mám drobný problém. V poslední době se mi špatně ukazuje tlak v pneu, ukazatel ukazuje nižší tlak než je skutečný. Podle měření běžným měřákem je tlak stále stejný, ale podle ukazatele stále klesá.
No teď mne to teď také trápí.
Měřil jsem na OMW, ukázalo mi to (čidla) asi tři desetinky méně, než pumpa. Podle obsluhy tam byla před týdnem kontrola toho měřáku.
Zajel jsem na Benzínu a tam ukazovala stejně, jako OMW, tedy fakt ta čidla asi lžou.
jestli čidlo ukazuje blbě, tak spíše bude chyba v čidle, než že by byla vybitá baterka. vybitá baterka se projevuje tak, že prostě neukáže nic - jednotka v kole se nespojí s jednotkou příjmu signálu a vyskoší člutý trojúhelníček na přístrojovce...
Já se těch čidel zbavil a jsem spokojený, než je měnit furt za nové (2500kč/čidlo) po životnosti baterky...
Když je vůle, cesta se najde
To suky:
ked merias tlak na benzinkach ,predpokladam ,ze tam prides na moto,pneumatiky su zohriate a zohriaty vzduch v nej ma vyzsi tlak.
skus si tlak odmerat niekde v garazi,ked je moto studema.
riadiacia jednotka totiz tlak v pneu prepocitava,ako keby mali pneumatiky 20 stupnov.úto preto ,aby tam neboli tieto vykyvy teplot.
francuz napsal:
To suky:
ked merias tlak na benzinkach ,predpokladam ,ze tam prides na moto,pneumatiky su zohriate a zohriaty vzduch v nej ma vyzsi tlak.
riadiacia jednotka totiz tlak v pneu prepocitava,ako keby mali pneumatiky 20 stupnov.úto preto ,aby tam neboli tieto vykyvy teplot.
podle toho, co píšeš, by tam potom měl být tlak po celou dobu jízdy stejný. Mě ukazují čidla po zahřátí pneu vždy tlak o 0,1-0,2 více
francuz napsal:
To suky:
To je pravda? Nebo si to mysliš? Jestli jo, tak pak to vysvětluje horní dotaz.
Mně teda ukazuje na pumpě 2,2 a na motorce 2,3.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
ukazuje to tlak aktuální, když to zahřeješ tak je vyšší než studený, počítač nic nepřepočítává, to je pitomost. prostě nejsou ty čidla nakalibrovaný přesně . v podstatě jde o to , aby ti ty čidla ukázaly že máš nízký tlak třeba že jsi píchnul a nebo že si máš dofoukat kola, žádný přesný měření od toho neočekávám.
ČZ 150/1952 R1100RT/ 2000 K1200 GT/2006 R1200RT/2011 R1200c/1998
ferrycz napsal:
ukazuje to tlak aktuální, když to zahřeješ tak je vyšší než studený, počítač nic nepřepočítává, to je pitomost. prostě nejsou ty čidla nakalibrovaný přesně . v podstatě jde o to , aby ti ty čidla ukázaly že máš nízký tlak třeba že jsi píchnul a nebo že si máš dofoukat kola, žádný přesný měření od toho neočekávám.
taky si myslím. včera jsem to změřil manometrem, co mám ještě ze své první Škody 100LS , manometr i počítač ukazuje naprosto stejnou hodnotu, pak jsem se jel projet a tlak vylezl o jednu desetinu.
Každopádně jsem jeden ze šťastlivců, kterým počítač ukazuje správně, kámoš má rozdíl skoro 5 desetin...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
chtěl bych se zbavit nefunkčních čidel tlaku v pneu (baterky dožily). Vzhledem k avizované ceně 3,6tis Kč/ks se mi nedivte... To nebude problém. Zbývá se ještě zbavit blikajícího žlutého trojúhelníku na palubce. Máte někdo recept? A nemyslím zaslepení žvýkačkou :-) Díky!!!
Jedná se o R1200GS/2008 typ 0303...
Upravil Old Kojak dne 29.08.2018 15:22
Čest (a) buch, Old K.
Už jsem si dohledal odpověď na jiném místě :-)
Čidla nechám vyhodit a až pojedu kolem Inveltu, nechám na diagnostice zrušit chybovou hlášku ...
Čest (a) buch, Old K.
To jo ale kup jich rovnou 5 protoze 3 nepudou...takze budes tyden prezouvat a jezdit nastavovat cidla a furt dokola az ti steho mrdnee...
Kupredu spatki ni krok...
Máš osobní zkušenost nebo jedna baba poudala. Ale i kdyby jsi měl pravdu tak ty 3 klidně reklamuju takže pořád 2 funkční za cca 750. Ale každej podle svého přesvědčení