vedle se resi nepromokave a bezpecne boty, ja mam ovsem jiny problem, ktery je momentalne dost aktualni - potrebuju aspon trochu pevne a bezpecne boty, ve kterych se vsak daji prezit i vysoke letni teploty.
Momentalne mam Gaerne Explorer, vsecko gut, jen pri soucasnem rocnim obdobi jsem v nich jak ve skleniku - jsou vysoke, nepropusti ani sem ani tam a nahore jeste pekne utesnene okolo nohy.
Potrebuji proto neco, v cem bude noha aspon trochu dychat, odolnost vuci vode je ted uplne podradna. Mate nejake doporuceni, v cem se da v letnich hicech fungovat?
Já mám BMW Santiaga s goretexem už 4 rok, samože nechladí, ale dá se to bez problémů zvládnout. Dneska 6 hodin a bylo 31°C.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
kejda napsal:
Já mám BMW Santiaga s goretexem už 4 rok, samože nechladí, ale dá se to bez problémů zvládnout. Dneska 6 hodin a bylo 31°C.
no nevim..Santiaga ve vedru? na umreni.
cele leto jezdim na denni jezdeni Oxtar s goretexem nizke...
+ mam Airflow 2.
ale i v tech se pecu.
---
na DLOUHE jizdy, dovolenou... Santiaga.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kejda napsal:
no nevim..Santiaga ve vedru? na umreni.
cele leto jezdim na denni jezdeni Oxtar s goretexem nizke...
+ mam Airflow 2.
ale i v tech se pecu.
---
na DLOUHE jizdy, dovolenou... Santiaga.
musiš trochu přidat, aby tě chladil vítr
no rekneme si to na rovinu... santiaga pro nekoho, kdo se pece, jsou do veder kravovina.
Uzavrena, koZena, cerna, vysoka bota..
Bozi, bezpecna ale ne na vetrani.
17 cm
ja mam Jupiter 1 ... tohle je moje bota v nove eneraci.
jsem v nich cca celou sezonu od rana do vecera a ok.
17 cm
já mám nízkou botu Thor 50-50 a vedro v ní není, docela vzdušná bota, prodávaj je v Razzu za 2,6t akorát minulou neděli v dešti jsem měl vevnitř bazének, ale už mám objednané GTX adventure botky :c)
Jo a nezapomen poznamenat, ze ja je mam taky a od dubna do rijna je nevemu na nohu, protoze je v nich na chcipnuti... Daleko hur nez v Crossfirech... Ale je pravda, ze mam sirokou nohu a vysokej nart, takze jsem v nich dost napranej, muze to byt trochu i tim.
Jinak ja bych volil neco total deravyho.
Maiali nel Fango!
To je stejna otazka nemající řešení, jako prodyšné nepromokavé oblečení do každé teploty. Bezpečná a nepromokavá bota v které by se v letě nepotila noha se bude hledat hodně těžko. Jezdim v Crossfire, kupodivu se to da docela přežit, raději bych jel v něčem co připomínají odkazy výše, mam takové Alpinestáry s goračem, ale v těch jedu maximalně tady do města, jakmile do lesa tak vždy Crossfire, vždy když si o něco brknu si řikam jak jsem udělal dobře.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
....cokoliv s Gore-Texem není na léto...pokud na léto, tak bez membrány...
blbina... v lete spadne nejvic srazek.
Goretex v tech Jupiterech trochu profukuje i tak... hlavne letni boty nesmej bejt imho vysoky.
17 cm
Jo a nezapomen poznamenat, ze ja je mam taky a od dubna do rijna je nevemu na nohu, protoze je v nich na chcipnuti... Daleko hur nez v Crossfirech... Ale je pravda, ze mam sirokou nohu a vysokej nart, takze jsem v nich dost napranej, muze to byt trochu i tim.
Jinak ja bych volil neco total deravyho.
nepsal jsem to protoze mi to prijde divny (ze je Ti v nich vedro)... mozna to fakt bude spatnym tvarem.
17 cm
Goretex v tech Jupiterech trochu profukuje i tak... hlavne letni boty nesmej bejt imho vysoky.
...jasně, není na léto nic lepšího než Gore-texové oblečení, rukavice a boty....
...a Hicksi, nezapomeň si dnes vzít do bundy Gore-Texovou vložku....má být jen 32 stupňů, tak co kdyby přišla nějaká bouřka...
Upravil Vjetrnik dne 18.06.2012 08:04
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
taky mám Oxtar Jupiter GTX (první generace) na léto, jsou dobré, docela i po 20.000km fungují - profukují, ale už drží proti vodě max 30 minut, pak je to jak v bazénu. Když byly nové, nemohl jsem si stěžovat že by se mi v nich potila noha, teď si je na dovču zase beru...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
...jasně, není na léto nic lepšího než Gore-texové oblečení, rukavice a boty....
...a Hicksi, nezapomeň si dnes vzít do bundy Gore-Texovou vložku....má být jen 32 stupňů, tak co kdyby přišla nějaká bouřka...
snazis se to zase prekroutit, parohaty lesni knoure
nikdo tu nemluvil o rukavicich a bunde, bavime se o NIZKYCH botach, ktere bych si ja I NA LETO KOUPIL s Goretexem.Dela to botu vyrazne univerzalnejsi a po kratsim destiku nemas louzi v bote na celej zbyvajici den.
17 cm
petrguss napsal:
taky mám Oxtar Jupiter GTX (první generace) na léto, jsou dobré, docela i po 20.000km fungují - profukují, ale už drží proti vodě max 30 minut, pak je to jak v bazénu. Když byly nové, nemohl jsem si stěžovat že by se mi v nich potila noha, teď si je na dovču zase beru...
+1
ja teda na dovcu beru kvuli bezpecnosti Santiaga...
17 cm
hicks napsal:
....bavime se o NIZKYCH botach, ktere bych si ja I NA LETO KOUPIL s Goretexem.Dela to botu vyrazne univerzalnejsi a po kratsim destiku nemas louzi v bote na celej zbyvajici den.
...jo, jo....hlavně když Ti do nich nateče horem
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Předpokladem k úspěchu a spokojenosti paradoxně není ta "nejlepší" bota za mnoho tisíc korun, ale spíš ponožky ze správného materiálu za dvě tři stovky - pokud možno raději silnější (tlustší) a hlavně se stříbrným vláknem. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)