňáky, jak si to cválají mlázim. Mezi kopytama a drapákem moc rozdíl neni. Pořád ty samý kecy vo ho.vnu, každej ví, jak to vypadá dyž projede lesem Lakatoš.
Svalnatejm řečem myslivců, že les je jejich a že motorkáře střelí se směju, vozim s sebou Berettu. Napřed ať si vohlídají ty jejich srnky a prasata, aby nám ty ku.rvy naskákyly na silnici pod kola.
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
U nas je zákon o lesoch a podach taký , že ked ta chytia a obuje sa niekto do teba , možeš ísť na rok do basy, je to trestný čin.
Su len 2 možnosti, naozaj offroad mimo ciest hlboko v lesoch kde neni nikdo, najlepšie nie cez vikend, aby ani turistu človek nestretol, alebo neist do lesa.
A keby niečo tak nezastavovať , nezastavovať .... ani nahodou
moja skúsenosť:
dostal som radu hlavne nezastavovať. Samozrejme som neposlúchol, ked oproti išiel dedo s kládou na pleci a mával na mňa. Ako som zastavil tak začal nadávať že sa vozím po jeho hore a že tam nemám čo robiť. Jazdil som po ceste rozbitej od traktorov. Nie niekde pomedzi stromi. Ked som mu povedal že čo komu robím zle ved je to tu rozbité od trakorov, tak začal nadávať a zaháňať sa. Tak že ho obídem a budem pokračovať. Dedo zrazu zhodil kládu a prvý šuter čo našiel hodil domňa. Jedna plný a drapák vydoloval zo zeme viac kamenia ako majú na skládkach v kameňolome. Dedo stál za motorkou.
Odvtedy nezastavujem.
A neviem ako u vás ale tu zvyknú niektorý jedinci dávať na dosku klince a zahrabať do zeme, alebo naťahujú oceľové lanká.
sanko napsal:
U nas je zákon o lesoch a podach taký , že ked ta chytia a obuje sa niekto do teba , možeš ísť na rok do basy, je to trestný čin.
Su len 2 možnosti, naozaj offroad mimo ciest hlboko v lesoch kde neni nikdo, najlepšie nie cez vikend, aby ani turistu človek nestretol, alebo neist do lesa.
A keby niečo tak nezastavovať , nezastavovať .... ani nahodou
Jenže na Slovensku je zákonem danej zákaz jízdy mimo pozemní komunikace a to se týká i lesních cest. U nás je něco podobnýho, je zakázáno odbočit na lesní cestu z pozemní komunikace, ale z polní cesty na lesní vjet můžem.
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex