jen z hlavy ci si pamatuju.
v lehkych prvni 3 mista BMW HP2.prvnijo nevim druhy Pipo a Cizak.
z tezkych byl vubec uspech to dojet.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Co na to říct, bylo to nejtěžší rallye co jsem jel, ne reliéfem, ale spoustou lepivého bahna, které pro motorky s nízkým blatníkem bylo místy skoro nesjízdné. Bylo třeba ho stále čistit, nakonec jsem zvolil variantu hrubého násilí a blatník prostě utrhnul. Bylo to krátce po tom, co jsme jeli 500 metrů asi hodinu a půl. Díky Filipe za pomoc. Zadní karoo neznamenalo nic, jasnou výhodu měl ten, kdo přijel na krosových gumách. Dost tomu přispělo počasí minulý týden, ale při stavbě trati se to dalo předpokládat. Asi mě něco osvítilo, že jsem si s sebou vzal kombinačky, jelikož jsme pořád vystříhávali zamotané dráty z kol.
Tady by mohlo asi moje stručné shrnutí zkončit, ale nemůže.
Po tom, co jsem loni staroval mezi prvními, jsem se letos rozhodl pro změnu starovat jako poslední.
A musel jsem se stydět za to, co jsem viděl !!!!
Pořadatel si bohužel moc se stavbou trati hlavu nelámal, a tak se dost často jezdilo po zoraných, často i osetých a vzrostlích polích, chápu, že tam asi vedla nějaká stopa od traktoru, ale díky počasí byla rozbahněná a sotva zřetelná a tak si většina závodníků ulehčovala dřinu a brala to prostě tím osetým polem. Pohled na 20 metrů širokou rozoranou brázdu byl fakt žalostný. Uvědomme si, že majitel takového pole asi motorkáře milovat nebude. V závěru dne mě už ani nepřekvapilo, že moje závodění ukončil myslivec, který mi zastoupil cestu a dvakrát vystřelil.
Kdo pamatuje xlr v jeho začátcích, jistě ví, že šlo o takový výlet podle roadbooku, šlo o zábavu a ne orat osetá pole. To pro mě zábava není.
Ano, často mi říkáte, že trasu co stavím já na jaře je moc lehká, a že je tam hodně asfaltu, ale než zažít zase tohle, to raději nic.
Souhlas s Milanem Nestálo to za moc a lituju,že jsem tam vůbec jel.Není normální,aby v tuhle roční dobu někdo plánoval trasu vinicema,chmelnicema a polem(ať už zasetým nebo ne) Ta trať byla pro cestovní enduro na cestovních(ne krosových) gumách prostě takřka nesjízdná...a namotaný dráty z motorky,jsem tahal ještě dneska při mytí o zjištěných škodách ani nemluvě
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ale zazitek to byl intenzivni!Nekolik velkych GS nas objelo 3/4 trati a to myslim nebyl spatny vykon.Ale jizda polem,nebo chmelnici s prednim kolem,ktere se ani nehne(to jsem nemel blatnik,s 21"kolem se mi to ucpavalo i o ten stabilizator)neni nic moc.Pritom dokud se kolo stihlo cistit,tak to slo.Jak se zastavilo,tak 100m znamenalo cca 5 minut s nekolikerym zvedanim motorky. Petrovi diky za pomoc se zvedanim!Parkrat to clovek zvedne,ale v mistech,kde to klouze tak,ze se neda ani chodit,tak se 250kg motorka zveda blbe.
Ale az na ty pole a chmelnice se mi to fakt libilo.Malo kdy clovek povazuje podmacene lesni cesty a louky za odpocinkove useky.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Omlouvam se co reknu ale pokud nekdo postavi trat presosete pole byt je tam 20cm brazda od traktoru tak je to s prominutim dement kvuli.kterym nas pak vsichni berou tak jak.berou. Milane ver ze byt tam ja tak ten zemedelec se to dozvy kdo za to muze. Pokud se postavi trat treba pres louku tak ta se do jara zveti ale to pole ani.nahodou.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Dulezite je vedet,ze jsme se tam ocitli pouze shodou okolnosti a bylo na kazdem jestli pojede,pripadne kudy.Ta pole tam byt nemela,ale vic to neresme.
