Lidicky dostal jsem nabidku na Akrapovice i s homologacni vlozkou za cenovku kolem 9000,- ted mi jde zda se to vyplati investovat jestli pravdu nebude jen "lepsi " zvuk
Mno nevím jestli konkrétně u této motorky jde vylepšit zvuk laďákem,možná to bude jen víc ,,slyšet" a tím pádem nasírat okolí ale mohlo by to zlepšit vzhled no ale zase za ty love Laďáky se mi líbí na čtyřválcových motorech tam to povětšinou zvuk zlepší-dodá to takovej závodní šmrnc ale např u jednoválců je to jen o kraválu-nic pěknýho -Jen můj názor který se nemusí shodovat s názory ostatních
U všech motorek co jsem kdy laďák měl a namontoval zákaznikum tak znatelnej přínos byl vždy nejmarkantnější u motocyklů s katalyzátorem což je logický.
Samozřejmě váhovej rozdíl....a pak motorka začne jít daleko líp do otáček-odezva plynu je daleko lepší a rychlejší reakce.
Další věcí je,že se motoru hodně ulevý teplotně-podstatně lepší odvod tepla od motoru což vidím jako další velikou výhodu....
Laďák je rozhodně o víc věcech než jenom o zvuku....je to na delší dobu,ale koupí rozhodně neprohloupíš a litovat nebudeš...
ja mel vzdy ladak jako posledni na seznamu doplnku, ale kdyz sem na osmikilo poridil vyfuk QD od Twalcomu, tak me jezdeni zaclo bavit jeste o stupen vic... zrovna osmikilo ma s originalem tak prisernej zvuk, ze to doporucuju.
na vykonu to ale nepoznas, pokud tam nedas i svody bez kataku a neupravis palivovou mapu, bez zmeny mapy se muze klidne stat, ze prubeh vykonu bude mit nejake diry... ale u toho akrapa bych se nebal.
Zapomel jsem, ze s tim vyfukem QD/Twalcom tam muzes navic dat i symetricke kufry, coz mi prijde jako obrovska vyhoda! Vyfuk je malinkaty, pritom s tlumivkou nejak extremne nerve, spis jen hodi zvuk do basu.
pipo: vyfuky velikost neresim jelikoz mam origo kufry , ale o te moznosti vim ze to jde pak dat stejny kufry, kdybch je neml urcite bych dal ten ladak QD, jinak zmenit palivovou mapu mi muzou v BMW kdyz pojedu za mesic na garancku ne ?
nejde mi o vykon toho ma BMW az az , spis jak pisete nahore lechci, lepsi odvod splain atd
pipo napsal:
ja mel vzdy ladak jako posledni na seznamu doplnku, ale kdyz sem na osmikilo poridil vyfuk QD od Twalcomu, tak me jezdeni zaclo bavit jeste o stupen vic... zrovna osmikilo ma s originalem tak prisernej zvuk, ze to doporucuju.
to prvni je good, konec zase divnej.
naopak dost lidem se origo osmikilo zvuk DOST libi.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
TomR1 napsal:
U všech motorek co jsem kdy laďák měl a namontoval zákaznikum tak znatelnej přínos byl vždy nejmarkantnější u motocyklů s katalyzátorem což je logický.
Samozřejmě váhovej rozdíl....a pak motorka začne jít daleko líp do otáček-odezva plynu je daleko lepší a rychlejší reakce.
Další věcí je,že se motoru hodně ulevý teplotně-podstatně lepší odvod tepla od motoru což vidím jako další velikou výhodu....
Laďák je rozhodně o víc věcech než jenom o zvuku....je to na delší dobu,ale koupí rozhodně neprohloupíš a litovat nebudeš...
Tom
jenomze oni se bavi imho o koncovce.
vyhozeni katu pro bezny jezdeni je podle mne prasarna nad prasarny a pokazdy kdyz jedu za takovym expertem, akorat mne to dozere.
17 cm
hicks napsal:
Ano, ale to bude jen lidem co tu motorku neslyseli s ladakem. Anebo blaznum co furt budou dokola tvrdit, ze prave ta jejich motorka je nejlepsi. IMHO to bzuceni vubec k takovemu peknemu velkemu enduru vubec nesedi. Jen muj nazor...
hicks napsal:
Ano, ale to bude jen lidem co tu motorku neslyseli s ladakem. Anebo blaznum co furt budou dokola tvrdit, ze prave ta jejich motorka je nejlepsi. IMHO to bzuceni vubec k takovemu peknemu velkemu enduru vubec nesedi. Jen muj nazor...
spis Pipoune tvoje zavery jsou mistama dost divny... ten chraplavej zvuj s origo, mimochodem dost lehkou, koncovkou je podle mne naprosto v pohode.
ja netvrdim, ze moto je nejlepsi, jenom reaguju na ty obcas divny reci
17 cm
Asi jsi nedrzel v jedne ruce ladak a ve druhe origo, ze? :-)
nojo... moje divne reci
zdyt jsme toti resili.. specialne oproti tve obliene 990, kde je uspora snad pred 10 kilo.. je to u osmikila v zasade celkem marginalni uspora... kolik to bylo? 1,2kg tusim?
cim usetris je liion/lipol baterka, pripadne topcase.
17 cm
zvuk 800GS s origo vyfukem je desnej, to at se na mne nikdo nezlobi...a ze by orig.vyfuk vypadal nejak pekne,to se taky rict neda...
Jinak ja mam s ladakama smiseny zkusenosti,na nektery motorce super, na jiny zas nic moc a spis vyhozeny penize...
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
zvuk 800GS s origo vyfukem je desnej, to at se na mne nikdo nezlobi...a ze by orig.vyfuk vypadal nejak pekne,to se taky rict neda...
tak treba majitel domu, kde sidlim, mne zrovna cca 2 tydny nazpet zase zastavil a rika, jakej to ma bozi zvuk (pan je motorkar)... a ja jsem uprimne na nej slysel spis chvalu i kdyzchapu, ze to je individualni.
co mi prijde dost obyc je treba origo zvuk 12ky
a co s tyce vzhledu, libi se mi Remus hexacone a truchu akrap. zbytek vetsinou nic moc.
17 cm
No za mě musím říct že mi kolem baráku jezdí 2x F800GS a oba bez ladáku a zvuk je teda dost mizernej,takovej vysavač,ale to je muj názor,někdo to muže vidět jinak.
Co se týká montáže kompletních svodů a tudíž vyndání Katu nevím proč by to měa bejt prasárna,ale budiž-opět věc názoru.
Mimochodem u něktzerých motorek se to dělalo i kvuli dostupnosti pouze olovnatého benzinu ve východních zemích...taky třeba důvod.A hlavně jak píšu-rozdíl je to potom užasnej oproti klsickýmu svodu s katem a to zejména u jednoválců-tam je to asi nejmarkantnější ta ochota motoru se točit.
Co se týká montáže kompletních svodů a tudíž vyndání Katu nevím proč by to měa bejt prasárna,ale budiž-opět věc názoru.
Mimochodem u něktzerých motorek se to dělalo i kvuli dostupnosti pouze olovnatého benzinu ve východních zemích...taky třeba důvod.A hlavně jak píšu-rozdíl je to potom užasnej oproti klsickýmu svodu s katem a to zejména u jednoválců-tam je to asi nejmarkantnější ta ochota motoru se točit.
Tom
ja psal pro NORMALNI jezdeni, zvlast po silnici.
Pouziti na cestach kde je hroznej benzin NAPROSTO chapu.
a proc je to prasarna? protoze to casto vylozene smrdi + z toho jdou celkem sr*cky.
Zrovna nedavno jsem nekde cetl, jak 3% aut bez katu, co najedou 1% kilometru dela 70% emisi buhviceho.
Jedinej efekt jakej to bude mit je ze policajti si o to driv poridej mobilni merici stanice a budou nas buzerovat vsechny.
Upravil hicks dne 11.07.2012 15:58
17 cm