dočetl jsem se, že podzim na náhorním Karabachu je neskutečný zážitek. Bluesberrymu po jeho posledním faux-paux již otrnulo a proto začínáme přípravy na náš podzimní trip na Kavkaz.
Přivřeným okem na google maps mi zatím vychází trasa následovně:
CZE - Slovensko - Ukrajina - Gruzie - Ázerbájdžán - Arménie - Turecko - Bulharsko - Srbsko - Maďarsko - CZE.
Předpokládaná doba max. 14 dní.
Termín odjezdu kolem 10 září.
Pokud by měl někdo z vás chuť se přidat, není problém.
Dále bych vás chtěl požádat o jakékoliv informace o cestě na Kavkaz. Nejlépe přes PM.
No plánuji něco na podzim, chtěl sem tradiční podzimní Albánii v říjnu, ale tohle zní zajmavě. Jen 14 dní nevím nevím.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
To existuje nějaký přechod s Azerbajdžánu do Arménie?
A nechci tě strašit, ale za 14 dní nevím, nevím byl jsem v Arménii dvakrát a vždy to bylo na tři týdny a to se mi zdá tak minimum...
Pokud bys chtěl další info, rád poskytnu, ale je to na delší vyprávění, sem do fora se mi to psát nechce příp se teda ozvy třeba mailem...
Upravil MiraXRV dne 31.07.2012 20:36
Cestuje,ten kdo cestovat chce.
Přechod mezi Azerb. a Armenií už prý pár měsíců funguje.. Určitě se s Lochmanem ozveme, pro nějaké rady a info.. Čoveče , teď koukám na tvé stránky, (svatební oznámení) vždyť bydlíme skoro vedle sebe..
Upravil bluesbery dne 31.07.2012 21:39
Já jen kluci nevím, jestli vám fakt těch 14 dní bude stačit....... jinak to vypadá moooooc dobre . F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Taky si myslím, že 14 dní je málo, dal sem Turecko 7000 km, za 14 dní a ne že by to byl opruz, ale je to únavný ...... jinak ale jsem pro )
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
swat napsal:
Já jen kluci nevím, jestli vám fakt těch 14 dní bude stačit....... jinak to vypadá moooooc dobre .
Chlapi, ten čas neřešte.. Vloni jsem absolvoval s Dufinem Irán za cca 12 dní , z toho 6 dní v Iránu.. Bylo to málo, to je jasný, ale málo by byly i dva měsíce, aby člověk tu zemi důkladněji poznal. Ale jsem vděčný i za těch pár dní, co jsme tam spolu projeli.. To , že cesta tam i zpět byla střelba (5000 km/3 dny) , no a co ? Vždyť i o tom cestování na moto je - i samotná cesta je cíl..
swat napsal:
Já jen kluci nevím, jestli vám fakt těch 14 dní bude stačit....... jinak to vypadá moooooc dobre .
Chlapi, ten čas neřešte.. Vloni jsem absolvoval s Dufinem Irán za cca 12 dní , z toho 6 dní v Iránu.. Bylo to málo, to je jasný, ale málo by byly i dva měsíce, aby člověk tu zemi důkladněji poznal. Ale jsem vděčný i za těch pár dní, co jsme tam spolu projeli.. To , že cesta tam i zpět byla střelba (5000 km/3 dny) , no a co ? Vždyť i o tom cestování na moto je - i samotná cesta je cíl..
Presne tak, kdyz se chce, vsechno jde a kdyz se chce hodne,, jde toho jeste vic
Maiali nel Fango!
má vize. Zrychlený přesun Slovensko, Ukrajina, Rusko. Co nejvíce času strávit v Arménii a náhorním karabachu. Rozloučení s bluesberrym na arménsko-tureckých hranicích a volnější tempem cesta domů. Šedý vlk je fakt magor. Za tři dny cestu z Turecka nedám :-) Mohu si dovolenou prodloužit na cca 18-20 dnů.
Víza:
Rusko - ambasáda v CR - nutný zvací dopis.
Arménie - na hranici
Náhorní Karabach - vydává se v Jerevanu
Z Arménie je možné za určitých okolností přejet do Azerbajdžánu, ale riziko vyhoštění je dosti vysoké a není třeba pokoušet štěstěnu.
Návštěvu Abcházie raději také vynecháme. Gruzínci jsou na razítka v pasu přecitlivělí.
Upravil lochman dne 31.07.2012 22:52
jj, má pravdu předsedo.. Co se týče skutečné délky a času na cestu, to se ukáže až v reálu. Samo, že je třeba počítat s určitou časovou rezervou,to bych ale teď fakt neřešil..
Upravil bluesbery dne 31.07.2012 23:00
zetor napsal:
Doprdelepráce....to zní moc dobře....
Jakej je cca. rozpočet na takovou cestu...??
Zetore, s tvojí ořechovicí pojedu až na kraj světa:-)
Náklady: Výbavu mám komplet. Jídlo nepočítam, páč bych jedl i zde. Spíme ve stanech, občas hotel penzion.
Největší položka je PHM. Představa je urazit cca 7-8 tis. km.
ceny PHM: Ukrajina - 25 kč, Rusko - 19 kč, Gruzie - 25 kč, Arménie - 25 kč, Turecko - 45 kč.
úplatky, poplatky, víza, dárečky pro děti, ženy a milenky.
By oko: 14 tis. Kč PHM a dle zkušeností z Maroka 10-15 tis. Kč zbytek.
Upravil lochman dne 31.07.2012 23:09
zetor napsal:
Náklady: Výbavu mám komplet. Jídlo nepočítam, páč bych jedl i zde. Spíme ve stanech, občas hotel penzion.
ceny PHM: Ukrajina - 25 kč, Rusko - 19 kč, Gruzie - 25 kč, Arménie - 25 kč, Turecko - 45 kč.
Odečti prachy za trávu a pivo na lodi, vyjde to pak levněji..
zetor napsal:
Odečti prachy za trávu a pivo na lodi, vyjde to pak levněji..
Tem hash ve Fezu byla výhodná koupě a stejně jsi mi to vyhulil ty a eště somroval cigára.
Tem hash ve Fezu byla výhodná koupě a stejně jsi mi to vyhulil ty a eště somroval cigára.
Nesomroval jsem, ale neodmítnul nastrčený retko...
Jdu bucat, za domácí úkol máš zjistit průměrnou teplotu a srážky v dané oblasti a čase..
Upravil bluesbery dne 31.07.2012 23:28
tak jinak nez trajektem z Ukrainy se tam nejspis nedostanes...nekdo psal, ze to jde, ale co jsem zjistoval tak ne.. ake muzes to zkusit. Dalsi vec je ze v zari tam bude podle me kosa jak cyp.