vie niekto povedat aka je normalna cena za zumo550? gps + nabijacka? jedno som nasiel ale neviem ci sa oplati za 180€. a kde k tomu zohnat zdriak na moto a za kolko? origibal stoji 90€
vdaka za rychle odpovede
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Prosím tě, zrovna včera jsem diskutoval, ehm, ono to moc dlouho netrvalo, o ceně Garmin Zumo 550 + TT zamykatelný držák. Když jsem nabídl dotyčnému 5tis. za tento komplet, tak už dál nic řešit nechtěl.
Jenže, copak to má snad větší hodnotu? TT držák se dá koupit kdekoliv na inzerátech a když ne, tak novej taky nestojí zrovna raketu. No a jetá navigace bez záruky. To, že jsou v ní mapy na ceně nepřidá v dnešní době, kdy si mapy seženeš během jednoho večera u internetu.
Fakt nevím, co by za to ty lidi chtěli. Navíc když za podobný peníze se to i tady na fóru prodávalo.
Je mi jasný, že kdo jí kupoval, tak za ní dal ranec a je mu teď líto to prodat levně, ale na to se nelze neustále odvolávat, zboží stárne.
I když bych ji moc chtěl, tak víc jak 5tis. za tu navigaci prostě nedám, to si raději počkám.
5 tis. je normální cena bych řekl za samotnou navigaci v původním balení s doplňky, ještě záleží na stavu konektorů navigace i držáku na moto.
Touratech držák se prodává starý za polovinu, takže třeba 1000Kč navíc. Takže kolem 6 tisíc to je férová cena, nedivím se, že za 5 šla okamžitě. Já tuhle prodával navigaci se dvěma moto držáky a lifetimem a šla taky druhý den.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
5 tis. je normální cena bych řekl za samotnou navigaci v původním balení s doplňky, ještě záleží na stavu konektorů navigace i držáku na moto.
Touratech držák se prodává starý za polovinu, takže třeba 1000Kč navíc. Takže kolem 6 tisíc to je férová cena, nedivím se, že za 5 šla okamžitě. Já tuhle prodával navigaci se dvěma moto držáky a lifetimem a šla taky druhý den.
Díky a tím pádem už mi nemusíš odpovídat na PMko...
Emilio Alzamora napsal:
Podle mě je cena samotné navigace 7tis a vejš,jelikož už jsem několikrát samotnou navigaci za sedm - osm i s nabiječkou a prodal.....vždy do druhého dne......neřeknu,kdyby se to prodávalo půl roku,tak cena by byla asi vysoká,ale do druhého dne???
xhacker ma pravdu... elektronika.. zvlast takova co je furt na slunicku... starne dost rychle.
Vic nez 5k bych za to nedal.
Ze to nejaka trdla koupi i dnes za 7-8, kdyz ten firmware je fakt (na dnesni pomery) HROZNEJ... je spis smutne
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Emilio Alzamora napsal:
To se musím smát,vy s těma navigacema snad nedáte pokoj.....
Za pět jsem jí ještě nikdy neviděl a jestli někdo prodává TT držák za litr,tak kde ty držáky jsou?
Znám osobně asi pět lidí co by ten TT držák chtělo a minulej týden co jsem se zmínil že navigaci 55O mám komplet balení,tak mě tři místní psali,že by ho ode mě za dvojku až dvaapůl odkoupilo a to je neznám.....
Máte příležitost je tedy zde nabídnout.......
Navigace není mýdlo,to se neopotřebuje
I včera jsem se s jedným člověkem co dělá navigace bavil a ten sám říkal,že člověk co si tu navi koupil za 28-32 tis tak za pět si jí raději nechá v šuplíku než aby jí někdo koupil...
Taky samo navi 550 je celkem slušná a všestraná,kdo jí má,tak jinou nebude kupovat a nechá si jí na věky....
Podle mě je cena samotné navigace 7tis a vejš,jelikož už jsem několikrát samotnou navigaci za sedm - osm i s nabiječkou a prodal.....vždy do druhého dne......neřeknu,kdyby se to prodávalo půl roku,tak cena by byla asi vysoká,ale do druhého dne???
Jednu za sedm jsem prodal i tady a to mě volal člověk asi půl hodiny po zadání inzerátu.....
Ano,možná se nechá koupit levně,to se nehádám,jako jsem nedávno koupil od jednoho exekutora volvo xc 90 za 110tis kč a prodal mnohonásobně dráž,možná náhoda a nečekám,že se mě to povede příští týden znova....
