Mitasky e 07,09 a 10 jsou tady středem zájmu a je vidět že o nich máte dost informací,i když někdy docela rozporuplnýchZajímalo by mne jestli jsou také dostupné informace a zkušenosti o Miaskách E 08 v rozměrech 110/90-19 a 150/70-17.Vzhledově jsou jako Tourance nebo Anakee a pokud by měl člověk v úmyslu jet delší trasu pouze po asfaltu (turisticky,žádné závody) byly by vhodné?Myslím zátěž (praskliny mezi figurama)nájezd,držení v náklonu a vlastnosti na vodě.Mi se ty gumy líbí a jsou levné (a jsou české) tak bych uvítal jakékoli recenze,abych je nekoupil a nezjišťoval to co už někteří z Vás znají
Ja je jezdil v rozmerech 90/90/21 a 4.10/18 a upne vpohode a zvladne i mimo.silnici jen bahno a spol moc nedava ale asfalt vpohode
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Já o nich původně taky uvažoval,jelikož najedu 95% km po silnicích a myslím že by mohli vydržet (díky vekoplošným figurám ) ještě více km než 07čky; u té staré směsi to prý byla doslova problémová guma (dle recenzí uživatelů ale i prac. Mitasu se kterým jsem jednou o tom mluvil) ale při této nové směsi myslím že by to mohla být docela zajímavá pneu. mám teď obuty 07čky ,jsou dobrý ale např přední už mám sjeto (obržděno) na TWI značky, zadek ještě tak 3-4mm do značek chybí,myslím že ty 08čky by mohli být na silniční provoz vhodnější; uvidíme co nám k tomu řekne Ruda.
Upravil kim dne 29.09.2012 19:51
ja sem jezdil na E08 od roku 2006 a ze by to bylo nahouby nevim asi sem hold nejezdil nejak drave
Čeština můj koníček
schrek napsal:
ja sem jezdil na E08 od roku 2006 a ze by to bylo nahouby nevim asi sem hold nejezdil nejak drave
Osobně jsem je neměl ale ten chlapík z Mitasu -jméno bohužel už nevím- doslova řekl že tu směs měnili zejména kvůli 08čkám které byli katastrofa ,zejména na mokru;je fakt že už na pohmat byla ta stará směs poměrně tvrdá.
nevim ja sem byl spokojenej ono je neco jinyho tyhle gumy na masine co ma 140kg a neco jinyho v jinym rozmeru na masine co ma 200+
Čeština můj koníček
Letos ve Španělsku jsem tourancku udělal tak, že se drolila pod prstem a nedalo se na tom jet.A po návratu domú byla téměř na plátno. Kamarád na osmikilu měl E08 a co si dovolil, to jsem nechápal. Proto jsem ji obul na zkoušku na 1150, mám na ní asi 1500 km, včera jsem se toulal celý den po Rakousku a poprvé co jezdím na GS tak jsem si obrousil boty, naprostá spokojenost, neklouzla ani jednou. Mám ji pouze vzadu, vpředu Tourance, tato kombinace se mi jeví jako skvělá volba na velké GS. Nevím jestli jí věřit i vpředu, hlavně co se týče brždění.
Mesky napsal:
Letos ve Španělsku jsem tourancku udělal tak, že se drolila pod prstem a nedalo se na tom jet.A po návratu domú byla téměř na plátno. Kamarád na osmikilu měl E08 a co si dovolil, to jsem nechápal. Proto jsem ji obul na zkoušku na 1150, mám na ní asi 1500 km, včera jsem se toulal celý den po Rakousku a poprvé co jezdím na GS tak jsem si obrousil boty, naprostá spokojenost, neklouzla ani jednou. Mám ji pouze vzadu, vpředu Tourance, tato kombinace se mi jeví jako skvělá volba na velké GS. Nevím jestli jí věřit i vpředu, hlavně co se týče brždění.
Osobně tipuju že pokud má dezén 08 stejnou směs jako 07 (tu novou směs) tak to může být velmi zajímavá guma ,právě potřebuju objednat teď nový mantle a vážně uvažuju o těch 08
PS. Mesky napsal,, poprvé co jezdím na GS tak jsem si obrousil boty"
Doufám to nebylo od toho že si sebou mlaskl na nových gumách 08
Upravil kim dne 30.09.2012 07:41
Upřímě, nevidím žádný závažný rozdíl mezi Tourance a E08, kromě ceny. Vždy jsem měl Tourance na západ a TKC na východ, poprvé mám E08, nevím jestli mají novou směs, ale jezdit se na tom určitě dá, a navíc cítím se v zatáčkách docela jistější.
