Dnes som sa bol s kamosom po praci pojazdit kolem komina.
Napriek hustej a silne vlhkej hmle ktora nas riadne zavlazovala a sichravemu pocasiu sme si uzili trosku off-u
ALE: obaja sme prtku videli koli mlzeniu stitu, takze jedina moznost ako mat trochu prehlad bolo otvorenie stitu a neustale utieranie pocas jazdy rukavicou
islo o prilby Uvex enduro a Nolan C-105 s dvojitim plexi a rovnaku skusenost mam s C2
uz dlhsie si vsimam ze ked pocasie nepraje a je fakt hnusne - teda vsetky faktory pocasia su nastavene tak ze dochadza k zahmlievaniu, preto doteraz stale tvrdim ze prirodu neobabreme ziadnym pin lokom, dvojitym sklom, anti fogom a newim este cim
stale nas krmia marketingom ze to a to plexi sa nebude mlzit
Stale mi nikto z ludi ktorych poznam a maju rozne znacky a druhy prilieb nepovedali ze: tak tato prilba sa mi este nezamlzila ani pri hnusnom sichravom chladnom vlhkom pocasi
Tak schvalne: mate niekto takuto prilbu?
prosim len seriozne info a bez chvalenia si vlastnej prilby v zmysle kazdy si svoje chvali
Pripadne mate nejaku vychytavku ako mlzeniu zabranit? ( nastriekat, potriet plexi, ..... ? )
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Já tady za to Schubertku zplul. Je supr až na to mlžení, a to mě dost sere. U takové přilby ještě dokupovat pinloky. Mlží se jak prase. Tedy C2, a vůbec nemusí být hnusně. Zkoušel jsem vytáhnout ten látkový krat pod bradu ale moc to nepomohlo, vždy jen povytáhnout, nebo odklopit štít.
Kasak napsal:
Zevnitř mýdlo,jakékoli tekuté,jar atd.Zvenku jenom stěrač ve spreji,aby to stékalo.
a funguje to aj ked je fakt hnusne? ( napr. ako dnes )
aku trvanlivost ma tato kombinacia "naterov" ?
Já jsem to vyřešil jarem na nádobí. Prstem nanest vrstvu , rozpatlat po plexi a vylestit papírovou uterkou na nádobí. Dnes jsem to testl a funguje na 100%.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Kasak napsal:
Zevnitř mýdlo,jakékoli tekuté,jar atd.Zvenku jenom stěrač ve spreji,aby to stékalo.
a funguje to aj ked je fakt hnusne? ( napr. ako dnes )
aku trvanlivost ma tato kombinacia "naterov" ?
Funguje. Ráno u nás byla pradelna v 6 ráno a 7.5 st.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Me se mlzily vzdycky vsechny plexi dokud jsem si nekoupil Schuberthlu.
Nejdriv C3 a ted S1Pro, nikdy se mi plexi nezamlzilo.
Jen kdyz jsem mel poskozenej pin lock, to pak jo. Ale kdyz je vsechno jak ma bejt, fakt nikdy.
Waltr napsal:
Já tady za to Schubertku zplul. Je supr až na to mlžení, a to mě dost sere. U takové přilby ještě dokupovat pinloky. Mlží se jak prase. Tedy C2, a vůbec nemusí být hnusně. Zkoušel jsem vytáhnout ten látkový krat pod bradu ale moc to nepomohlo, vždy jen povytáhnout, nebo odklopit štít.
- moja rec o C2 som tu uz pisal a toto je jedna z jej silne slabych stranok
pri tom mikro otvoreni sa to uz da ale v extra hnusnom pocku a v kombinacii offu ked trosku viac funim to je tiez slabe
... jo a C3 sa mi niektory vyjadrili ze tiez to neni 100% a tym druhim co tvrdia ze sa im vobec ale vobec nemlzia moc neverim, lebo nexcu priznat ze za tie prachy si ani tu nepomohli
vlk napsal:
... jo a C3 sa mi niektory vyjadrili ze tiez to neni 100% a tym druhim co tvrdia ze sa im vobec ale vobec nemlzia moc neverim, lebo nexcu priznat ze za tie prachy si ani tu nepomohli
Pokud neveris tak moc dobre nechapu proc se ptas.
Me se C3 a S1Pro nezamlzily nikdy, pokud nebyl pin lock poskozeny.
Pravda je, ze jsem jezdil v minimalni teplote 2,5°C, niz uz nevim.
swat napsal:
Já jsem to vyřešil jarem na nádobí. Prstem nanest vrstvu , rozpatlat po plexi a vylestit papírovou uterkou na nádobí. Dnes jsem to testl a funguje na 100%.
tento postup robis z vonku, z vnutra, z oboch stran?
vlk napsal:
u tych C3 to pri mojom sukromnom zbierani info o mlzeni je v pomere 4 sa nemlzi a 5 temu hej
ale do C3 nepojdem, bo ma znechutila C2
morabo napsal:
Mam jedinou odpoved, crossovou bez plexi a brejle....
jj sem postupne smerujem, preto som si kupil po C2 ako druhu prilbu Uvex enduro uz len tie bryle
Morabo - a bryle sa proste nezamlzia? ani ked bude chladno a jak v pradelne?
alebo aj bryle sa potieraju s niecim?