Jinak pro zajímavost,mám i navigaci Garmin GPSmap 278 a jeden místní znalec mě za ní nabízí 20tis na dřevo a přijede ihned co mu zavolám,když jí pustím.....
Takže ty navigace asi fakt nestárnou a o těch držákách TT to jsou asi taky pěkný kecičky.....
Jasný,je to o lidech a myšlení,když někdo něco chce a je toho hodně,dá ce cena ovlivnit a snížit vůdči konkurenci,ale když nic není,tak se těžko vexluje a snižuje cena.... tržní ekonomika vám asi nic neříká...nabídka,poptávka.....
Proč BMW R 100 G/S Paris Dakar se neprodává za 500eur,když je to tak stará motorka,opotřebovaná a prodává se za 10 000eur,he?
ale zkoušejte to dál,třeba se někdo chytne....taky jsem jí chtěl a zkoušel oblbvat nízkou cenou a dalšíma fintama....a nakonec jsem musel šáhnout do štrozoku a přitlačit....
Za mojí komplet balení navi 550 garmin zumo mě minulý týden zde někdo nabídl 11tis korun českých...
Tak to byl blázen a asi neví za kolik se dá koupit nová 660ka v setu u Tomáše v TT.
Souhlasím s tebou v tom, že než aby ji někdo prodal za nižší cenu, tak si ji raději nechá, ale jsou i tací, co ji už nepotřebují a právě proto zde já a jiní čekáme, že si taky uděláme radost, když si někdo majetnější udělal radost třeba novou 660kou a starou 550ku již nepotřebuje. Neříkám, že přidat 2-3tis. a koupit navigaci za 8mičku by mě položilo, ale prostě je mi líto za něco takovýho vyhodit víc, než je nezbytně nutné.
Je to věc názoru a priorit, pro mě zase ta navigace není tak prioritní, abych za ní vyhazoval prachy, který si můžu nechat na něco jiného.
Teď jsem schválně hledal ten můj poslední inzerát na 550. Byla to 550 v perfektním stavu s Lifetime evropou (to znamená legální evropské mapy dokud člověk tu navigaci bude mít) a dvěma držáky na motorku. Byla za 7 tisíc. Majitel byl spokojený a prodala se okamžitě. Předpokládám, že nový majitel za litr prodal ten napájecí držák co měl navíc a vyšla ho tím pádem na 6 tisíc.
Já to beru takhle - fungl nová Zumo 660 s dvouletou zárukou a s českým servisem vyjde na necelých 14 tisíc. Dávat za starou (mimo záruku) 550 víc než 50% ceny nového přístroje je asi moc. Těhle navigací je docela hodně - sehnat třeba 278C o který píše Emilio je podstatně obtížnější. Jsou prakticky nesehnatelný a je o ně zájem, protože nic lepšího na určité specifické ježdění prostě neexistuje. Z toho samého důvodu se hodně těžko shání určité konkrétní lodní navigace, které byly děsně populární a fungují v nich staré mapy atd.
Zkrátka Zumo 550 byla docela masovka a nic vyjímečného a cena do 7 tisíc za navigaci bez extra doplňků je pořád naprosto OK. Za 10 je asi neprodejná. Za 5 to je fakt levný. Nezapomeňte taky, že to lidi mívali ve firmách, mají odečtené DPH (a hned je pětina dole) a je jim celkem fuk, za kolik to po 3-4 letech prodají, protože už je odepsaná.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
ja som tu nechcel vyvolat hadky a nieco podobne. ospravedlnujem sa.
len zhanam daku navigaciu pre seba a nasiel som na inzerate teraz 550. ked som zavolal tak len gps a nabijacka nic ine a tych 180 sa mi zda dost za to. ked pripocitam drziak za 50-100 tak som skoro na 300€. a pritom nova 660 v zaruke s vsetkym prislusenstvom a legalnymi mapami sa da zohnat nieco cez 400 bez DPH. preto sa mi zda stale ze tie ceny za 550 su vysoke ekd je to starsi model- a tym padom aj pouzivane a sofrware a hardware tiez nie su nove
tych 200€ by som bol ochotny dat ak by to malo dake prislusenstvo a nie len nabijacka ktora sa da kupit z ciny za par $
Emilio Alzamora napsal:
xhacker ma pravdu... elektronika.. zvlast takova co je furt na slunicku... starne dost rychle.
Vic nez 5k bych za to nedal.