Upravil vevis dne 04.11.2012 22:02
Co tady furt řešíte zemědělce?Ti budou kňučet furt,že je moc vedro,moc zima,moc prší,málo prší Jestli tam projelo 50 motorek přes pole,tak bude příští rok trochu míň řepky do benzínu,no...tak se zase nepos.rat.Však oni si zase zažádají o dotace a úrodu směle zaorají,protože je to drahý sklízet
...ale aspoň víme o práskačích v našich řadách
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Co tady furt řešíte zemědělce?Ti budou kňučet furt,že je moc vedro,moc zima,moc prší,málo prší Jestli tam projelo 50 motorek přes pole,tak bude příští rok trochu míň řepky do benzínu,no...tak se zase nepos.rat.Však oni si zase zažádají o dotace a úrodu směle zaorají,protože je to drahý sklízet
no, ja si pripadal jak pycus. stve me, ze jsem v sobe nenasel dost rozumu se na to vykaslat po prvni "oranici". osud to nakonec zaridil za me, kdyz jsem se komplet vyrachal v louzi a valil dom. jet prvni, tak hrozne bloudim, protoze bych neveril tomu, ze "tudy" vede trasa. jak rika Milan, nez takhle, radeji vubec. ale abych jen neflusal, ty chmelnice, ty me bavily.
me se jarni trasy libi daleko vic, davaji mi pro roadbookovku smysl. plus ty co jsem jel, mely pekne a presne napsany roadbook. podle me to nemusi byt nutne tezke. je to orientak.
Mr GS napsal:
Zemědělec nejsem ale hnal bych tě svinským krokem dyby jsi mi jezdil po osetým poli!!
Jenze kdyby bylo po tvym,tak je to pole nas vsech spolecne a vlastne by jsme si jezdili po svym.
Taky je dobre rict,ze k tomu poli vzdycky vedla nejaka cesta a najednou bylo pole.Jak psal Milan,asi tam puvodne i nejaka ztracena cesta byla.Ale fakt to bylo na kazdem jestli pojede nebo ne.A ver,ze kdyz jses na takoveto akci,mas za sebou nejake km,tak neni tak jednoduche si rict:,,tady je pole,to se mi nelibi,otacim to a jedu domu."
Mr GS napsal:
Zemědělec nejsem ale hnal bych tě svinským krokem dyby jsi mi jezdil po osetým poli!!
Jenze kdyby bylo po tvym,tak je to pole nas vsech spolecne a vlastne by jsme si jezdili po svym.
Taky je dobre rict,ze k tomu poli vzdycky vedla nejaka cesta a najednou bylo pole.Jak psal Milan,asi tam puvodne i nejaka ztracena cesta byla.Ale fakt to bylo na kazdem jestli pojede nebo ne.A ver,ze kdyz jses na takoveto akci,mas za sebou nejake km,tak neni tak jednoduche si rict:,,tady je pole,to se mi nelibi,otacim to a jedu domu."
Vevis neser a nepleť hrušky s jabkama
Reagoval jsem na příspěvek výše a ten vyzněl jinak, ostatně i tak to nikoho neomlouvá. Si představ že ti u zahrady končí polňačka a pár takových jako ty ti ji pěkně zorají motorkama, se ti so asi líbit nebude. V první řadě to chtělo z**** organizátora co plánoval trasu.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Ja myslim ze ne.Bohuzel i zemedelci uz vedi,ze to jak to funguje neni spravne.Ale to neni jejich chyba.
Mr GS napsal:
Reagoval jsem na příspěvek výše a ten vyzněl jinak, ostatně i tak to nikoho neomlouvá. Si představ že ti u zahrady končí polňačka a pár takových jako ty ti ji pěkně zorají motorkama, se ti so asi líbit nebude. V první řadě to chtělo z**** organizátora co plánoval trasu.