Me obecne znechutily vyklapecky a to byl jedinej duvod, ze jsem presel na S1Pro. Byl jsem nadmiru spokojenej, jen jsem nechtel vyklapecku.
Spokojenej s odvetranim, slunecni clonou, pohodlim, hlucnosti.
Nespokojenej s hmotnosti, ktera je u vyklapecek vyssi. Stejne jsem to nepouzival a vzdy ji sundaval.
Ten problem s pin lockem jsem mel prave u C3, tady uz ne.
Kazdopadne za tech 12 let co jezdim jsem par prileb vyzkousel (Shark, Suomy, Caberg, Arai, Schuberth). Zrovna mlzeni plexi je u Schubertha nesrovnatelny oproti vsem co jsem zkousel. A zrovna u Suomy to byl tenkrat nejvyssi model.
Proste podle me je 95% uspechu prave pin lock.
vlk napsal:
preto lebo niekto radsej povie ze je oki akoby mal priznat ze sa mlzi lebo je mu to luto priznat ze za tie prachy to nefunguje
Aldo - teba mam za seriozneho chlapa takze Tvoje info berem
a pravdou je ze na C3 su uz daleko lepsie reference na protimlzenie ako na C2
ale mam seriozne nfo aj o nie 100% fungovani C3 ale mozna to je tym pin lockom - bud je/nie je O.K. a funguje / nefunguje
Alda napsal:
Me obecne znechutily vyklapecky a to byl jedinej duvod, ze jsem presel na S1Pro. Byl jsem nadmiru spokojenej, jen jsem nechtel vyklapecku.
Spokojenej s odvetranim, slunecni clonou, pohodlim, hlucnosti.
Nespokojenej s hmotnosti, ktera je u vyklapecek vyssi. Stejne jsem to nepouzival a vzdy ji sundaval.
Ten problem s pin lockem jsem mel prave u C3, tady uz ne.
Kazdopadne za tech 12 let co jezdim jsem par prileb vyzkousel (Shark, Suomy, Caberg, Arai, Schuberth). Zrovna mlzeni plexi je u Schubertha nesrovnatelny oproti vsem co jsem zkousel. A zrovna u Suomy to byl tenkrat nejvyssi model.
Proste podle me je 95% uspechu prave pin lock.
hmm takze ak je shuberth spicka v nemlzeni a ja nie som spokojny tak som bud moc fajnovy a narocny alebo fakt tu prirodu obalamutit nejde
jo a dvojite sklo (alternativa pouzivat bryle) to chapem a preto v najblizsom obdobi pojdem skusat tuto alternativu
morabo napsal:
Mam jedinou odpoved, crossovou bez plexi a brejle....
jj sem postupne smerujem, preto som si kupil po C2 ako druhu prilbu Uvex enduro uz len tie bryle
Morabo - a bryle sa proste nezamlzia? ani ked bude chladno a jak v pradelne?
alebo aj bryle sa potieraju s niecim?
S brylemi je to jako na sjezdovce. Lyzujes v mrazech a bryle se nemlzi.
1) maji dvojity sklo
2) nedychas si do nich
Prave to dvojity sklo ale funguje jako pin lock.
JJ, hlavní je že si do nich nedýcháš zevnitř.
Ono se v takový kombinaci vůbec dýchá líp. A další veliký plus je, že taková helma bejvá taky o hodně lehčí a to je taky děsně znát (ta moje AGV má 1,1kg a to jsou i lehčí - mně ale sedí tahle a nejlíp větrá). Pokud mimo silnici nechceš jezdit krokem s odklopenou bradou, jiný rozumný řešení než crossovka asi neni.
Mám i C3 a tu používám čistě na turistiku a dálkový onroad cesty. Jinak už jen crossovou.
Maiali nel Fango!
C2 neznam.
Zbytek je proste jen realita.
U c3 jsem jednou reklamoval pin lock s tim, ze nedrzi na plexi jak by mel. Poslali novy plexi i s novym pin lockem a bylo po problemu.
Bylo to chvili po koupi a tak ani s takhle blbou reklamaci nebyl problem.
Jak jsem se v offu trošku zapotil, tak se mi zamlžila i ta C3 a fest. Řešil jsem to jízdou s otevřeným plexi a spuštěnou clonou. To ale třeba v lese neni uplně ideál...
edit:
PS: nemluvě o tom, že Ti pak do očí nalítá kde co,hlavně hmyz, listí atd, atd...
Brejle jsou brejle....
Upravil morabo dne 24.10.2012 22:48
Maiali nel Fango!