Mám GSA 1200 r.v. 2011 a chtěl bych namontovat alarm na dálkové ovládání mohly by jste mi poradit jaký alarm koupit. Vyplatí se investovat do originálu? nebo nějaký který posílá SMS při manipulaci ale nehouká? O cenu mi ani nejde hlavně o kvalitu a spokojenost s používáním.
Spíš jde oto že si nebudeš moc vybrat ze všeho pač potřebuješ aby to šlapalo s CANBUSEm. Asi nejjednodušší by byl origo . A počítej stím že když to ten zloděj bude chtít mužeš těch alarmu mít třebas 10
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Spíš jde oto že si nebudeš moc vybrat ze všeho pač potřebuješ aby to šlapalo s CANBUSEm. Asi nejjednodušší by byl origo . A počítej stím že když to ten zloděj bude chtít mužeš těch alarmu mít třebas 10
Jo to je mi jasný že pokud někdo bude chtít ukrást že mu nic nezabrání. S píš se mi jednalo o to pokud někde zastavím na oběd a na motorku přímo neuvidím tak abych jí slyšel. Kvuli pojištění jsem koupil ABUS 8000 řetěz se zámkem na kotouč s alarmem ale to se mi nechce sebou tahat.
Proto by jsem chtěl nějaký typ po čem se podívat. O Canbusu jsem něco slyšel ale abych řekl pravdu tak tomu stejně moc nerozumím. Montáž by stejně dělal někdo kdo tomu rozumí.
Co všechno umí origo alarm? A kolik popřípadě stojí.
servisak napsal:
Jo to je mi jasný že pokud někdo bude chtít ukrást že mu nic nezabrání. S píš se mi jednalo o to pokud někde zastavím na oběd a na motorku přímo neuvidím tak abych jí slyšel. Kvuli pojištění jsem koupil ABUS 8000 řetěz se zámkem na kotouč s alarmem ale to se mi nechce sebou tahat.
Proto by jsem chtěl nějaký typ po čem se podívat. O Canbusu jsem něco slyšel ale abych řekl pravdu tak tomu stejně moc nerozumím. Montáž by stejně dělal někdo kdo tomu rozumí.
Co všechno umí origo alarm? A kolik popřípadě stojí.
Díky Jenda
tak na takovou rychlovku je ABUS 8000 na kotoučovou brzdu je ideální samozřejmě když chces něco lepšího a jsi rozhodnutý investovat tak do toho určitě se Ti to vyplatí už jen kvůli klidu ale řetěz nemusíš tahat ne ?
Ze strachu o zásah do el.instalace a možných budoucích problémů jsem koupil toto http://www.parkujeme.cz/detail/272-autoalarm-montaz-za-minutu Zatím funguje bez problémů.Není nutné připojovat na el. obvod!
- houká
- bliká
- spustíš alarm na dálku, když se ti kolem toho motají naši černí spoluobčané
- imobilizér
- indikace proč alarm houkal, když k tomu přijdeš
- nejde odpojit, aniž by se spustil, když je aktivovaný (zkoušel jsem ho vyndat, protože nefungoval a chtěl jsem ho opravit, zapoměl jsem, že jsem, že je aktivovaný a ať jsem odpojil jakýkoliv konektor, v jakémkoliv pořadí, spustil se)
- alarm spustí když nakloníš moto samozřejmě, ale také když by někdo našel tvůj klíč a otoči zapalováním, tak se spustí taky, pokud ho nevypneš ovladačem
Jsem s ním spokojený, baterku nežere, resp. nepostřehl jsem to ani po zimě. Byl tam už když jsem to kupoval, takže o složitosti doinstalování bohužel já poreferovat nemůžu.
A hlavně pokud se člověk rozhodne pro origo alarm je to otázka nacvakání konektoru a nahrátí softu a maš to. Nikde žádný káble a blbosti
- houká
- bliká
- imobilizér
- nejde odpojit, aniž by se spustil, když je aktivovaný (zkoušel jsem ho vyndat, protože nefungoval a chtěl jsem ho opravit, zapoměl jsem, že jsem, že je aktivovaný a ať jsem odpojil jakýkoliv konektor, v jakémkoliv pořadí, spustil se)
- alarm spustí když nakloníš moto samozřejmě, ale také když by někdo našel tvůj klíč a otoči zapalováním, tak se spustí taky, pokud ho nevypneš ovladačem
Jsem s ním spokojený, baterku nežere, resp. nepostřehl jsem to ani po zimě. Byl tam už když jsem to kupoval, takže o složitosti doinstalování bohužel já poreferovat nemůžu.
to u Scorpia asi opisovali, to mi dělá taky, ale je pravda, že nějaký dráty tam jsou a z pohledu "servisáka" bych souhlasil s origoš alarmem a to asi i z důvodu záruky
www.jantruhlar.cz
Kolik takový origo alarm vyjde? Kolik asi bude stát montáž?
Musím jen do INVELTU ( jsem z Prahy) nebo to může namontovat kde kdo? ( mám na mysli servis který to umí )
Tak montáž jako taková nebude nic strašnýho jde oto nahrát soft do jednotky a zprovoznit alarm. To umí jen ofiko servis. A na cenu kontaktuj Ježka.
rendas napsal:
Teď jsem si nechal dávat origo alarm v Renocaru, montáž 760,-, alarm 5135,-, bez DPH
A spokojenost ?
Bylo to na počkání nebo jsi tam nechával motorku.
Jenda
Nechával jsem tam motorku,protože to bylo souběžně s pravidelným servisem. Jinak je to práce pro šikovnýho mechoše tak na 2-3 hoďky. Pokud máš i čidla tlaku v pneu,tak je to potřeba vyměnit s jednotkou na měření tlaku,na připojení alarmu musí mít jednotka dva konektory.Jinak vše funguje OK,takže s funkčností spokojenost.
R 1200 GS LC Adventure
máte někdo zkušenost s tutím? http://www.ebay.c...27d0bce317Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
- houká
- bliká
- imobilizér
Možná něco dělám špatně, ale pokud mám zaplý alarm, tak jej normálně vypnu zapnutím zapalování. Myslím si, že originální alarm se prodává a jde taky normálně používat bez dálky. Navíc pokud už ti někdo vezme klíče, tak ti s moto odjede alarm nealarm.
Béé eM Wéé