Neco se nepovedlo,ale jinak to bylo super a i spousta useku byla paradnich.
Zkus si neco takoveho zorganizovat!Ono se to lehce kritizuje.Na TT akci nam taky borec daval pres trat klady a v lese nam traktorista zablokoval cestu.
A na na Krocanovi jsme jednou vjeli z louky primo na pouť mezi lidi.Tam to uz bylo docela husty.Proste tohle poradat neni zadna sranda a jakykoliv poradatel,i kdyz se mu vse tak uplne nepovede ma muj obdiv!
Mr GS napsal:
Neco se nepovedlo,ale jinak to bylo super a i spousta useku byla paradnich.
Zkus si neco takoveho zorganizovat!Ono se to lehce kritizuje.Na TT akci nam taky borec daval pres trat klady a v lese nam traktorista zablokoval cestu.
A na na Krocanovi jsme jednou vjeli z louky primo na pouť mezi lidi.Tam to uz bylo docela husty.Proste tohle poradat neni zadna sranda a jakykoliv poradatel,i kdyz se mu vse tak uplne nepovede ma muj obdiv!
Tím spíš by to měl dělat někdo kdo to dokáže udělat beze škod na majetku druhých. Apropo pokud není v lese zákaz vjezdu tak se po sestě může jet a ten traktor to blokoval neoprávněně. Taky po lese jezdím a i tam kam se nesmí ale vždy po cestě a né mezi stromy.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Na 1150 s 19kou vepredu to bylo ultravizivny. Jeden obzvlast hlubokej polni usek, cca kilometr dlouhej, jsem "jel" celej se zaseklym kolem a oral jsem oral... A ne malo....
Planovat neoficialni rally pro tezky motorky v listopadu vetsinou pres pole a chmelnice mi taky neprijde jako idealni a uplne pricetnej napad. Mimochodem ty pole jsem navic proste musel jet mimo stopu, jinak bych tam byl jeste dneska, ale prijemnej pocit to nebyl... Presne proto uz nemam krosku a uzivam si terenu na relativne legalnich polnackach a lesnackach s uberendurem, kde je to i tak casto vyzva. Nechci brblat a netouzim jen po idealnich podminkach, rad se blizim limitum mozneho, ale tohle bylo fakt trochu moc. Na druhou stranu to melo i vyhody, normalne bejvam rychlej a bloudim, tady jsem byl pomalej a neztratil se ani jednou . Ne, ze by byl roadbook tak dobre napsanej, on totiz temer nebyl potreba, jel jsem proste po stopach a tak to jen trosku kontroloval...
Jinak jsem dojel taky nekam kus za pulku, mozna do 3/4 trati kupodivu jeste v relativne slusnym case a tusim jedinej s malym kolem, pak jsem ale 40 minut vystipaval chuchvalec chmelarskyho dratu ze zadniho kola a hlavne trmenu brzdy (jako ostatne mnozi) a po zjisteni, ze to pak zase vede napric polem a pritom po silnici je do cile jen 5km, jsem to zabalil... Dojel bych to, ale uz mne to nebavilo orat a po 25ty to zvedat sam.
Jednoduse receno, byla to trat na spolecnou projizdku peti kamosu nekdy v lete. Rally pro 60 endur v listopadu by asi mela vypadat jinak. Doufam, ze se poradatel pouci a priste to bude vhodnejsi a mene konfliktni trasa.
Jinak samozrejme super spolecnost a dobrej pokec a zabava.
-
A jeste poznamka pod carou. Na jare planuju, na jejich zadost, akci pro par lidi z italskyho fora (mimochodem docela stoji o druzbu s nasimi geesaky, tak se muzete nezavazne hlasit i vy) a doufam, ze se mi to podobne nezvrhne. Takze finalni zhodnoceni za mne asi zni, ze to proste bylo poucne...
Maiali nel Fango!