Ze to nejaka trdla koupi i dnes za 7-8, kdyz ten firmware je fakt (na dnesni pomery) HROZNEJ... je spis smutne
... tak trochu OT. - v čem je hlavní výhoda motonavigace (zumo) oproti autonavigaci (Nuvi) + obal ...
mám dneska tu druhou variantu a jezdím s tím se starou navigací (nuvi 250) a uvažuju o přechodu na "zumo" a proto se ptám jestli zas tak moc polepším nebo ne ?
díkes
jinak tady zumo 550 za 5500,-
http://gps-navigace.sbazar.cz/gps-garmin-zumo-550-lanskroun-o8064972.html
Upravil chstepan dne 06.08.2012 13:57
(ch)stepan
... takže nic zásadního :-) ... zásadní účel - tedy navigovat do cíle - splní obě .
1. viditelnost té mojí je celkem dostatečná
2. ovládám ji víceméně jen na startu a pak na ní jen čumím
3. tu svoji starou nuvi 250 (v hodnotě několika stovek) už s sebou drncám přes tři roky - bez viditelné újmy
... no až budou nějaký prachy "navíc" tak uvidíme ...
(ch)stepan
chstepan napsal:
... takže nic zásadního :-) ... zásadní účel - tedy navigovat do cíle - splní obě .
3. tu svoji starou nuvi 250 (v hodnotě několika stovek) už s sebou drncám přes tři roky - bez viditelné újmy
Pokud tě tyhle věci neomezují a funkčnost navigace ti jinak vyhovuje, tak to neřeš.
chstepan napsal:
Pokud tě tyhle věci neomezují a funkčnost navigace ti jinak vyhovuje, tak to neřeš.
Děkuji :-) tohle jsem potřeboval slyšet :-) ... takže přesouvám úspory na jiný "důležitější" věci ... jako třeba benzín a kufry ...
(ch)stepan
Tiez som predal 550 s lifetime kartou plus dvoma drziakmi na moto za 150 EUR. myslim ze vacsiu hodnotu to nema. Pravda je ze hned prvy zaujemca ju kupil.
Béďo
Já bych ještě doplnil že řada starších autonavigací neumí sestavit trasu s více průjezdními body, neumí připojit BT sluchátka (takže nejde jezdit podle hlasových pokynů) a nejde vůbec pracovat se záznamem stopy - importovanou stopu nejde ani zobrazit ani přepočítat na trasu, prostě nic.
Pochopitelně každému vyhovuje něco jiného a když je potřeba navigace z bodu A do bodu B bez nějakých složitých nastavení, tak někomu může vyhovovat i ta nejlevnější autonavigace (nebo navigace v telefonu) v pouzdře. Čím větší nároky, tím se pak projevují víc ty rozdíly. Příklady někteří znají sami - motorkář křižuje z levé strany na pravou protože se snaží rozluštit směr na displeji, na který mu svítí sluníčko (nebo který má v zamlženém pouzdru při dešti..), dívá se do navigace 20s namísto vteřiny, na každé odbočce se vracíte protože vůdce "ten s gpskou" umí nastavit jen jeden cílový bod a při vybočení z trasy a změně mu navigace neustále přepočítává apod..
Jakékoliv (i staré) Zumo je v tomhle ohledu asi mnohem lepší a když vezmeme v úvahu, že z druhé ruky vyjde na podobnou cenu jako ta levná autonavigace s pouzdrem, tak už jen ten argument bezpečnosti by měl být dostatečný důvod proč volit dedikovanou moto navigaci. Na cestu z Kolína do Havlíčkova Brodu to je asi jedno, na cestu z Kolína do Holandska mimo dálnice s průjezdem deseti zajímavých míst na trase, tak ty nároky budou jiné. Ale záleží na tom, jak moc člověk tu navigaci vůbec potřebuje. Dodneška jezdí lidi se starými SPII nebo III, Questy apod. A jsou s nimi spokojení a stačí jim. A jsou lidi, kterým nestačí i ty nejmodernější..
Bedo napsal:
Tiez som predal 550 s lifetime kartou plus dvoma drziakmi na moto za 150 EUR. myslim ze vacsiu hodnotu to nema. Pravda je ze hned prvy zaujemca ju kupil.
Podle mě jsi prodělal ale to je tvoje věc, můžeš to klidně prodat za 50EUR když chceš. Ta navigace by mohla mít hodnotu 250-270EUR myslím.
Bedo napsal:
preco si nedal vediet?