Jedno z míst, kde jsem se chtěl vždy podívat je Krym. Pokud jste už byli na Krymu, stojí ta cesta za to? Jaká zajímavá místa bych si neměl nechat ujít?
je dobre ze jsi to sem dal pokud se zadari taky by jsme radi navstivili krym kdyz ne letos tak pristi rok 100% tak doufam ze se neco dozvim a konecne bych taky rad videl artek(byl jsem spatny pionyr)http://www.artek....
Upravil zmijon dne 29.05.2007 21:49
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Krym - jako takový za to stojí. Je hornatý (u pobřeží), krásný, dobrý lidi a lacino. Směšně lacino. Nemá apsolutní smysl sebou tahat nějaké zásoby jídla, pití a kuřiva. Všeho dostatek. Třeba na otázku "dáte ná nějaké dobré pivo?" zněla odpověd " máme Staropramen nebo Kozla". Odpovídali jsme, že chceme místní, tohle si můžem dát doma.
Jídlo - steak (pěkný a velký) s přílohou a oblohou, boršč, salát, pití - vše dohromady 80kč. Doporučuji saláty. Nikde jsem lepší nejedl. A třeba takový česnek s jablkem je paráda. Boršč - jidlo, které jsem fakt nemuse. První den na ukrajině jsem si ho dal a pak jsem už vždycky z dálky na číšníka křičel ať kouká donést boršč.
Cigarety - kouřil jsem ty nejdržší, co tam měli. Lucky strike a byly na naše za 15 kč. Jednou jsen si koupil Bond a ty stáli dokonce 8 kč.
Ukrajina -Když vynechám Zakarpatíá, tak vcelku nuda.Rozbité cesty, únavné roviny atd. Ale dá se najít i spousta zajímavých míst. Hrad CHocim atd...
Jinak si myslim, že cestopis napsala Klasika a já mohu pomoci DVD nebo na Vedralce fotkama, pokecem a tak. Ale za ten pohled na Jaltu a 4erný moře z hor a výšky nějakých 1100 m.n.m za to stojí.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Cestopis od Klasiky je VELMI VELMI subjektivní a nelze ho brát vážně
Klasika miluje hory a zapadlé horské vesničky a cesta přes půlku UA po nudné rovině ji totálně psychicky odrovnala, takže krásy Krymu už neměla sílu vstřebávat a jediné co chtěla, bylo DOMŮ ..... Věřím, že strávit na Krymu 2-3 dny, tak je člověk jako v Jiříkově vidění a kochá se od rána do večera, ale to musí být člověk v jiném duševním rozpoložení, než jsem byla já Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Ježiši jen TO NE!
Krym je určitě úžasnej a stojí za to tam jet. Stopro. Nabeton.
Že já jsem byla otrávená z neskutečně nudné cesty, protože jsem čekala něco jiného (po horách v ALbánii, Makedonii, Rumunsku....), to je jiná věc.
Když tam pojedeš s tím, že 1800Km nudy prostě zkousneš a pak už se budeš jen kochat, nemůžeš být zklamaný.... Si myslím.... teda.... asi.... snad....
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Na UA byly místy zajímavé odpadaky. Tahle trubka je jedna z nich. Prostě když se "odpadak" naplní, tak se trubka zvedne a postaví jinam, kde zase vznikne prázdný odpadak.
Cycli přiložený následující obrázek:
[47.62Kb]
Upravil Cycli dne 30.05.2007 09:17
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Jo. a tu tyčku vytáhl spodem a bez masa. Síla cviku. 3 dny na UA a umíš to taky.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Dneska bych jel na Krym bud přes moldavii, nebo do RO až do delty dunaje a pak do Moldavie a hned na UA. Přes moldavii je to asi 10 km podle mapy. My jsme chtěli jet takhle loni, ale 30 euro za osobu a vizum se nám nechtělo dávat kvuli pár kilometrum.Dneska je Moldavie bez viza a tim padem i lepší česta. PO RO pojedeš horama skoro až do delty a pak jsi vlastně kousek od Krymu. Zastavíš se v Oděse a pak frčíš. Pojedeš aspoň pořák kolem moře. Bylo by to lepší jak přes celou UA.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
A navíc je to odsud kousek na kavkaz. A to už je Rusko.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Souhlasím. Takhle to bude úplně jiný kafe a dovolená diametrálně odlišná od té naší. Taky jsme chtěli přes Moldávii a taky nás odradily prachy za vizum.....
I když... i ta cesta kolem moře z Oděsy na Krym... opruuuuz..... vítr jak blázen, všude jen chomáče suché trávy a nic... nic ...nic..... Rudy prohlásil, že tady kdyby bouchla jaderná elektrárna, tak se všechny dva stromy ohnou, narovnají a je po výbuchu....
Já už raději mlčím, bo jsem tady dovčo-kaz Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.