Dotaz pro místní zkušené cestovatele.
Nosíte pod helmu kuklu a příp. jakou a to i v létě? Jak moc výrazně kukla šetří výstelku helmy, není v kukle příliš vedro?
Mám RP3. Co je vhodné jako oblečení pod – funkční prádlo (jde mi především o letní teploty nad 25°C). Dále, je lepší/praktičtější koupit samostatný nemok a navlékat ho na bundu/kalhoty a nebo stačí ten v bundě/kalhotách? Jezdím bez této vložky a v případě deště je to o sundání kalhot/bundy. Pokud budu mít samostatný nemok, bundu/kalhoty nesundávám. A pokud nemok, pak preferujete kombinézu anebo samostatnou bundu a kalhoty (samozřejmě delší zipy, abych nemusel zouvat boty)? Omluva, ale nemám zkušenosti a teoreticky si to umím odargumnentovat na obě strany, takže rád bych znal praktické rady.
Díky za vaše názory/rady/připomínky/zkušenosti.
www.jantruhlar.cz
Jezdím jedině s kuklou a to z hygienických důvodů... Nemusím pak prát tak často výstelku helmy.V létě vozím tenkou od Resstlesu a v chladném počasí vozím prodlouženou kuklu s neoprenem od Coldkilleru.
Pod oblečení vozím v létě tenkou moiru,opět z hygien.důvodů a v chladném období vozím "zimní" moiru nebo Bundeswehrový jagerovky...
Nepromok používám dvoudílný z pracovních potřeb. A dvoudílný proto,že když už neprší a je jen mokrá silnice,tak si natáhnu kalhoty od nepromoku a nejsem na nohavicích mokrej a ani zasranej
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
To ja kuklu jen v zime, hlavne kvuli brade, krku, takze nejakou delsi, pripadne nakrcnik.
Pod RP3 mam Moiru light v lete, Moiru trio v chladnu a oboje dohromady ve vetsi zime.
S nemokem laboruju taky, ale podle me neni nic lepsiho nez mit nemok pres a idealne dvoudilnej.
Vlozky v RP3 jsou sice super, ale k cemu to je. Sice jsi v suchu, ale hadry promoknou komplet. Vyspis se ve stanu, rano vstanes do chladnyho pocasi a ikdyz jsi porad v suchu, nacpes na sebe promoceny hadry, ktery samozrejme neuschly a jsou studeny a tezky jako krava.
Kdyz jedu na den a vim, ze budu spat doma, vlozky stacej, jinak jedine nepromok. Uz se tesim az ten jednodilnej znicim a koupim si dvoudilnej.
...díky za info. kukla - to jsem si myslel, tomu rozumím a takto to budu řešit
slabé funkční triko/gatě pod bundu/kalhoty dořeším, ale to jetý z běžek používat nelze ;o) a nemoky, dospěl jsem k závěru, že dvoudílné budou ok
www.jantruhlar.cz
Jo.. gate pod kalhoty mam nejaky uplne blby levny a to vozim fakt hodne vyjimecne. Vlozka staci fakt i do velky zimy.
Ale nevim jak ty, ja se tem vlozkam v RP3 vyhejbam jak muzu, jsou mi fakt nepohodlny. A absolutne to nedejcha, to se radsi priobliknu
Skoro bych vlastne rekl, ze nakupu RP3 lituju. Jediny z ceho jsem nadsenej je prodysnost v lete.
