Čaues, pořídil jsem Lenovo G780 bez OS. Ten chci nainstalovat, ale jak mám nastavený BIOS na bootování jakkoliv, tak si to nešáhne na DVDčko se sedmičkama v mechanice.
Netuším, zkusím. Pořád to končí na tom, že to chce zadat datum a čas, pak to zůstane ležet na příkazovém řádku a nic. Všechno v prostředí černé obrazovky, nic grafickýho.
Upravil xHackerM dne 17.10.2012 20:08
Jerryk napsal:
Udělej to jednoduše: v BIOSU dej boot priority na DVD a pak už to určitě zvládneš. Rozhodně ale nainstaluj 64-bit Win, jinak se připravíš o 50% ram
No jednoduše jsem se to snažil udělat. BIOS nastavený na mechaniku, ta se i při úvodní obrazovce s logem LENOVO roztočí, ale pak to skočí na ten datum a čas a tím končím.
xHackerM napsal:
Čaues, pořídil jsem Lenovo G780 bez OS. Ten chci nainstalovat, ale jak mám nastavený BIOS na bootování jakkoliv, tak si to nešáhne na DVDčko se sedmičkama v mechanice.
zkousel jsi to DVD bootovat nekam jinam?
zkus zapnout AHCI...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
xHackerM napsal:
zkousel jsi to DVD bootovat nekam jinam?
zkus zapnout AHCI...
Jo, bootuje v pohodě.
AHCI nebo COMPATIBLE nemá vliv, výsledek stejný.
t0mas napsal:
v biose zo SATA AHCI na IDE, alebo compatibility mode, neviem ako to je presne v lenovo
Edit: ten datum a cas bude kvoli vybitej CMOS baterke (mala okruhla ako minca )
Zase takovej amatér nejsem, studoval jsem IT, ale nějak jsem se minul oborem. Takže vím jakou baterku myslíš.
xHackerM napsal:
Tak jsem se už dostal v tom příkazovým řádku aspoň na DVDčko... Ale když napíšu "setup.exe" tak mě ten šmejd odpálí hláškou, že to nejde v DOS modu...
Už to mám i na flashce, ale prostě přes ten datum a čas se to nehne... Pořád se to zastavuje na tom příkazáku.
sosni nejake z piratebay a zkus ho s vlastnim seriovym cislem.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kym nevymenis tu baterku tak ti nevie bios ulozit tie nastavenia a cas, po kazdom restarte z biosu sa znova ulozia defaultne. vymen baterku a prestav na SATA compatible
t0mas napsal:
kym nevymenis tu baterku tak ti nevie bios ulozit tie nastavenia a cas, po kazdom restarte z biosu sa znova ulozia defaultne. vymen baterku a prestav na SATA compatible
Ten notebook je novej, teď jsem ho vyndal z krabice.
Nevím jestli maj win 7 stejnou ochranu jako xp, ale xp se nedali nainstalovat na pc, který nemělo nastavenej čas větší než byla nějaká minimální hodnota, možná se zkus podívat po aktualizaci Biosu