Moira je dobrá ale bohužel polypropylen večer dost příšerně smrdí.
Naprosto se mi neosvědčil Craft a bývalý Jitex prodávaný pod názvem výrobce vlákna Coolmax.
Na výběr jsou toho tuny, nic špatného se nedá říct třeba ani o verzi s dlouhým rukávem série SilverFunction od BMW. Mám to několik let a patří k oblíbeným a fakt nesmrdí a stačí přeprat ve studené vodě i na cestách..
Zásadní chybu vidím v tom, když si člověk koupí prádlo, které je dělané pro masivní výdej energie (fitness, kolo, běh...), které krásně odsaje pot ale při jízdě na motorce se taky krásně ochlazuje a odnesou to záda nebo ledviny apod. Prádlo navrhované pro použití na motorkách je trošku jiné, měly by tam být větší plochy, které zahřívají při tom odparu a úplně síťované by měly být jen části v podpaží. Přesně tak to má udělané to BMW u SilverFunction řady. Ale i ta díky jednomu materiálu bohužel dost studí na zádech.
Já teď testuju 2 týdny něco nového speciálně pro enduro ježdění a nevypadá to špatně, uvidíme...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tome, v tom mas uplne pravdu ... Moira smrdi po celem dnu dost festovne, pold emne je to tim ze odvadi dobre vodu, ale ten sajrajt co je v potu se v ni usazuje a spokojene si tam vegeti ...
... ale jak rika jeden muj byvaly kolega "jeste se nikdo neusmrdel, ale uz spousta lidi zmrzlo ... "
dobrou zkusenost mam i s BlueFly, ale to je spis do chladnejsiho pocasi ... dve oddelene vrstvy, docela dobre to funguje
No každopádně to SilverFunction od BMW fakt nesmrdí. To co právě zkouším nesmrdí taky a je ze dvou materiálů, takže má hřát ale nechci nabízet něco, co si nevyzkouším. Taky to chci pořádně vyprat, měl jsem jedno prádlo, které fungovalo jen do vyprání, takže to chce ještě tak týden. Ceny nejsou tragické od 700 do 1000Kč, netuším co stojí to BMW ale podle mě je to v zásadě jen a jen tou látkou resp. materiály. PLoché švy dělá dneska každý. Je to podobný jako s fleece materiálem. Lidi si myslí, že je fleece jako fleece ale přitom některé vůbec nejsou prodyšné a způsobují kožní alergii, zejména když se člověk zapotí.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
On je rozdíl z čeho je to prádlo vyrobené.Polypropylen-PP polyester- PES polyetylén- PET.Někde ve starých časopisech Outdoor je o tom celé pojednání.Mohl bych to vyhrabat.V poslední době je hodně propagováno norské prádlo Brinje z vlny.Osobní zkušenost s ním nemám.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Kamarad ma celkem dost obleceni od znacky DEVOLD a je moc spokojen. Da se prat i susit v susicce a opravdu po celodennim noseni nepachne. http://www.cyklo-...&Level=233
od lonska pouzivam SilverFunction radu od BMW a max spokojenost, letos jsem jeste sehnal lonskou barevnou kombinaci [zlute triko nebo sede] a prikoupil i letosni blbou zelenou barvu, ale fakticky nesmrdi a preprat jak pise Tom ve studene vode a za 5 minut suche...proste vynikajici
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Přidám se k diskuzi. Jde také o to, že ve spodním prádle(vlastním 3 druhy)mám v létě,popřípadě když se zapotím,pocit studených zad,což mě strašně štve.Je z toho cesta ven ?Řekl bych že většina prádla co tady popisujete, má stejný účinek ???!
Upravil Stenlys dne 22.05.2008 00:32
No to by prave melo funkcni pradlo zamezit, ale musis mit na tom nejlepe bavlnene triko. To je potom uplne mokre, ale to pradlo tu vodu drzi od tela. Super je, kdyz sundas bagl z hrbu, foukne vitr a zada nestudi, protoze jsou v suchu.(bavim se o pradlo na leto, ne thermo)
BTW mam asi sto let starou Moiru, trencle a triko s dlouhym rukavem a nikdy jsem nemel pocit(a ne jen ja), ze by po celodenni ture po kopcich smrdelo(jasne ze nevoni, jak kdyz jsem ho vyndal z pracky). Vecer jsem ho proplachnul v potoce, v lepsim pripade ve sprse a do rana bylo suche. Dokonce pisou, ze se da nosit 30 dni v kuse(antibakterie nebo co), ale to jsem fakt nezkousel.
co se týče pocitu chladu při vlhkém prádle, tak u Canardu ten pocit neznám......na moto se mi osvědčilo jako první vrstva nejvíc....a pro Tomáše: dělají i s oranžovým prošíváním ....P.S.: mám jej...