...trochu mě to taky překvapilo, jsem to koupil na inzerát a to kujwa dobře, takže jsem moc nepřemejšlel. Jezdím bez vložek, je mi pořád vedro, ale dyž pršelo, tak mě to nějak překvapilo a ostatní na pumpě jsem zase asi překvapil já v trenkách (měl jsem před sebou cca 100km a nechtěl jsem promoknout), tak jsem to tam dával
www.jantruhlar.cz
Kuklu vozím v létě/zimě... pořád stejnou prodlouženou Restless. Používám jí tím zároveň jako nákrčník... ono dostat vosu do krku není nic moc příjemného a v zimě to trochu kolem krku zahřeje... Nicméně primární účel kukly v mém případě: "dostanu uši do helmy bez větších problémů a bolesti, vyperu ji skoro po každé vyjížďce na rozdíl od vnitřního polstru"
mám jinou ale něco na tento styl: http://www.motost...lan-kukla/
Upravil HonzaGS-SV dne 01.08.2012 22:39
Poradíte nějakou vestu na enduro? Když jedu off potřeboval bych něco bez rukávů. Zas taková zima ještě není a bundu co mám tak odepínací nemá....
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
1. Kukla porad tolik.se.pak.nepotim
2. V lete vozim trenky od moiry light. Jinak.v zime vozim kalhoty a triko.od Medico je.to.super za luxus cenu u Louise
3. Nepromok jsem vozil 10 let jednodilnej ted jsem.si koupil v akci za 500 dvojdilenj jelikoz jak uz se psalo prestane prset nechas spodek a mas nohy v suchu, jinak.u.jednodilnyho.davat bacha aby obsahoval nylonovou sitku vevnitr jina je to vopruz oblikat u dvojdilnyho to nevadi
4. Kdyz bych kupoval.hadry znova uz jedine bez membran zbytecne se za to plati ja se v tom.v lete pecu a kdyz zacne prset nazuju nepromok, pokud dam termovlozku nepozoruju rozdil teplot (z kalhot jsem.vytrhal.membranu)
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Já kuklu většinou jen v chladnu.
V létě jezdím rád v klasickém bavlněném. Když zastavím v horku a jsem durch propocený a vařím krev tak to po rozjezdu chvilku ochladí a vrátí mi to tepelnou pohodu. Jezdím i v největších vedrech v motobundě. Turecko jsem projel v BMW airflow a super.
Nemoky mám dvoudílné. Křiklavou bundu od Beringu a kalhoty z pracáků. Příjde mi to jako super volba.
Nepromokavou vložku nasazuji až v chladném počasí. Asi bych se bez nich i obešel a řešil to nějakou neprofouknutelnou bundou pod motobundu.
Jinak s sebou vozím Cold killer vrch i spodek pro případ ochlazení.
To Schrek: Tu Rukku jsem teď koupil, jednou otestoval a příjde mi to hrozně pohodlný. Skoro jsem to na sobě ani nepozoroval. Vyrovnání tepelných rozdílů jsem nějak nepozoroval ale pohodlné to je fakt super.
...mám triko s dlouhým rukávem - Rukka SEAMLESS Active a spokojenost, pravda neotestoval jsem to v teplotách nad 22st., ale 4 st a bunda RP nebyl problém
...a s nemokem, jsem asi udělal blbost, jsem si koupil kombinézu nějaké rychlé rozhodnutí při pohledu na hrudní koš prodavačky) a vypadá to, že kalhoty a bunda bude lepší variantou
www.jantruhlar.cz
Kuklu mám pořád, nějakou tenkou "noname" a musím ji po každé vyjíždce vyprat , protože je bílá jak solný jezero v létě ... neumím si představit jakou bych měl výstelku helmy ...
(ch)stepan
Zdravím koupil jsem si tohle a naprostá spokojenost funguje a hlavně nezabere místo.
http://www.inmoto.cz/acerbis-plastenka-do-deste , jsou k tomu i kalhoty.
Kdyz je normalne tak jen v tricku. Kdyz chladneji, tak davam Merino s dlouhym rukavem a podvikacky.A kdyz je jeste ukrutneji tak pripinam i termo vlozky.Nepromok vozin jen po destove predpovedi Jinak kukla vzdy uz minimalne 8 let. Jen tenka, ale saje.Tak helmu peru maximalne 1x rocne a v zime nemam rad kdyz mi fouka na krk.
I pád na hubu je pohyb kupředu