na malém GS vede hadice kolem spojkového karteru, dělal jsem si spojku a v domnění že tam tu trubku nacpu až nakonec jsem tam na tmel připrcl karter.. 1. se mi to nechce znovu rozebírat
2. jsem viděl že to tady někdo na fóru měnil za opletenou hadici
..máte s tím zkušenosti?
Over than 250k km on BMW GS bikes
Nejjednoduší a nejrychlejší by bylo tu trubku na dvou místech říznout a dát místo ní tlakovou hadici a stahovací objímky. To bych viděl jako ideální dočasné řešení
Chtěl jsem to tak udělat když jsem měnil spojku, ale pak sem se na to vykvajz. Zželelo se mi té originální trubky když se mi to padařilo v pohodě složit. Nová stojí nějak 1600 peněz) Zas tak často ten dekl snad sundávat nebudu
Pak je tu ještě problém, že ta gumová hadice by vedla moc blízko výfuku a mohla se připalovat. Šlo by ji táhnout jinudy, kolem startéru ale to by zas blbě vypadalo Ale jako dočasné řešení proč ne..
Na trvalo by to šlo řešit teflonovou pancéřovou hadicí a velkým novým banjem.
Jde to! Trubka tam jde dát horem ale je to pakárna.
Minulou neděli jsem měnil vodní pumpu, gufera a pastorky. Na tu zprasenou trubku jsem při skládání zapomněl. Myslel jsem, že mě šlehne, když jsem si jí všiml, jak se tam válí na podlaze! Víko se mi znova odlepovat nechtělo a chystal jsem se ji taky přeříznout vejpůl. Ale dal jsem jí ještě poslední šanci a začal jsem ji tam mordovat. Měla mrcha kliku - dá se to tam dát horem, ale užili jsme oba dva svoje 100x ven a 100x dovnitř, než se to podařilo. Trubka se nemusí nijak přihejbat ani rovnat. Měl jsem odpojený obě hadice z olejový nádrže a sundanou stupačku. Výfuk dolů nemusí.
wirgil napsal:
Jde to! Trubka tam jde dát horem ale je to pakárna.
Minulou neděli jsem měnil vodní pumpu, gufera a pastorky. Na tu zprasenou trubku jsem při skládání zapomněl. Myslel jsem, že mě šlehne, když jsem si jí všiml, jak se tam válí na podlaze! Víko se mi znova odlepovat nechtělo a chystal jsem se ji taky přeříznout vejpůl. Ale dal jsem jí ještě poslední šanci a začal jsem ji tam mordovat. Měla mrcha kliku - dá se to tam dát horem, ale užili jsme oba dva svoje 100x ven a 100x dovnitř, než se to podařilo. Trubka se nemusí nijak přihejbat ani rovnat. Měl jsem odpojený obě hadice z olejový nádrže a sundanou stupačku. Výfuk dolů nemusí.
mě to nejde..! ááá..
Over than 250k km on BMW GS bikes
jo, a taky jsem měl povolenej třmen, co drží palivovej filtr, aby s tím šlo uhnout. Těsně pod hlavou motoru je takovej úchyt - není moc vidět, je schovanej za rámem - drží obě trubky z ol. nádrže. Ten musíš taky povolit. Hodně štěstí a že pozdravuju ty otlučený kotníky
čau, ja to měnil za "panceřovou hadici " a vyšlo mě to na 350 kč a sedlo to tam jako prdel na hrnec ! už nikdy žadne otlučené kotníky :-) pokud najdu foto dodam
2009-2012 Bmw F650GS DAKAR 2000
2012 - ? ? ? Bmw R 1150 Gs Adventure 2002
2021 - ? ? ? Tenere 700 2021
2024 - ? ? ? Exc 450 F - 2023
pořidil jsem to u jednoho chlápka co se zabývá olejovýma hadice atd(valšské meziříčí) dělá to na vše známy co jezdí do lesa tak vše kupuje u něj. takže stačilo mu říct délku a rozměry ( přinesl jsem mu tu trubku origo ) a on podle toho střihl hadici udělal tam tu koncovku co je ze spod motoru a bylo vymalováno. někde ve foru je ta moje fotka a věci okolo toho ale nenašel jsem to ještě...
Upravil svaca04 dne 09.07.2012 20:13
2009-2012 Bmw F650GS DAKAR 2000
2012 - ? ? ? Bmw R 1150 Gs Adventure 2002
2021 - ? ? ? Tenere 700 2021
2024 - ? ? ? Exc 450 F - 2023
Ahoj,
taky bych rád vyměnil trubku za hadici ale chtěl jsem se nejdřív zeptat někoho kdo už jí má namontovanou. Jakou délku jste tam zvolili? Kdybych nechal udělat délkově stejnou jako je trubka, tak mam obavy, aby to někde nevylézalo za jízdy.
Nechával jsem ji před pár týdny dělat v jedné firmě v Brně. Nechal jsem ji ve stejné délce jako originál trubku. Vedl jsem ji jinudy než originální trubku - spíše jakoby okolo přední strany motoru (krásně to tam vyšlo, nikde to nepřekáželo).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Sice nemám odpověď, ale na ADVrider je postup , píše se tam něco o jednom metru, ale je to normální hadice, takže se dá zkrátit, ale je to zajímavý nápad http://www.advrid...ount=11306, s pancéřovou je tady http://advrider.c...p;page=632
DAGR přiložený následující obrázek:
[144.12Kb]
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Díky za rady kluci. Už se na to těšim až to pujde normálně nandat. Včera jsem si naivně myslel, že tam tu trubku dostanu i přes víko spojky ale po hodině nadávání jsem to vzdal.