Viz: http://www.motork...?cid=12497
Po dlouhodobém testu afriky a varadera ted bude testovat 5 let (200 000 Km) F800GS
Držím mu palce, at ho motorka nezklame..............
swat přiložený následující obrázek:
[80.81Kb]
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
No u nej to zrovna neni moc o srdci ale o tom, co mu kdo podstrci, kdzbz mu takhle podstrojili u jine znacky, tak bz jezdil jinou motorku...
Kurwa sory za ty z a y ale mam italskou klavesnici
Musím bohužel souhlasit s Hovezem...
Nějak už mne přešla chuť koukat na všechny ty "dobrodruhy", co jim někdo půjčil motorku, vybavení, oblečení atd...
A o to víc se mi líbí a obdivuju ty, kteří podnikají daleké výpravy na svých vlastních, leckdy poměrně hodně pamatujících a hlavně za vlastní peníze pořízených a vlastníma rukama vypiplaných mašinách. to jsou pro mne praví hrdinové a dobrodruzi, před těmi smekám pomyslný klobouk...
KTM 1190 Adventure R
shimanski> na druhou stranu, nikomu se nebrani, aby zkusil obejit par dovozcu, aby mu pujcili motorku na 200 tisic kilometru. On si to pan Sima taky nevykouril u majitelu a urcite mu dalo spoustu prace, aby se dostal do pozice, na kery je (dopisovani do casopisu a novin, foceni, spousta zbytecnych rozhovoru atd.). Zavist rozhodne neni na miste
Slavek-xxx napsal:
shimanski> na druhou stranu, nikomu se nebrani, aby zkusil obejit par dovozcu, aby mu pujcili motorku na 200 tisic kilometru. On si to pan Sima taky nevykouril u majitelu a urcite mu dalo spoustu prace, aby se dostal do pozice, na kery je (dopisovani do casopisu a novin, foceni, spousta zbytecnych rozhovoru atd.). Zavist rozhodne neni na miste
to Slavek> špatně si mne pochopil... Já mu vůbec nezávidím a nikde jsem netvrdil, že to je jednoduché...
Jen jsem napsal svůj subjektivní náhled na věc a závist v tom nehrála vůbec žádnou roli...
Přeji mu to. Jen pro mne prostě není takový srdcař, jako jiní...to je vše.
KTM 1190 Adventure R
Souhlasim s Hovezem, nicmene spis bych to cely nepojal jako Sima presedlal, ale Sima ted bude testovat.
Nejde o to co on ma rad, jde o to, ze nekdo najede na GS 200.000km a (doufam) pravdive sepise veskery zavady, investice, pocity.
To je ucel kterej to ma splnit a splni, nejde tu o srdecni zalezitost.
Tak já mu tedy závidím úpně maximálně. Závidím mu jeho krásnou práci i ty možnosti. Já kolikrát tak závidím, když se tu dočítám co kdo má za vychytávky, že bych se od závisti posr..... Ale já závidím a přeju. A má závist mi je hnacím motorem k vysněným zítřkům.
www.lc8adv.cz
To ja mu teda nezavidim vubec.
Najet 40.000km rocne obklopen medii podle me znamena nulovy soukromi, nulovej cas na rodinu, nulovej cas na pratele.
To by pro me bylo to podstatny.
No každopádně už jednou testoval přece F650GS Dakar, myslím tak před 2 roky s tím byl v Senegalu, takže to není úplně první BMW.
Je pravda, že je to "profesionální cestovatel", který se tím víceméně živí ale na druhou stranu, věřte mi, je to něco šíleně potupnýho obvolávat firmy a žebrat podporu na nějakou akci. Já to zažil vloni s přípravama na Dakar a už bych kvůli tomu do toho znova nešel. Člověk na to musí mít fakt žaludek.
Co se týká té práce, tak to zase jako takovou hrůzu nevidím, totéž soukromí. Reportáže si píše sám, nikdo ho neobklopuje - leda manželka, se kterou taky jezdí, přátele má především u motorek...
Blbý u těch testů je to, že to není nezávislý test. Nemůže si dovolit napsat že tohle je špatný, že tohle se nepovedlo atd. Viz ta Jawa předloni (?), kde každej na první pohled viděl, že to není sériová motorka ale nikde se o tom nepsalo, tvářil se jako že to je úplně to samé, co by si člověk od nich mohl koupit v prodejně. Naštěstí jeho reportáže nejsou ještě na úrovni jiných, kde se pak čte cestovatelský text ve stylu: "... bylo už chladno, tak jsem si vzal nákrčník od ColdKillers, mikinu Husky a natáhl si ponožky Treksport, na vařiči VAR jsem si v ešusu Rockpoint uvařil nudlovou polívku Knorr a zamíchal jí vařečkou Tescoma...". Znáte to.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Při přípravách na mongolsko jsem potřeboval ušetřit peníze na vybavení. Po předešlých zkušenostech jsem usoudil, že nebudu tlačit na pilu, a žádal dodavatele jen o slevy do úrovně nákladových cen (tj žádné peníze). To výrobce ani dodavatele nebolí, dokonce za to ani nic většinou nepožadují... Někteří mi slevu dali prostě jen tak, se slovy "užijte si cestu"... Je pravdou, že se většinou jednalo o "známé" nebo jinak spřízněné dušem, se kterými jsem již dříve spolupracoval. Takže proces "žebrání" vůbec nebyl nepříjemný, naopak, vždy jsem si výborně pokecal a odešel s vybavením tak o 20-50 procent levnějším, což se v celkovém rozpočtu počítá.
Jediné firmy, které jsem neznal osobně a zareagovaly pružně, bez problémů a velkoryse, byl Jurek (stany) a Mitas (gumy). Pravdou je, že ale třeba Jurek používá moje fotografie jako reklamu na svých stránkách už dlouho, takže to vlastně taky nebyla úplně neznámá firma.
My jsme potřebovali hlavně peníze na zaplacení statisíců za různé povinné věci, jakmile žádáš o peníze a můžeš nabídnout maximálně tak banner na webu a samolepku na autě, je to úplně něco jiného než žádat materiál. Když jsme ale potřebovali zásadní technické vybavení (satelitní komunikaci nebo odolný notebook, tak nám vyšli vstříc neuvěřitelně dobře). Naopak sehnat fotografickou nebo video výbavu, což jsem považoval za věc, která by se dala snadno použít v reklamě, byl neřešitelný problém a nakonec jsme všechno koupili normálně sami a část věcí u Pixmanie, protože jsme čekali že to akci nepřežije a šlo jen o nejnižší cenu s tím, že co nevydrží, to se holt vyhodí. Každopádně lidi co neustále otravují s reklamou nebo nabízí zhodnocení investic v nějakých fondech a kapitálových inveticích, ty obdivuju že to můžou dělat. Já bych na to neměl.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
zachytil som info, že pán Šíma má už znova testovaciu F 800GS. Ak je to pravda mám z toho radosť i ked asi výsledky testu nemôžu byť celkom objektívne. No pravdepodobne to bude prvá 8gs s natočenými 200 kkm a jeho články budú určite zaujímavé.
Upravil Tryskac dne 21.02.2010 14:43
To Toliřesně tak o objektivnosti nemůže být řeč při 40000km v testu psal,že měnil pouze žárovku a dle infa z auteku měl moto na servisu dost často se všema mouchama co 800kila provázely.
Je to stejná marmeláda jako když psal,že na varaderu na gumách najel 25000km já jsem na varaderu najezdil 60000km a nikdy jsem nenajel na zadní více než 12000 a byly k.o.
čí chleba jíš.....
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic