Loni v říjnu jsem vrátil CarNet. Dodnes mě nevrátili kauci. Dnes jsem tam opět volal a paní Madejová slíbila že mě zavolají zpět s kontaktem na kompetentní osobu. Kupodivu opět nic. Nejhorší je že si pohrávám s myšlenkou potřebovat Carnet i letos. a 52tis je dost.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
To víte no, termínovanej vklad je termínovanej vklad
To je tak, když má někdo monopol na karnety a založí si byznys na tom, že od někoho bere vratný zálohy... Přece je nebude vracet bez toho, aby si na tom něco vydělal?
Když si spočítáte kolik lidí ročně potřebuje ten karnet (nejsou to jen turisti, potřebuje to každej kamion, co tam jede) a pak si spočítáte, že každej z nich tam dá 50litrů a oni to hodí na 2% úrok na termínovanej půlroční vklad, tak je to slušnej byznys. To byste taky vydrželi pár zlostných telefonů
Dokud je lidi nezačnou žalovat za ušlej zisk, tak se nic nezmění... možná k horšímu, protože vložit to na rok je lepší, než na půl roku
Upravil Mr GS dne 31.05.2019 07:43
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Dnes po skoro 8mi měsících mě přišly peníze. Doporučuji řešit hned s ředitelkou p.Masákovou. Celé to vyjednávání s autoturistem mě příjde dost prapodivné a jsem rád že to mám za sebou.
---------------
S Masákovou jsem mluvil minulý týden. Řekla mi, že Írán má problém přečíst z Carnetu výstupní datum, tak sem jim před týdnem poslal skeny pasu a slíbila, že peníze přijdou během několika dnů. Po týdnu zatím pořád nic.
ludas napsal:
S Masákovou jsem mluvil minulý týden. Řekla mi, že Írán má problém přečíst z Carnetu výstupní datum, tak sem jim před týdnem poslal skeny pasu a slíbila, že peníze přijdou během několika dnů. Po týdnu zatím pořád nic.
lidas
To jsem jim posílal před 2mi měsíci.. a to muselo půl roku čekat až začnu prudit aby, mě o to požádali? Poslal jsem to do 1hodiny.. a pak otravoval další 2 měsíce.
Je to velmi vysilující. Mě to utavilo.
---------------
Přesně tak. Sám jsem z toho znechucenej. Informaci, ze nemůžou něco přečíst jsem se dozvěděl po 7 měsících až když sem začal být nepříjemný... Uvidime jak dlouho budu čekat teď...
uf.. koukám že podražili. Pokud člověk chce navštívit
jen jednu zemi cca na týden je to fakt ranec https://www.autot...karnet-cpd---------------
blazin napsal:
Kluci do Řecka je potřeba karnet?? Pochopil bych Turecko, ale Řecko je blbost ne??
Do Turecka není tamními úřady vyžadován, předpokládám že ostatní evropské země uvedené v seznamu jako Belgie, Dánsko, Finsko, Řecko, to mají stejně. Nikdy jsem neslyšel že by byl potřeba.
Upravil mahomaho dne 07.02.2021 09:57
---------------
v evrope max turecko (ostatne to moc evropa neni , ale do tech ostatnich EU statu je to divny z principu, mame, mimo jine, preci celni unii ne?
tohle nedava smysl...
Ano na svém. V Chile jsme dostali potvrzení o tom že jsme vstoupili na území svoji motorkou - samozřejmě se platil poplatek ale žádná horentní suma to nebyla myslím 10$. Nastal problém kdy jsme přijeli hranici z Chile do Argentiny přes hory kde nám bohužel nedali potvrzení v Argentině a zůstalo nám jen to Chilské - to jsme zjistili při výjezdu z Argentiny zpět do Chile ale i toto jsme nějak ukecali.... žádné Carnety v řádech 10.000 Kč jsme nepotřebovali. Jo ještě jsme si koupili místní “zákonnou pojistku”
Když tak teď nad tím přemýšlím je možné že carnet platil hromadně subjekt který zřídil převoz z Evropy do J.A.
Tak je to tak díval jsem se zpětně zprostředkovatel převozu asi platil poplatek za případný celní dluh....
omlouvám se za mystifikaci já se s tím pak na samotné cestě nesetkal.
Upravil Lukes dne 08.02.2021 11:31
TAKE IT EASY
LUKES napsal:
Ano na svém. V Chile jsme dostali potvrzení o tom že jsme vstoupili na území svoji motorkou - samozřejmě se platil poplatek ale žádná horentní suma to nebyla myslím 10$. Nastal problém kdy jsme přijeli hranici z Chile do Argentiny přes hory kde nám bohužel nedali potvrzení v Argentině a zůstalo nám jen to Chilské - to jsme zjistili při výjezdu z Argentiny zpět do Chile ale i toto jsme nějak ukecali.... žádné Carnety v řádech 10.000 Kč jsme nepotřebovali. Jo ještě jsme si koupili místní “zákonnou pojistku”
Když tak teď nad tím přemýšlím je možné že carnet platil hromadně subjekt který zřídil převoz z Evropy do J.A.
Tak je to tak díval jsem se zpětně zprostředkovatel převozu asi platil poplatek za případný celní dluh....
omlouvám se za mystifikaci já se s tím pak na samotné cestě nesetkal.
To jsi ušetřil spoustu nervů. Jinak aktuálně je nejnižší částka, kterou zaplatíš za návštěvu 1-5zemí s platností 3měsíce 68.000tis vratná kauce + 7190kč vystavení. Protože jsem chtěl navštívit jen jednu zemi cca na týden prdím na to. S nejistou že mě třeba nakonec nepustí kvůli covidu to nemá cenu.
---------------