Upravil Mesky dne 30.09.2012 12:22
Mesky napsal:
Upřímě, nevidím žádný závažný rozdíl mezi Tourance a E08, kromě ceny. Vždy jsem měl Tourance na západ a TKC na východ, poprvé mám E08, nevím jestli mají novou směs, ale jezdit se na tom určitě dá, a navíc cítím se v zatáčkách docela jistější.
No nevím zda tomu věřit. Taky řeším obutí na příští rok. Zatím jsem jezdil E 07 a Tourancky. Vzhledem k tomu ,že jezdím z 90% silnici
a šotolinu, byl jsem s Tourance spokojenější než s E 07, která na asfaltu klouzala i za sucha , a v terénu nebyla o moc lepší než Tourance. Podotýkám , že to byla asi ještě ta starší směs.
Dosud v minulých diskuzích byla na E 08 jen samá kritika s tím, že je to nejhorší guma od Mitase.
Povrchově se mi tato guma taky líbí / desing jak Tourance / ale co její konstrukce a směs ? Pokud je pravda co se nyní tady o ní píše
tak bych ji urrčitě na motorku dal. / malé GS./
bezte nekam s nejhorsi gumou od mitasu, samozrejme strelci co jezdi na hrane uplne vseho nebudou spokojeni ani s gumou co bude mi prisavky a bude rikat ze ustreluje a klouze, kamos co ma mitasky na transalpovi projezdil celou evropu na stare smesi a liboval jsi a to je strelec, jinak bracha taky na trampovi brousil stojan i stuoacky ja na trampovi jezdila uplne v pohode a v klidu. Kdyz se podivam na motorkare a projdu databazi motorek si myslim ze minimalne 10% z nich bude mit E08
Čeština můj koníček
Na 650 mam E08 na zadku, vepředu anakee II. E08 mám cca 7000 km a zbývá asi třetina vzorku. Brousit stojánek není problém Drží to suprově, z mého pohledu: sucho 100%, mokro 85%, šotolina 70%, bahno 40%, tráva 5%. Když jsem si ustlal tak to bylo vždycky na trávě jinak podržela bezvadně.
Kamarádovi na Transalpu se trhají figury, mě ne. Kupoval jsem jí v dubnu, on asi před rokem a půl.
Labus01 napsal:
Na 650 mam E08 na zadku, vepředu anakee II. E08 mám cca 7000 km a zbývá asi třetina vzorku. Brousit stojánek není problém Drží to suprově, z mého pohledu: sucho 100%, mokro 85%, šotolina 70%, bahno 40%, tráva 5%. Když jsem si ustlal tak to bylo vždycky na trávě jinak podržela bezvadně.
Kamarádovi na Transalpu se trhají figury, mě ne. Kupoval jsem jí v dubnu, on asi před rokem a půl.
On má ještě ty staré puky. Změnou směsi došlo i ke snížení nájezdu samozřejmě se změnily jízdní vlastnosti k lepšímu.
figury se trhali i me ale bylo to mou vinou spatny husteni pneu s kombinaci stare pneumatiky
Čeština můj koníček
Jo, jasně... Já jen chtěl přiblížit, jak to vypadá v čase nevim, kdy přesně se přecházelo na novou směs, ale nějakej shop může mít ještě skladem ty starý...
Labus01 napsal:
Jo, jasně... Já jen chtěl přiblížit, jak to vypadá v čase nevim, kdy přesně se přecházelo na novou směs, ale nějakej shop může mít ještě skladem ty starý...
To Joe:víš od kterého měsíce předpokládám tohoto roku už je nová směs?
Labus01 napsal:
To Joe:víš od kterého měsíce předpokládám tohoto roku už je nová směs?
Věděl jsem to přesně to DOT, ale na 90% od dubna minulého roku
Labus01 napsal:
On má ještě ty staré puky. Změnou směsi došlo i ke snížení nájezdu samozřejmě se změnily jízdní vlastnosti k lepšímu.
Měl sem obavu že právě tou novou směsí se sníží nájezd ale není to tak zlé, mám najeto něco přes 15tiskm(E07) a na zadku je tak 2mm do TWI ale předek už je na výměmu,dnes jsem to pozorně prohlíd.
Tipuju že 08 vydrží kapku víc asi je zkusím teď.
Upravil kim dne 30.09.2012 20:38