že bysme cestó do Třeboně jeli ve vestách? Co Bohúšu?
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
iniciativa dobra, mam ale obavu ze ridic, kterej prehlidne rozsviceny svetla od motorky (ktery jsou vetsinou dost svitivy) tak ze prehlidne i frajera zalehnutyho za tim svetlem ve veste ...
Bohušu tak si kup dvě a udělej si z nich jednu a nebo už nejez klobásy. Pak furt rosteš a nic na tebe neni.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Napad je to urcite dobrej,jde o to aby to k necemu bylo,treba v Irsku,primo v Dublinu ma snad kazdy motorkar na sobe reflexni zlutou vestu a dokonce ji maji i cyklisti,nevim jak je to s nehodovosti motorkaru zrovna v Irsku,ale myslim si ze ta reflexni vesta je k necemu dobra,ale otazkou je jestli v tom bude jezdit nekdo v Cesku a pouzivat ji pri kazde jizde na motce.
Preju uspech pripravovane akci
Bohušu - tu fotku vymaž vole. Jsem si poslintal klávesnici a ted nechce psát. Ty vado tohle nedělej. Tohle až uvidí zejtra v práci luboss tak ho jebne a nebude ani dělat a bude celej den čumět do monitoru. Ještě že nejde sem dát vůně. Radši to vymaž nebo sežeru ten monitor.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Jinak o víkendu taky vyrážím, tak si asi vestu seženu a vyzkouším to. Rozhodně mě neublíží. Jinak na kufrech mám reflexní samolepky na rohách, což si myslím, že taky není od věci. Hlavně teda v noci.
Cycli přiložený následující obrázek:
[56.68Kb]
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Myslím, že problém není v tom, že motorkáři nejsou vidět když jedou, ale že jezdí bezohledně a rychle. Takže možná místo žluté vesty by bylo na místě zalepit si tachometr od hodnoty 100 km/h nahoru. Možná by někoho trklo, že už jede asi rychle, když nevidí ručičku a zvolnil by.
No a když ne, tak je to stejně jedno, protože potom už bude rychlost taková, že je jen otázkou času, kdy do něčeho vletí. Raději ani nepíšu do někoho...
Je to smutný, číst takovouhle diskusi každý rok. Je to stále stejné dokola. Rok 2008 není vyjímkou. Nerad to říkám, ale myslím, že většinu nehod na motorkách si motorkáři způsobují sami a většinou za tím stojí rychlost a agresivní jízda.
Takže spíš než upozorňovat ve žluté vestě na sebe a říkat: ¨hele, já jedu, koukejte a dávejte na mě pozor¨, by jsme měli každý z nás začít u sebe a v zájmu zachování vlastního zdraví si každý v duchu vyhlásit akci:¨vidím Vás a dávám pozor¨.
Nemůžeme čekat, že se silniční provoz zlepší, když nezačneme každý u sebe. Nemůžeme jenom natahovat ruce, měli by jsme se na tom účastnit aktivně.
Tyhle stránky čtu proto, že si myslím, že nikdo z Vás takhle nejezdí. Registrovaných je tu přes 600. Je nás zatím málo, ale rád věřím, že jste to právě VY, kdo začal být na silnici ohleduplný a tolerantní!
Upravil paulik78 dne 27.05.2008 21:00