uz mam 11 tisic na oleji a potrebuju to ASAP prehodit.
Pls JAKEJ Castrol konkretne tam lejete?
Filtr koupim od KN...
Vzdycky mi zatim olej nekdo menil..
dik.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
dik.. beru SL
17 cm
swat napsal:
Já dávám taky castrol P1 10w40 ale....
se tu resilo, ze BMW dava nove 10w50 a tusim Siso meril tlak a s 10w50 to vychazelo lepe...
17 cm
swat napsal:
Já dávám taky castrol P1 10w40 ale....
se tu resilo, ze BMW dava nove 10w50 a tusim Siso meril tlak a s 10w50 to vychazelo lepe...
Nedává....Refi byla na garančce a dostala 10w40 pokud se pamatuji.....
A proč ne 20W50 ???
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
20W kapku hustší,10W o fous lepší čerpatelnost při studeném startu tj olej se zvláště v ,,zimě" dostane rychleji do místa určení
Já tam mám tohle http://www.oleje....-1-l--2407 (o stupeň vyšší API oproti Castrolu 10W50 a nějaký ty estery navíc)
Kdo moc nemusí počítat prachy tak asi nejlepší volba bude toto http://www.oleje....-1-l--2767
kim napsal:
20W kapku hustší,10W o fous lepší čerpatelnost při studeném startu tj olej se zvláště v ,,zimě" dostane rychleji do místa určení
Já tam mám tohle http://www.oleje....-1-l--2407 (o stupeň vyšší API oproti Castrolu 10W50 a nějaký ty estery navíc)
Kdo moc nemusí počítat prachy tak asi nejlepší volba bude toto http://www.oleje....-1-l--2767
jinak ten Motul vypada dobre... myslis, ze jsem mel vzit ten?
17 cm
servisak napsal:
Kubajs prosimte cim dal pismeno v abecede tim kvalitnejsi myslim to po S
ja vim, proto jsem vzal SL
mam to ted nadrceny kvuli krovinorezu.
17 cm
když jsem to na jaře zkoumal tak ten castrol měl o písmeno nižší API ale dost možná to už sjednotili; jak jsem už tu někde psal šéf jednoho autorizovanýho servisu mi při konzultaci řekl ohledně toho Motulu ..oficiálně bych vám ho doporučit neměl, osobně bych ho tam dal"
Upravil kim dne 03.09.2012 21:19
Vždy jsem kupoval olej v kamenných prodejnách ale ty rozdíly v cenách oproti internetu jsou už značné . Měl jsem pochybnosti o kvalitě když je to o tolik levnější .. Co si o tom myslíte ? Asi to bylo zbytečné protože oni to asi taky nakupují v e - shopech a pak mi to prodají s přirážkou . Momentálně se rozhoduji mezi Motulem 5100 ester 10W-50 API SL nebo Castrol Power 1 Racing 10W- 50 API SJ . Ten Motul jsem dával i do Afriky . Tryskač říká že u Motulu se malinko zvýší mazací tlak což je dobré .
Rostabmw napsal:
Vždy jsem kupoval olej v kamenných prodejnách ale ty rozdíly v cenách oproti internetu jsou už značné . Měl jsem pochybnosti o kvalitě když je to o tolik levnější .. Co si o tom myslíte ? Asi to bylo zbytečné protože oni to asi taky nakupují v e - shopech a pak mi to prodají s přirážkou . Momentálně se rozhoduji mezi Motulem 5100 ester 10W-50 API SL nebo Castrol Power 1 Racing 10W- 50 API SJ . Ten Motul jsem dával i do Afriky . Tryskač říká že u Motulu se malinko zvýší mazací tlak což je dobré .
hele v kamenne prodejne jsou schopny ti prodat stejnou hruzu, jako po inetu.
Over sarzi...
17 cm
Můžu mít dotaz stran toho požadavku na velký teplotní rozsah oleje ve vodníkovi?
Jestli to nějak nepletu, tak v F800 je vodou chlazený dvouválec, jest tak?
Pokud ano, tak je u něho snad předpoklad, že motor bude účinně chlazen a nebude u něho docházet k přehřátí jako tomu občas může být u vzducháčů, přičemž dokonce i u mnoha vzducháčů je v našich klimatických podmínkách doporučován olej 10W-40.
Tak mě zaráží, že u vodníka by měl být dokonce 10W-50.
Přitom čím větší teplotní rozsah, tím dražší olej a tím obtížnější je u něho udržet dlouhodobou stabilitu jeho parametrů.
Napadá mě proto jediný "rozumný"důvod, proč ho tam některé servisy lejou - větší vejvar na zákazníkovi...
Nebo jak tady běželo to dlouhý vlákno o zadírání údajně problematického motoru v BMW F800 (klika, vačková hřídel, šály atd.), tak je to opravdu kvůli tomu a doufá se, že ten olej by snad eventualně mohl o pár procent snížit pravděpodobnost zadření tohoto motoru nebo tu událost nějak oddálit?
A pro jistotu - není to žádná provokace vůči F800, ale opravdu mě to zajímá a rád bych si rozšířil technický obzor.
Rostabmw napsal:
hele v kamenne prodejne jsou schopny ti prodat stejnou hruzu, jako po inetu.
Over sarzi...
Kupuji na eshopu kamenné speciálky. Do obchodu to mám z práce 500 m, rozdíl ceny na jendom litru oleje cca 60 Kč ve prospěch eshopu. Buď dám osobní odběr nebo při nákupu nad 2 tisíce je doprava zdarma.
Upravil tomtom dne 30.10.2012 09:26