minuly tyden, kdyz jeste nebyla na silnicich ta brecka, jsem se byl projet na svem novem stroji (F800GS, rv 2010, 11000km) a prisel jsem na jeden problem.
Kompjutr ukazal dojezd 50km a po cca 5 km jsem to musel tlacit k benzince :-(. Nastesti to nebylo daleko, ale pripadal jsem si jako ****.
Predchozi stroj mne cca tech 50km jeste dovezl.
Netusite cim by to mohlo byt a jak to odstranit?
Je mozny, ze to nejakou dobu stalo se skoro prazdnou nadrzi.
servisak napsal:
Jo mohlo to oschnout a proto to blbě ukazuje a nebo to prostě odešlo. U řech pásku se to stává
Prosimte, nevis jak je slozita oprava a kolik to stoji?
Ted to budu mit v garazi s plnou nadrzi, ale kdyby to blblo i na jare tak to budu opravovat.
Dik
servisak napsal:
Jo mohlo to oschnout a proto to blbě ukazuje a nebo to prostě odešlo. U řech pásku se to stává
Prosimte, nevis jak je slozita oprava a kolik to stoji?
Ted to budu mit v garazi s plnou nadrzi, ale kdyby to blblo i na jare tak to budu opravovat.
Dik
po par mesicich se mi to vzpamatovalo.
Ale jak rika servisak.. dej tomu plnou.
Upravil hicks dne 13.12.2012 10:26
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
cau jen takova mimotechnicka poznamka asi blba a pochybuju ze by si to prehlidnu, ale stroje nekdy od 09/2010 meli na display ne dojezd, ale ujetou vzdalenost od bliknuti rezervy , tak to mam ja a 50km je max od doby kdy mi to blikne sorry jen me to tak napadlo
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
cau jen takova mimotechnicka poznamka asi blba a pochybuju ze by si to prehlidnu, ale stroje nekdy od 09/2010 meli na display ne dojezd, ale ujetou vzdalenost od bliknuti rezervy , tak to mam ja a 50km je max od doby kdy mi to blikne sorry jen me to tak napadlo
to by mne straslive s*alo.. Dojezd je jeden z duvodu, proc jsem si tu moto kupoval.. ze to ma BC s dojezdem.
17 cm
schrek napsal:
to by mne straslive s*alo.. Dojezd je jeden z duvodu, proc jsem si tu moto kupoval.. ze to ma BC s dojezdem.
Nový nemají. Po přepnutí na rezervu to ukazuje počet najetých KM na rezervu NE dojezd !!!!
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
schrek napsal:
Nový nemají. Po přepnutí na rezervu to ukazuje počet najetých KM na rezervu NE dojezd !!!!
my s prvnimi rocniky mame dojezd
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
ale prave ze je docela nepresny, neda se uplne spolehnout na pocet km, tak to asi zmenili.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Zlata 1100gs.Tam jak zmizi posledni carka a rozsviti se rezerva tak vim,ze najedu cca.70km a je to hodne presne.Neni mi jasne,proc kdyz uz v roce 94 melo BMW spolehlivej ukazatel kterej fungoval,jak je mozne ze dnes to nefunguje.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
schrek napsal:
ja vim.. sileny.
---
jestli to nedela BMW schvalne aby 800 nekonkurovala tolik 12ce
Upravil hicks dne 13.12.2012 13:15
17 cm
vevis napsal:
Zlata 1100gs.Tam jak zmizi posledni carka a rozsviti se rezerva tak vim,ze najedu cca.70km a je to hodne presne.Neni mi jasne,proc kdyz uz v roce 94 melo BMW spolehlivej ukazatel kterej fungoval,jak je mozne ze dnes to nefunguje.
neukazuje Ti to dojezd.
Tvoje motorka funguje v tomhle ZRETELNE HURE, nez moderni s dojezdem.
---
takze my s ukazatelema najedeme na nadrz VICE, nez Ty. Navic 70km na okresce v 90ti s minimem plynu, je neco jineho nez 70km na dalnici nebo ve meste.
Upravil hicks dne 13.12.2012 13:16
17 cm
servisak napsal:
Ono je to kus od kusu třeba mě to ukazuje taky přesně a dokonce se mužu spolehnout i na BC
ja taky...
17 cm
Já myslím že je lepsí odpočet KM. Vím že najedu pade a šup tankovat abych náááhodou netlačil
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Tady u těchto systémů snímání hladiny paliva (ať je to systém u F800 nebo systém u R1200+K1200 ) je fakt rozumný nenechávat motorku dlouho stát s prázdnou či poloprázdnou nádrží. Jakmile ten snímač oschne, tak se na něm udělá vrstvička jakéhosi povlaku a potom už se buď "nerozchodí" vůbec nebo ukazuje nesmysly nebo fakt začne "spolupracovat" až po delší době. Ale většinou je to tak, že fakt "umře" nadobro.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
schrek napsal:
mel jsem F800GS vyrobenou 09/2009 a tam to ukazovalo dojezd.
tahle je vyrobena 12/2009 (do provozu 02/2010), zatim jsem to nestudoval, ale pocitam, ze to bude ukazovat taky dojezd
popravde nevim proc by to melo byt jinak a nechapu proc by to menili
Upravil maramaracz dne 13.12.2012 14:29