Ještě další dotazy? Kolik vrstev na sebe, tak aby k nestudilo a já se vlezl do motooblečení Jak to poskládat,je tam toho hodně. Rozumím tedy tomu bobře tak ,že při + 30oC, popřípadě se orosení i v této dnešní teplotě je na zádech sucho ?
Upravil Stenlys dne 22.05.2008 13:37
To Slávek.
Vlna Merino je zřejmě to nejlepší co se dá koupit např Hudy.
V zimě hřeje v létě chladí.
Po cca 6 dnech na mašině nesmrdí.Neměla by smrdět až 14 dní to jsem nezkoušel.
Co je další výhoda jdeš do hospody a ráno tryčko protřepeš a není cítit naprosto žádný zápach.
Jinak tan nápad s tím dalším tryčkem na funkčním prádle je zřejm+ě řešení jelikož problém pocení na mašině je v tom, že ti nevětrá oblečení na motorku.
MARTIN1
Koupil jsem na zkoušku Devold. A nic lepšího jsem na sobě neměl. Můžu jenom doporučit, ale je to drahý jako prase. Triko s dlouhým rukávem v Hannibalu za cca 1400,- Kč.
My budeme prodávat prádlo vyráběné na míru (OEM) pro TT firmou Trevira (německý tradiční výrobce - dělají např. profesionální střiže pro oblečení pro záchranáře, hasiče apod). Je to z jejich "bioaktivní" série, což přeloženo z marketingového balastu znamená materiály (střiž) s aktivní ochranou proti mikroorganismům (např. bakteriím). Původní využití bylo pro profesionální aplikace (např. ve zdravotnictví). Na rozdíl od různých jiných výrobců si tuto funkčnost nechávají testovat v nějakém institutu a mají tu střiž certifikovanou jako nejvyšší hygienickou ochranu - třeba jako látku pro výrobu oblečení na operační sály. Aktivní prvek je pochopitelně stříbro navázané na keramické částice uvnitř i vně struktury vlákna. Díky tomu se stěna bakterií po dotyku s vláknem začne rozpadat a pochopitelně se ani nemůžou množit. Ostatní vlastnosti jsou v téhle kategorii asi standard - rozměrová stálost, snadná údržba (pere se to do 60C), měkký pocit při nošení, naprostá absence pocitu "umělotiny" na těle, která je typická pro polypropylenové střiže, certifikace Oeko-Tex (to znamená že při výrobě není použité nic, co by mohlo znamenat i potencionální nebezpečí pro spotřebitele - olovo, měď, pesticidy, phaláty, chlorové sloučeniny, karcinogeny a mimo jiné se testuje i třeba pH střiže při různých zátěžích teplotních i vlhkostních atd). A ta látka je vhodná i pro alergické pokožky, což je třeba pro mě důležitý.
V případě prádla pro TT jde o dvouvrstvou látku, horní vrstva je tvořená bavlnou se vzuchovými mikrokapslemi - kvůli regulaci resp. zamezení tepelných ztrát při ochlazování, na motorce typicky vlivem větru. To považuji za zásadní, protože všechno prádlo, které jsem zatím zkoušel, tuhle vlastnost postrádaly. Pruh podpaží až dolů je jen z aktivní vrstvy kvůli maximálnímu odvodu potu, švy pochopitelně ploché. Střih je trošku delší, což na motorce není na škodu. Zatím jsem zkoušel jen verzi s krátkým rukávem a bez rukávu, protože jsem verzi s dlouhým rukávem (s dírou na palec) hned někomu prodal na nějakou cestu ale už dorazila první série všech velikostí, takže to vyzkouším asi zítra. Cenově to nevychází tak špatně (700, 800 - 1100Kč podle typu), mám objednané i podvlíkačky ale ty zatím nejsou vyrobené.
Zatím jsem z toho nadšený.
Co se týká Merina, zkoušel jsem (z našeho katalogu) velmi dobře hodnocený Ullfrotte Thermo Merino Wool dresík a bohužel po několika hodinách pod krunýřem (jak jsem se zapotil), vyrážka jako blázen, takže tohle nesnesu. Ačkoliv je to přírodní materiál, nesplňuje antialergické testy.